Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Švédka87 píše:
Tohle by jsi si měla pořádně rozmyslet. Pořád se někde čte o tom jak pak žena když chtěla dítě třeba za 10 let zjistila že to nejde kvůli dřívějšímu potratu. Nebo se přítel nějak dověděl, že na tom potratu byla a nechal ji. Dítě rozhodně pořád nerve a pořád něco nechce.
Ale prosím Tě ![]()
Znám snad nejméně 10 žen, které UPT podstoupily a kromě jedné všechny měly v budoucnu děti bez problémů. A u té jedné se rozhodně žádná souvislost s tím, že už neotěhotněla a interupcí neprokázala..
Je-li zakladatelka pevně rozhodnutá, že dítě nechce nevidím jediný důvod proč o UPT komukoliv říkat včetně partnera. Její tělo, její psychika, její věc. Nevím proč se navíc ještě zbytečně vystavovat nějakým případným tlakům na to, aby si dítě nechala a nevím, co se pro chlapa změní k lepšímu bude- li o tom vědět.
Samozřejmě ne každá žena je dost silná na to, aby tím prošla sama, ale to už musí zvážit každá dotyčná…
@Trojlístek Dokazes to pochopit a respektovat a přesto maš potřebu psát, že je její vyjádření přes čáru. Ok, teď si mi to za všechny čtyřicátnice a obdobně vyspělé osoby vysvětlila
![]()
@Holka Lolka píše:
@Trojlístek Dokazes to pochopit a respektovat a přesto maš potřebu psát, že je její vyjádření přes čáru. Ok, teď si mi to za všechny čtyřicátnice a obdobně vyspělé osoby vysvětlila![]()
Zbytečně to překrucuješ.
Dobrý večer tak už to mám konečně za sebou přítel ani rodina se to nedozvěděli přijela pro mě dlouholetá kamarádka takže spím u ní jsem ráda že to dobře dopadlo
@sfksjcc píše:
Dobrý večer tak už to mám konečně za sebou přítel ani rodina se to nedozvěděli přijela pro mě dlouholetá kamarádka takže spím u ní jsem ráda že to dobře dopadlo
Tak at je uz dobre a pozor na tu ochranu priste!
@prokr Neznám žádnou ženu, která by litovala toho že ma dítě. Naopak znám ženy, které byly před lety na potratu a teď když mají podmínky jim to nejde a jsou nešťastné. Každý svého štěstí strůjcem.
@sfksjcc Jak vysvětlíš šestinedělí? Jinak je to docela podraz na přítele. Přeji mnoho štěstí. Budeš ho potřebovat. Byl otcem toho budoucího dítěte a měl právo do toho mluvit. Tohle je nezodpovědné
a nedospělé rozhodnutí.
@Švédka87 píše:
@sfksjcc Jak vysvětlíš šestinedělí? Jinak je to docela podraz na přítele. Přeji mnoho štěstí. Budeš ho potřebovat. Byl otcem toho budoucího dítěte a měl právo do toho . Tohle je nezodpovědné
a nedospělé rozhodnutí.
nemoralizuj, je to její rozhodnutí,
ty by ses rozhodla jinak, ale tahle diskuse je o zakladatelce, její tělo její právo
@Švédka87 já znám ženu, která hluboce lituje, že dítě má. Nepřešlo jí to ani po několika letech a holčička moc hezký život nemá. ![]()
@Trojlístek píše:
Ne každý je v 21 letech uvědomělý.
Nemám problém napsat, že bych se taky, nějak nevhodně vyjadřovala. Že se ve mně bude něco kroutit (jak to píše) je hodně přes čáru, nicméně to deklaruje zakladatelčinu nezralost a velkou nevoli.
A ve vás se děti nekroutily? Ve mně teda to moje ano ![]()
@Trojlístek píše:A ve vás se děti nekroutily? Ve mně teda to moje ano
Ne každý je v 21 letech uvědomělý.
Nemám problém napsat, že bych se taky, nějak nevhodně vyjadřovala. Že se ve mně bude něco kroutit (jak to píše) je hodně přes čáru, nicméně to deklaruje zakladatelčinu nezralost a velkou nevoli.
@Sisika9 píše:
Ono se není co divit, po tom šoku, pokud jí antinu. Navic mi přijde, že to popisuje celkem přesně
Přesně, moje dcera se ve mně rozhodně kroutila a pořád ječí, nevím co na tom koho tak uráží ![]()
@Švédka87 píše:
@sfksjcc Jak vysvětlíš šestinedělí? Jinak je to docela podraz na přítele. Přeji mnoho štěstí. Budeš ho potřebovat. Byl otcem toho budoucího dítěte a měl právo do toho mluvit. Tohle je nezodpovědné
a nedospělé rozhodnutí.
Ne, fakt neměl právo mluvit do toho, jestli je zakladatelka ochotná použít svoje tělo jako inkubátor pro jiného člověka, nebo ne. O tom rozhoduje jedině a pouze ta žena. Rozhodla se naprosto správně, dospěle a zodpovědně. A to říkám jako někdo, kdo miloval být těhotný a miluje být mámou (aspoň zatím teda).
@Liberalissima Neměl? Však byl otec toho dítěte. Neměl jo? A udělá si dítě a šup s ním do kýblu když se jí nehodí. To mi teda zodpovědně nepřipadá. Tahle témata mě tak deptají že už to nemá smysl ani číst. Navic tam psala že by ji nedovolil jít na potrat. Není zas úplně mladá. Střední školu ve 21 letech nejspíš hotovou má, jsou spolu 3 roky a píše že se mají moc rádi. No nevím no… Za chvíli tady bude diskuze typu neřekla jsem příteli že jsem byla těhotná a šla na potrat za jeho zády, teď se se mnou rozešel. Co s tím? No to už asi nic.
Příspěvek upraven 28.10.22 v 04:20
@Švédka87 protože se nevyhrabala z poporodní deprese (malá má teď už 5 let), chap ji opustil, v rodině zastání nemá, dobrou práci taky ne a každý měsíc musí řešit, jestli vůbec bude co jíst a přitom má dny, že má problém vůbec vstát. Hodně smutný to je…
Příspěvek upraven 28.10.22 v 05:56