Jména, která se hodí k příjmení Romašova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
324
18.6.26 20:50

A co Boris? Prostě mi přijde, že k ruskému příjmení se nejlíp hodí ruská jména
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16372
18.6.26 20:59
@normalni zena píše: Více

No to asi hodí… :D
Jenomže zakladatelka právě nechce, aby to celé vyznělo typicky rusky. Proto k tomu příjmení, hledá spíš nějaké hezké české jméno. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
18.6.26 21:01

:,( Tím ze dáš chlapci neruské jmeno

ho od bilků neuchraníš. A naopak. Ti největsí protiruští agresori budou za pár let vítat bůhvíkoho… dej takové, kam tě srdce tahne. Ja dala synovi staroceské, jestě k tomu po kocourovi, a měla jsem trochu strachbz posměchu…a pak se divam na fb na skupinu maminek, kde nějaká píše že prijde ona Jošt a Velen. Tak tady maš inspiraci pro odvážné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.6.26 21:03

@mado No ano, v politice dost na nic, ale na druhou stranu dali světu skvělé spisovatele, skladatele aj. Já bych třeba byla hrdá na to, že jsem z národa Dostojevského, Čechova, Gogola, Puškina, Pasternaka, Bulgakova a dalších. Ikdyž Bulgakov se narodil v Kyjevě, ale tehdy spadal Kyjev pod Rusko. Pravda, na jiné představitele bych tak pyšná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
18.6.26 21:05
@annali píše: Více

Netusim, jake maji prijmeni, neuvedla ho. A i tak, je mi to jedno. Trvam na tom, co jsem napsala. Nedala bych do ani pred mnoha lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.6.26 21:06

@Černá Madonna Tak ať mu dá Josef nebo Jan. Není snad víc český jméno než Honza a Pepík :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22187
18.6.26 21:10

@normalni zena Rusko nemá dobrou pověst v Evropě už po staletí. Výborné spisovatele má každý stát
To ale nevytrhne dítě, které bude žít kdekoliv v Evropě s ruským jménem. Každému prvně naskočí ty hrůzy a negace, co jsou a byly a až pak Dostojevský.
Záleží na rodičích jak moc chtějí to ruské vypíchnout. A zda to dítě pak v životě ústojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
18.6.26 21:23

Julie. Zvolila bych třeba Edita nebo Beáta.
Anna a Kateřina se mi jednak nelíbí. K těm prvním dvěma jsou takové starobní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.6.26 21:28

@mado Mno, jestli nějaký stát v minulém století fakt zničil celou Evropu, tak to bylo Německo. To ani Goethe nevytrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
18.6.26 21:29

Julián

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.6.26 21:44

@normalni zena Joseph a John… beru pointu, ale tohle nejsou vůbec původem české jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
18.6.26 21:44
@mado píše: Více

Mně třeba nic nenaskakuje. Mám k němu podobný postoj jako k jiným cizojazyčným příjmením. U nás hlavně Nguyen.

Kluk může být klidně Jakub nebo Michal, líbí se mi i Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
18.6.26 21:47
@taleksadrina píše: Více

Tak ustup a dej Julie, Kateřina. Anna je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
18.6.26 21:48

Viktor nebo Jakub k tomu příjmení sedí. Možná Filip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.6.26 21:49

@moonchild24 Tak ono co je původem český kromě slova Robot, viď. Holt jsme tu byli vždy dost pod vlivem okolních zemí. Ale v našich pohádkách Honza a Pepík jsou a ten Honza je spíš od Hanse :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze