Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AeoniumA píše:
@lenkahol A jakpak ty tak dokážeš posoudit validitu té studie a toho časopisu? Shodit cokoli ze stolu, o čem nic neví, to umí každý jouda.
Tu studii shodili ze stolu jini odbornici, a nema to v historii obdobu, navic byl wakefield vyhozen z lek. spolecnosti… za podvod… takze kdeze my tady posuzujeme validitu…
Proc rypes, kdyz nemas argumenty?
@BellinkaX píše:
Neni pravda, soud uznal encefalopatii, nikoliv autismus.
Aha, takže encefalopatie je jako v pohodě? Hlavně že to nebyl ten zatracený autismus.
@BellinkaX Hele, ženský, proč si nejdete diskutovat na svoje fórum? Založte si diskusi s názvem „Chci očkovat“ a plácejte se tam po zádech, jak jste to těm smrtelným nemocem nandali, když jste proočkovali sebe i svoje děti od a do zet. A můžete děsně litovat nás neočkující. Teda vlastně ne, vy se nám budete smát a budete nám přát, aby se naše neočkovaný děti kroutili v křečích tetanu, abyste mohli říct, vidíš vidíš? Neočkovali, takhle dopadli… jojo, život je krutej ![]()
@AeoniumA píše:
Aha, takže encefalopatie je jako v pohodě? Hlavně že to nebyl ten zatracený autismus.
Ja myslela, ze jsme tu prave diskutovaly o souvislosti mezi MMR vakcinou a autismem. Nikdo, ani odbornici prece netvrdi, ze vakciny nemuzou mit v ojedinelych pripadech potencialne zavazne vedlejsi ucinky. Jako ostatne vsechno. Otazka je zda je to dostatecny duvod pro to, aby se neockovalo.
Lze to i obratit a namitnout, ze ony nemoci, ktere se oznacuji jako „banalni“ muzou mit v ojedninelych pripadech velmi zavazny prubeh s nasledky. To uz ale najednou nevadi…
Tady se to nějak zvrhlo. Já nemám nic proti těm, kteří chtějí své děti očkovat, je to jejich rozhodnutí, já taky nechávám očkovat svoje děti, ale proč odepírat právo těm, kteří mají jiný názor? Mělo by se k tomu přistupovat individuálně a co nejšetrněji. Ne podle nějakých striktních návodů! Jsem pro to aby očkování bylo dobrovolné, tečka.
@magistra K píše:
@AeoniumA Promin, ale webovky „slobodavockovani“ nepovazuji za nezavisly zdroj.
Sorry ale v Blesku o tom nepsali.
A co budeš psát o tomhle zdroji? Taky to shodíš ze stolu, že se ti to nelíbí?
http://www.naturalnews.com/…_ruling.html
@BellinkaX píše:
Neni pravda, soud uznal encefalopatii, nikoliv autismus.
Tak pokud věříš, že očkování může vyvolat encefalopatii, tak se mrkni na možné následky. Určitě tam najdeš podobné projevy jako u některých poruch autistického spektra. (Neříkám, že každá porucha autistického spektra je důsledek očkování, ale nepochybuji o tom, že některé PAS důsledkem očkování jsou.) Myslím, že u pětiletých dětí, které mají diagnostikované PAS lékaři nezjišťují, zda u nich po očkování v miminkovském věku proběhla encefalopatie. Mám pocit, že lékaři chtějí věřit, že PAS jsou dané genetiky a možnou příčinou se raději lékaři nezbývají, aby nebyla zraněna posvátná kráva - očkování. ![]()
@magistra K Jestli se to nazve jako encefalopatie nebo autismus je snad úplně jedno, důležitý je konečně přiznat, že to můžou způsobovat právě vakcíny a ne v ojedinělých případech, ale bohužel v četných případech, a vo tom to celý je.
@AeoniumA píše:
@BellinkaX Hele, ženský, proč si nejdete diskutovat na svoje fórum? Založte si diskusi s názvem „Chci očkovat“ a plácejte se tam po zádech, jak jste to těm smrtelným nemocem nandali, když jste proočkovali sebe i svoje děti od a do zet.
Hele nevyháněj ji. Já už víc než rok doufám, že mi moje protičkovací bludy někdo rozumně vyvrátí a já se očkování svých dětí přestanu bát víc než těch nemocí.
@BellinkaX píše:
A toto nekde pisu?
Prekrucovat psane a recene Ti opravdu jde.
No hlavně že ty jsi mistr slova a argumentace ![]()
A obrny se taky nebojite? http://www.washingtonpost.com/…6_story.html
Nebo si myslite, ze k vam se to nedostane?
@alifie píše:
Hele nevyháněj ji. Já už víc než rok doufám, že mi moje protičkovací bludy někdo rozumně vyvrátí a já se očkování svých dětí přestanu bát víc než těch nemocí.
Tak jo, já jim tu diskusi zakládat nebudu. ![]()
@BellinkaX píše:
Co mas porad s tou spalou?
Když někdo argumentuje záškrtem před 100 lety, tak proč neargumentovat spálou, nebo kurdějema (které souvisí jen a jen s výživou). Záškrt je nemoc hnusná, ale léčit se v současnosti dá. U spalniček se operuje tím, že na ně i v současnosti umírají milióny dětí, ale tiše se přechází skutečnost, že v naprosté většině případů jsou ty děti podvyživené - a v ČR určitě není tolik podvyživených dětí jako v Africe. Moje sedmdesátiletá sousedka žasla, že se proti spalničkám očkuje - v jejím dětství se neočkovalo a pamatuje spalničky, ale nikoli smrtící epidemie spalniček. Moje vnoučata se díky propagaci očkování nejspíš budou děsit nemocí jako neštovice, zarděnky a příušnice - nemocí, které v mém okolí žádné dítě nezmrzačily ani nezabily (moji vrstevníci nejsou proti těmto dětským nemocem očkovaní).
Navíc ta proockujici diskuze byla v minulosti založena jako protipol k diskuzi Maminky, co uz neockujete, ozvete se a zapadla celkem brzy. Mě pokud někdo napadá, nebo jeho názor je velmi odlišný od mých osobnich ockovacich zkušeností, nereaguji ani pokud mě cituje, nebo zmiňuje. Je to i v pravidlech Emimi pro uzivatele. Cloveku se lepe žije. ![]()
Chci věřit, ze zapadni medicína je kvalitní, ale čím jsem starší, tím se mi ta vira vzdaluje. Máme v rodině lékaře a pracující ve zdravotnictví a moc růžové to teda není.
Tak prominte, myslela jsem, ze v diskuzi se diskutuje, necetla jsem to cele, ale nikdo tu snad nikoho neurazi. Ja tedy urcite ne. Tak se tu mejte, stejne musim se svistem ven
.