Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeden čas jsme chodili do posilovny, než jsme si pořídili domů štrachadla. Jsem vždycky došla a první otevřít okna, ať se vyvětrá. Vždycky tam byl cítit pot. My se doma většinou střídáme ve cvičení. Když jdu po chlapovi cvičit. Tak taky dostanu facku od potu hned ve dveřích pokoje. Kde se berou ti nesmrdící sportovci, kteří pak nepotřebují umýt?
@Kelsey píše:
Jeden čas jsme chodili do posilovny, než jsme si pořídili domů štrachadla. Jsem vždycky došla a první otevřít okna, ať se vyvětrá. Vždycky tam byl cítit pot. My se doma většinou střídáme ve cvičení. Když jdu po chlapovi cvičit. Tak taky dostanu facku od potu hned ve dveřích pokoje. Kde se berou ti nesmrdící sportovci, kteří pak nepotřebují umýt?
Znakem uživatele eMimina je, že vypadá o deset let mladší a nerozkládá se mu pot
.
Já, když jsem zaćínala s manželem, taky jsem šílela z jeho hygienických návyků. Bohužel je to opravdu tím, co si nese z domova a je boj to přeučit. Nicméně já jsem od začátku trvala na tom, že se bude mýt každý den a neváhala jsem mu říct, že smrdí nebo s ním nebudu spát. Zní to asi hrozně, ale já jsem taková držkatá, no
Postupně se z každodenního mytí stal i jeho návyk, ale bylo to fakt jak s malým děckem. A dodnes třeba nepochopil, proč se mění ponožky denně
Nebo je schopný přijít zpocený z práce a lehnout si do postele, že si před sprchou potřebuje odpočinout
To už si beru jako svoje břemeno, že jak svlíkne ponožky, hned je lapím a hodím do prádla a postele peru často.
Já mám dost, když přijdou na návštěvu jeho rodiče, jsou už staří a teď už fakt reálně smrdí… Tvůj chlap teď třeba nesmrdí, někdo má to štěstí, ale s věkem to přijde a pak už ho nenapravíš vůbec.
@Cizinka 999 píše:?
Spoustu lidí se sprchuje ráno a ne večer,
@Kelsey píše:
Nekouřím, nepiju. Jím zdravě. Stravu si hlídám. Nepiju sladké pití. A po cvičení teda cítit jsem. Ulepená jsem vždycky. Takže vana/sprcha je automatická. Nedovedu si představit, že takhle někdo klidně vleze do pyžama a do postele. Nebo na sedačku k televizi.
Někdo to tak bohužel má, že i kdyby pro to udělal cokoliv, tak prostě cítit bude. Co jsem kdysi četl, hodně to ovlivňuje zdravotní stav a nepříjemný pach může indikovat nějaký zdravotní problém. A hodně to ovlivňuje sladké. Co mám vypozorováno, tak hlavně u holek je rozdíl mezi tím, jestli jsou zvyklé přes den mít příjem cukru a nebo ne.
@terien píše:
Na začátku píšeš, že se nemyješ i tři dny. Takže ta sprcha není co druhý den, ale co čtvrtý. Takže mýt se jednou za týden, to jsi normální prase.
Ježíš to jsem napsala maximum a to se stane málokdy ale stane se ![]()
@rmot píše:
To potvrzuji. Hodně lidí, co sportuje, stravuje se zdravě, nekouří a nechlastá, tak nesmrdí ani po několika dnech beze sprchy. Vypozorováno na několikadenních tůrách s různými lidmiNaopak velká část lidí mi smrdí i chvíli po sprše. Většinou lidi s pohodlným stylem života, co rádi a často sladké, nebo naopak když do sebe chlapi rádi ládují různé tlačenky s cibulí, sekané a nejlépe to zapijí pivem. O kuřácích asi ani není třeba se zmiňovat.
To máš pravdu, tohle mám vypozorované také. Přesto jít spát neumytá a bez vyčištěných zubů není normální a dělají to prasata.
@terien píše:
Na začátku píšeš, že se nemyješ i tři dny. Takže ta sprcha není co druhý den, ale co čtvrtý. Takže mýt se jednou za týden, to jsi normální prase.
Můžu tě uklidnit, ale většinou teď v zimě co druhý den, při menzes denne, stačí? Teda zimě se koupu, a to miluji, takže to dělám casto
@Anonymní píše:
@arinecka no ja vim, je to desnyale fakt se i sama divim, ze jako rodina takto mohli fungovat. Fakt základní hygiena na bodě mrazu. A to mel normalne mamku doma - jako zena bych od zeny cekala to, ze sve deti povede k nejake hygieně a tomu, jak se o sebe starat a ze je stAndart si čistit zuby apod. Bohuzel asi v jejich rodině to fakt selhalo
To je blbý no, má to tak celý život a měnit to asi nebude ani kvůli tobě. Pro mě by to byl velký problém. Že nerozliší sprcháč od šamponu, to je ok, tak to má hodně chlapů, ale aby chodil špinavý do postele, to je prostě moc. Když za ním budeš každý den chodit, a hučet do něj aby se umyl, tak se asi budete jen hádat, protože on tu potřebu prostě nemá. Zkus s ním hodit vážný rozhovor, vysvětli mu, že tohle je prostě hnus a jestli tě má rád, a chce s tebou být, tak asponˇkvůli tobě by to měl změnit.
@Anonymní píše:
Já, když jsem zaćínala s manželem, taky jsem šílela z jeho hygienických návyků. Bohužel je to opravdu tím, co si nese z domova a je boj to přeučit. Nicméně já jsem od začátku trvala na tom, že se bude mýt každý den a neváhala jsem mu říct, že smrdí nebo s ním nebudu spát. Zní to asi hrozně, ale já jsem taková držkatá, noPostupně se z každodenního mytí stal i jeho návyk, ale bylo to fakt jak s malým děckem. A dodnes třeba nepochopil, proč se mění ponožky denně
Nebo je schopný přijít zpocený z práce a lehnout si do postele, že si před sprchou potřebuje odpočinout
To už si beru jako svoje břemeno, že jak svlíkne ponožky, hned je lapím a hodím do prádla a postele peru často.Já mám dost, když přijdou na návštěvu jeho rodiče, jsou už staří a teď už fakt reálně smrdí… Tvůj chlap teď třeba nesmrdí, někdo má to štěstí, ale s věkem to přijde a pak už ho nenapravíš vůbec.
Přiznám se, že vůbec nechápu, čím může takový muž ženu oslnit. Pro mě je vůně, upravenost, čistota to první, čeho si všimnu a pokud je tam nějaký nedostatek, vůbec nemám šanci se posunout dál. Jako mít vztah se smradlavkou, kterého budu hlídat, jak malého haranta, to si neumím představit tu míru zoufalství, abych na něco takového přistoupila.
@Kelsey píše:
Můj táta třeba nesmrdí a potí se minimálně, nevím, čím to je. Celý život dělá fyzicky náročnou práci, nikdy nepoužíval deodoranty ani parfémy a vždycky hezky voní. Já teda se zpotím, ale taky nesmrdím. Měla jsem problém akorát v těhotenstvích, asi vlivem hormonů.
@ivašot. píše:Řeknu ti tajemství, každý „nevoni“ stejně.
Chlap je „vrcholový“ veteránský sportovec, strava na jedničku a když přijde upocený z dlouhého tréninku, tak taky vážně nevoní
@Cizinka 999 píše:
Můžu tě uklidnit, ale většinou teď v zimě co druhý den, při menzes denne, stačí? Teda zimě se koupu, a to miluji, takže to dělám casto
Jasně ![]()
@Cizinka 999 píše: Řeknu ti tajemství, každý „nevoni“ stejně.
Tak to si mě teď vážně obohatila ![]()