Chci neočkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2100
31.1.14 10:32
@Lucie_Sx píše:Co říkáš na studii zveřejněnou přímo FDA, která tvrdí, že očkovaní onemocní taky, ale mají skrytý průběh a nemoc šíří 8 (myslím) týdnů? Přiznává se tam, že cocoon strategy je omyl.

Očkovaní kdy a jakou vakcínou? Nedáš odkaz na tu studii? Dík.

Jinak, pokud vím, je opravdu velká snaha vytvořit vakcínu účinnější, než je ta současná acelulární.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.14 10:44
@luon píše:
Očkovaní kdy a jakou vakcínou? Nedáš odkaz na tu studii? Dík.Jinak, pokud vím, je opravdu velká snaha vytvořit vakcínu účinnější, než je ta současná acelulární.

Nedám odkaz, mám ntb v opravě, malá mi do něj vylila čaj :-(.
Ale googli, určitě najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
31.1.14 11:08
@BellinkaX píše:
Výskyt nějakého onemocnění není jistě důvod očkovat, jenže grafy výskytu onemocnění před a po očkování Tě jistě přesvědčí o tom, že vakcinace funguje - výskyt nemocí po zavedení očkování klesnul (ty grafy jsem ti už tady někde dávala, hledat je znova nebudu) - byť toto neočkovačky rády popírají, ale ohání se při tom grafy úmrtnosti!!! To je to, čemu se směju. Prostě smíchat hrušky a jabka, žádný rozdíl, hlavně že to účelově poslouží.

Me osobne ty grafy moc o ucinku vakcinace nepresvedcuji. Mozna proto, ze se tady vyskytovalo i mnoho dalsich nemoc jako mor, cholera, tyfus proti kterym se nikdy plosne neockovalo a presto ustoupily stejne jako ty proti kterym vakcina je :think:
Vezmu-li v potaz ze za vymycenim obrny stoji vakcina tak co stoje za tim, ze uz tady houfne nepomirame na mor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.1.14 11:12
@paola white píše:
tak co stoje za tim, ze uz tady houfne nepomirame na mor :nevim:

Vy jste ve skole nemeli epidemiologii? Srovnavat mor s obrnou je michani hrusek s jabkama
 http://www.anamneza.cz/Mor/nemoc/195

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.1.14 11:37
@Lucie_Sx píšeCo říkáš na studii zveřejněnou přímo FDA, která tvrdí, že očkovaní onemocní taky, ale mají skrytý průběh a nemoc šíří 8 (myslím) týdnů? Přiznává se tam, že cocoon strategy je omyl.

Myslis tu studii na opicich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
31.1.14 11:44
@BellinkaX píše:
Výskyt nějakého onemocnění není jistě důvod očkovat, jenže grafy výskytu onemocnění před a po očkování Tě jistě přesvědčí o tom, že vakcinace funguje - výskyt nemocí po zavedení očkování klesnul (ty grafy jsem ti už tady někde dávala, hledat je znova nebudu) - byť toto neočkovačky rády popírají, ale ohání se při tom grafy úmrtnosti!!! To je to, čemu se směju. Prostě smíchat hrušky a jabka, žádný rozdíl, hlavně že to účelově poslouží.Vem si pertusi (úmrtnost není vysoká, ale graf nic nevypovídá o prodělaných komplikacích, to nevím, kdes vzala…).

Jedinci s vážnými komplikacemi dřív na onemocnění rovnou umírali. To je ta souvislost úmrtnosti a komplikací. (A proto má smysl koukat i na grafy nemocí, proti kterým se neočkovalo a umíralo se na ně a porovnávat je s těmi, proti kterým se dnes očkuje.)
A dlouhodobý trend je to, co v oficiálních dostupných grafech nevidíš, protože začínají maximálně 5 let před zavedením očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.14 14:05
@BellinkaX píše:

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.14 14:07
@BellinkaX píše:
@Lucie_Sx …ochrana neni dozivotni …

Počkej, takže populace ve skutečnosti není proočkovaná a kolektivní imunita tedy neexistuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
31.1.14 14:27
@BellinkaX píše:

Hádám, že ano:
http://www.fda.gov/…cm376937.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
31.1.14 15:19
@Lucie_Sx píše:
Počkej, takže populace ve skutečnosti není proočkovaná a kolektivní imunita tedy neexistuje?

http://www.vakciny.net/…vani/DTP.htm
Z grafu plyne, že „kolektivní imunita“ proti černému kašli začala umírat přibližně v roce 1980, rok 1985 už je výrazným narušením do té doby klesajícícho trendu. Takže není pravda, že za černý kašel v ČR může příliv cizinců po revoluci a odmítači očkování, to totiž přišlo až později.

Příspěvek upraven 31.01.14 v 16:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.1.14 15:36
@Lucie_Sx píše:
Přesně tak.

Potom se velmi tesim na vysledky studie u lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.1.14 15:37
@Lucie_Sx píše:

Proto se doporucuje preockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
31.1.14 16:09
@BellinkaX píše:
Proto se doporucuje preockovani.

Na které ovšem všichni dospělí dlabou, takže kolektivní imunita tvořená očkováním v ČR neexistuje. Jediné, co se opravdu celkem poctivě přeočkovává i u dospělých, je tetanus. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
31.1.14 16:36
@alifie píše:
Na které ovšem všichni dospělí dlabou, takže kolektivní imunita tvořená očkováním v ČR neexistuje. Jediné, co se opravdu celkem poctivě přeočkovává i u dospělých, je tetanus. :mrgreen:

Uz cca před 2 lety jsem o tomto samem tu psala, ze kolektivni imunita vyvolaná ockovanim z důvodů, které zminujes, je pouze zbožné přání a ne fakt. A jen se tu na mě „sesypaly“. Snad jsme tu nedaly společně podnět k zavedení povinneho plošného ockovani dospělých co deset let, aby miminka mohla byt chráněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
31.1.14 16:45
@Bubiii píše:
Uz cca před 2 lety jsem o tomto samem tu psala, ze kolektivni imunita vyvolaná ockovanim z důvodů, které zminujes, je pouze zbožné přání a ne fakt. A jen se tu na mě „sesypaly“. Snad jsme tu nedaly společně podnět k zavedení povinneho plošného ockovani dospělých co deset let, aby miminka mohla byt chráněna.

8o Nestraš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek