Chci se vrátit na rodičák

Anonymní
13.12.17 12:22

Chci se vrátit na rodičák

Ahojte, potřebuji to s někým probrat. Mám dvě malé děti, u obou jsem se brzy vracela do práce a na rodičáku byl (je) partner. Bylo to z finančních důvodů, neuživil by nás, já ano. Ted ale čím dál více toužím se na rodičák vrátit a užít si ještě děti, dokud jsou malé (3,5r a 1r a 9m). Pokud by si partner našel práci, vydělal by podstatně méně. Máme našetřené (chceme si časem vzít hypotéku) a asi by ty úspory, za ten 1-2r co bych byla doma, padly. Mám ted stabilní práci a zároven nabídku na novou, také jistou za slušný plat. Zítra mám dát vědět, jak jsem se rozhodla. A já pořád vnitřně cítím, že žádnou práci ted nechci a chci být s dětma i za tu cenu, že prostě na hypotéku pak mít nebudeme. Taky si říkám, že za ty 2roky nemusím žádnou slušnou práci sehnat atd atd… Je mi psychicky z toho nanic. Udělal to někdo taky tak a nelitoval?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24Martina
13.12.17 12:27

Pro me jsou děti důležitější než peníze, hypotéka…Male jsou jen jednou a hrozně rychle to uteče. Úspory mate, hlady neumrete, takže jestli to tak cítíš, byla bych s detma.

• Citovat
  • Upravit
15174
13.12.17 12:28

Detibudou malé jen jednou. pracovat budeš až skoro do smrti.za me jednoznačně být s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
13.12.17 12:34

Asi to některé maminy zvládnou-brzy jít do práce- a některé ne.
Je to na prd, každá možnost má plus a tím i mínus. Být s dětmi, což je čas, který se nebude opakovat a přijít o zajištěnou budoucnost v podobě hypo a fin. rezervy.
Nejde najít kompromis? Home office apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
13.12.17 12:42

Bohuzel je to neco na ukor neceho. Pro me je take dulezitejsi cas s detma, ale na druhou stranu si myslim, ze je skoda rozhazet uspory za tohle. Souhlasim s @Halamka, zjus najit nejaky kompromis, popr bud teda doma a chod pracovat po vecerech, jak to dela vetsina. Drzim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.17 12:48
@Anonymní píše:
Ahojte, potřebuji to s někým probrat. Mám dvě malé děti, u obou jsem se brzy vracela do práce a na rodičáku byl (je) partner. Bylo to z finančních důvodů, neuživil by nás, já ano. Ted ale čím dál více toužím se na rodičák vrátit a užít si ještě děti, dokud jsou malé (3,5r a 1r a 9m). Pokud by si partner našel práci, vydělal by podstatně méně. Máme našetřené (chceme si časem vzít hypotéku) a asi by ty úspory, za ten 1-2r co bych byla doma, padly. Mám ted stabilní práci a zároven nabídku na novou, také jistou za slušný plat. Zítra mám dát vědět, jak jsem se rozhodla. A já pořád vnitřně cítím, že žádnou práci ted nechci a chci být s dětma i za tu cenu, že prostě na hypotéku pak mít nebudeme. Taky si říkám, že za ty 2roky nemusím žádnou slušnou práci sehnat atd atd… Je mi psychicky z toho nanic. Udělal to někdo taky tak a nelitoval?

já šla do práce, a hrozně se mi ulevilo. Ale chtěla jsem to tak.. pokud váháš, vol děti, malé jsou jen jednou..t ak bude hypo později, no.. ono se to nezblázní, ni? Hypotéka není třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.17 12:54

Home office jsem mela do roka ditete, ted uz mi to nechteji povolit, v pripadne nove praci neni moznost, ptala jsem se. Hypoteka neni vse, ale je nam ke 40let a nez zase nasetrime, pokud bude z ceho, bude to pak horsi ji dostat. Jak pisete, deti jsou male jen jednou, take jsem se do prace tesila, ale cim vic rostou, tim vic lituji… Vecerni prace tu moc neni, ale dalo by se i sbad neco najit.

• Citovat
  • Upravit
85401
13.12.17 13:02

Spis to prober s manzelem a ne s nami. Kdyz to utahnete a on bude souhlasit, litovat nebudes. Kdyz souhlasit nebude, tezko to provedes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
13.12.17 13:05

Pokud to tak intenzivně cítíš, dej přednost dětem, práci najdeš. Na druhou stranu bych ještě zkusila v práci přitlačit na home office, nebo zkusit se poptat na poloviční úvazek, to by třeba šlo nějak zkombinovat s manželem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
13.12.17 13:46

Nevím, jaké máte možnosti, ale u nás je to tak, že na rodicaku jsem já a přítel pracuje, i když ma zhruba poloviční mzdu, než jakou bych dostala já za plný úvazek. Sice by nás to i tak uživilo, ale od 9 měsíců malé chodím do práce aspoň na 4 hodiny týdně - hlídá babička. Časem přidám asi ještě jeden půlden. Já bych variantu, aby muž byl s dětmi doma a já furt v práci, teda nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.17 13:48
@blumen píše:
Spis to prober s manzelem a ne s nami. Kdyz to utahnete a on bude souhlasit, litovat nebudes. Kdyz souhlasit nebude, tezko to provedes.

no tam je problem. Nasel si odpoledne konicka a pocital s tim, ze ten rok bude doma. Ted by si jako delnik musel najit praci jen na ranni, aby ta odpoledne mel volna. A to tady dle me nenajde. Takze tam podporu nemam, ani to moc resit nechce a ze by sedl k pocitaci a zacal hledat nebo obvolavat zname to take. A ja se musim zitra rozhodnout. Mam s to chuti to resit radikalne, proste praci odmitnout, ve stavajici skoncit a po me potopa… Nemam to s kym probrat, tak se zpovidam tady.

• Citovat
  • Upravit
3998
13.12.17 13:52

Vzhledem k věku bych vzala práci. A snažila se s dětmi užít čas na maximum po práci. Já to beru tak, že jste se navzájem dohodli, že jsi „živitelem“ rodiny ty. Rozhodně bych nekončila stylem po mně potopa, to mi přijde nezodpovědné. A úspory bych tímhle stylem rozhodně neutopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
13.12.17 14:12
@Anonymní píše:
no tam je problem. Nasel si odpoledne konicka a pocital s tim, ze ten rok bude doma. Ted by si jako delnik musel najit praci jen na ranni, aby ta odpoledne mel volna. A to tady dle me nenajde. Takze tam podporu nemam, ani to moc resit nechce a ze by sedl k pocitaci a zacal hledat nebo obvolavat zname to take. A ja se musim zitra rozhodnout. Mam s to chuti to resit radikalne, proste praci odmitnout, ve stavajici skoncit a po me potopa… Nemam to s kym probrat, tak se zpovidam tady.

Tim padem bych to vzala, bez prace oba byt nemuzete. Me manzel taky nepodporil a do prace jsem musela, ted uz jsem si zvykla. Bez podpory druhe strany to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
13.12.17 14:13

Taky byste se pak mohli rozrjit a stejne bys byla v praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
13.12.17 14:38

Hypotéku chcete proč? Bydlíte teď ve svém a jen toužíte po domečku? Jak tu někteří píšou děti budou malé jen jednou. Pokud by ses vracela do prace jak bys na tom byla s časem je to stabilní práce od do bez cestování? Je tam možnost postupu, vzdělávání, je ta práce něčím výjimečná? Lze se s nimi domluvit příp
Na zkráceném úvazku? Nedávno jsem měla na rozhodování něco podobného a nakonec zvítězil „klid“ a více času před penězi. Ale pokud jsi hlavním zivitelem rodiny ty asi bych vzala práci ale netravila bych tam víc než je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat