Chci neočkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140240
25.1.14 20:43

Děti jsem nechala naočkovat, kdo neočkuje, je to jen jeho věc, když nechce své dítě chránit, ale kdyby dítě onemocnělo, ať potom nenaříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.1.14 20:45

@verusav Děkuji za pozvání :) To jak píšeš o těch epidemiích, to by mě také zajímalo, když něco najdeš, hoď prosím odkaz. Napadá mě, jestli by se to nemohlo týkat Japonska? Pokud vím, začali tam (nevím kdy) očkovat až po 2. roce života (pokud se nepletu), a prý jim tam úplně zmizel SIDS. Jak to tam mají s nemocemi, proti kterým se očkuje, netuším.
Když už jsme u toho Japonska, proběhla tam zajímavá studie s očkováním, článek s názvem Autoimunita jako důsledek nadměrné stimulace imunitního systému je zde:
http://www.slobodavockovani.sk/…iho-systemu/
Ach ty alergie, astmata, exémy a všechny možný autoimunitní poruchy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
25.1.14 20:52
@mojmira píše:
Děti jsem nechala naočkovat, kdo neočkuje, je to jen jeho věc, když nechce své dítě chránit, ale kdyby dítě onemocnělo, ať potom nenaříká.

a nebo naopak sve dite chranit chce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.1.14 20:52

@mojmira Problém je v tom, že mnohem častěji naříkají rodiče, kteří nechali v dobré víře své děti naočkovat, než naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
25.1.14 20:55
@AeoniumA píše:
@mojmira Problém je v tom, že mnohem častěji naříkají rodiče, kteří nechali v dobré víře své děti naočkovat, než naopak.

asi tak :pankac: ale to je jedno.. tady je diskuze Chci NEOCKOVAT, tak si asi nekdo jen spatne precetl nazev :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
25.1.14 20:58

Holky, možná máte pravdu, moje děti jsou už starší, dříve se to tak neřešio, prostě se děcka nechala naočkovat a bylo to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
25.1.14 21:08
@mojmira píše:
Holky, možná máte opravdu, moje děti jsou už starší, dříve se to tak neřešio, prostě se děcka nechala naočkovat a bylo to ok.

no a bylo to jednoduche :kytka: ted kdyz clovek ma nejake informace, je tezke se rozhodnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.1.14 21:23

Házím i sem vygůglený odkaz na zvukový záznam z debaty Elekové a Prymuly:
http://uloz.to/…zbv-zvuk-zip
Na stránce http://www.slobodavockovani.sk/…-rokom-2013/ je k tomu napsáno toto: Žiaľ, videozáznam z podujatia nie je a zrejme ani nebude k dispozícii, pretože zodpovedná osoba si v rozpore s pôvodnou dohodou zapýtala zaň 50.000,— Kč, čo je pre usporiadateľku besedy úplne nereálna čiastka. Môžete si však stiahnuť aspoň môj zvukový záznam z tohto podujatia (WMA/ZIP; 57,1 MB). Ešteže som to nahrával napriek požiadavke usporiadateľky, aby nikto nič nenahrával — okrem ňou pozvaných kameramanov.

No není zájem, aby se to rozšiřovalo, pročpak asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
25.1.14 21:28

@MarieP :-) zatím ne, taky se plácám, ale už zvažuji fakt jen ten tetanus, nejlépe tou zahraniční vakcínou, kde je méně sračiček, na ty epidemie asi někam napíšu nevím taky. Možná taky ten Ifnarnix, ale po dnešní zprávě o úmrtí Amálky po MMR se mi ani nějak nechce nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
25.1.14 21:30

@AeoniumA v JAponsku už zase očkují normálně po té, co se změnila vakcína proti černému kašli na acelulární a prý taky, když to posunuli na dva roky, tak se vrátil čk, takže ona se asi ta nemoc vrátí na určitou úroven, ale zase vymizí případné než. účinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenkahol
25.1.14 21:47

no...

Revers musí podepsat oba rodiče! A podepisuje se kdykoli, kdy nejde o standardní očkování, tedy i když chcete něco navíc, jiný typ atd.
Neočkovat je v dnešním světě plným nových a nových naplavenin odevšud docela risk, ale co, vaše dítě..jen bych si být váma taky prohlídla na youtube, vimeo apod jak ty nemoci u těch dětí vypadají, to je daleko horší něž jednodenní teplota, a následky mohou být celoživotní i u „blbého černého kašle“, o TBC, záškrtu, tetanu ani nemluvím.
Rozhodně bych počkala s rozhodnutím až do těch krajním 10 měsíců (jako my, po podepsání reverzu, že holt nedodržíme očkovací schéma, protože píchat něco do novorozence mi přišlo hrozný; teda až na pneumokoky, ty jsme začli v půl roce jinak to nemá smysl), to se vám uklidní hormony(:)jako mně), prcek už nebude takové zranitelné miminko, které byste jen schovali do nory a stočily se kolem něj, bude všude lízt, všechno oblizovat, přestane vás tak moc potřebovat a uvědomíte si, že domácí izolace skončila a samo bude chtít do světa..a jemu bude jedno jestli bude oblizovat holčičku od sousedů romů, co žijí mezi odpadkama nebo toulavý kočičky, nebo zábradlí, který předtím ošahalo sto lidí jedoucích z práce… :?
jinak už tady téma je, „maminky, co už neočkujete, ozvěte se“..s asi miliardou příspěvků..

• Citovat
  • Upravit
58
25.1.14 21:52

@verusav Jakou zahraniční vakcínu proti tetanu máš na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
25.1.14 21:54
@verusav píše:
@MarieP :-) zatím ne, taky se plácám, ale už zvažuji fakt jen ten tetanus, nejlépe tou zahraniční vakcínou, kde je méně sračiček, na ty epidemie asi někam napíšu nevím taky. Možná taky ten Ifnarnix, ale po dnešní zprávě o úmrtí Amálky po MMRse mi ani nějak nechce nic
:,( To snad ne, co se zase stalo? O ničem nevím… :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenkahol
25.1.14 21:57

A ještě takový fakt, pokud budete chtít očkovat jinak, tak se připravte na velké výdaje čítající násobky měsíční rodičovské. Například Pediacel stojí jedna dávka okolo 900 Kč a samozřejmě ji stát nehradí. Jedná se o variantu hexa vakcíny bez žloutenky B. A to tři dávky (nebo 4, podle toho kdy se začne). Plus aby mohlo do školky, tak bude muset do tří let mít naočkovanou žloutenku, to je 3× 1000,–, takže cca 6-7000,–. No a pokud si to rozložíte úplně na jednotlivé „nemoci“, budou to ty násobky rodičovské… :( Vakcína proti Meningokoku C 1300Kč jedna dávka (a doporučuju si o této časté nemoci přečít, rozhodně je častější než cokoli z „hexa-vakcínových“ nemocí), klíšťová encefalitida (velice časté onemocnění s častými doživotními následky) 3× 900Kč atd atd.. Prostě asi bude pro mě jako matku přijatelnější, že bude dítě mít atopický exém, který můžou vakcíny vyvolat (nicméně dispozice musely být před očkováním), než abych si pak naříkala, jak jsem byla pitomá a „kdybych“ nechala očkovat, tak nemusím mít například ochrnuté dítě kvůli děbilnímu klíštětí, když proti tomu očkování je. Můj názor. Nikomu nevnucuju. Jen je dobré přečíst si proč vlastně v před a předminulém století vakcíny někdo vymyslel a zdarma očkoval než tomu začnu říkat „JEN farmaceutický byznys“ ;)

• Citovat
  • Upravit
9024
25.1.14 22:03

@lenkahol Dnes umřela holcicka po priorixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek