Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cizinka 999 píše:
Ježíš to jsem napsala maximum a to se stane málokdy ale stane se
Protože jsi prase, no.
Hele, moc nevěřím, že chlapa, který je na štíru z hygienou, přemluvíš na masku na obličej.
![]()
A že mu nesmrdí z pusy, když si nečistí zuby? Vždyť jenom zalezlé jídlo mezi zuby udělá po několika hodinách nepříjemný odér. Možná ho jen necítíš. Přijde mi, že muži mají citlivější čich a ženy zase více otupělý hlavně kvůli dětem a možná i kvůli mužům.
![]()
Nic se nemá přehánět ani s mýdlem, šamponem a deodorantem. Zkoušela jsem metodu no poo a moc mi tedy nevyhovovala.
@Bytsamsebou píše: ?v ČR neznám nikoho. Takový automechanik, statkář, patolog, pohřebák, popelář, atd. musí být krásně voňaví večer v posteli
Tak samozřejmě u takové práci o tom nemusíme diskutovat ne? Já se dochutíme nebo koupit večer, ale dopouští lidi ráno, neboť bez toho by nenastartovaly svůj den
@terien píše:
Protože jsi prase, no.
Takže já jsem prase, když se většinou sprchiji nebo koupu obden.
![]()
@Cizinka 999 píše:
Takže já jsem prase, když se většinou sprchiji nebo koupu obden.![]()
![]()
Chodíš spát na prasáka. Takže nejspíš ano. Ale obhajuj si to. Tvůj život, tvá pravidla.
Pokud vím, hodně pánských sprcháčů je 2/3 v 1, tzn. šampon i sprchový gel.
Sprchovat se 1× týdně v dnešní době se mi zdá trochu mimo. Manžel i já se sprchujeme každý den. Snad jen občas, když je nějaká akce a společenská únava převládne
, jdeme spát „na prasátko“.
Druhý den ráno, šup do sprchy.
Samozřejmě nic se nemá přehánět.
Osobně mám obavu o staršího syna, aby nebyl něco podobného. Sice mu byly hygienické návyky vtloukány do hlavy (sprcha, zuby, ruce, čisté prádlo apod.), ale teď v sedmnácti je čuně.
Musím ho stále honit.
![]()
Zato mladší potomek je opakem - hygienu dodržuje.
Nebudu zkoumat, zda když je na nějaké akci (tábor, hory apod.).
Anonym kvůli staršímu synovi - fakt se za to stydím. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Prosim, jak to maji vasi chlapi doma s hygienou?
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucitbohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem
necistil si usi, protoze doma to proste nedělali
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo
Nejhorsi (nejlepsi) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila
Jen nevim, jak to praktikovat na mojeho.
Obcas mi vadi ta predstava, ze spolu mame styk a on si ho 3 dny nemyl…
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusya to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny
Jsou vasi chlapi tez takovi?
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese![]()
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlavahnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila
@terien píše:
Přiznám se, že vůbec nechápu, čím může takový muž ženu oslnit. Pro mě je vůně, upravenost, čistota to první, čeho si všimnu a pokud je tam nějaký nedostatek, vůbec nemám šanci se posunout dál. Jako mít vztah se smradlavkou, kterého budu hlídat, jak malého haranta, to si neumím představit tu míru zoufalství, abych na něco takového přistoupila.
Tak když jsme spolu nežili, tak na rande se vždycky vydrbal, nic fujky na něm nebylo. Ty návyky se pak projevily až se společným soužitím a měl nějakou vůli to změnit, i když to nebylo hned. Ale chápu tě. My se s mužem seznámili po tom, co on ukončil 3 letý vztah a to jsem si sama říkala, že vůbec nechápu, že to té partnerce nevadilo. Já taky chci, aby muž voněl a myslím, že kdyby to ignoroval, tak už spolu nejsme.
@M_Vladim píše:
A co COVID? Byl?
Tohle jsou zkušenosti za podstatně delší časové období, než poslední rok
A neboj, i po době covidové mám stále hodně citlivý nos na vůně a pachy. Někdy víc, než je mi milé ![]()
@Blondiena píše:
Hele, moc nevěřím, že chlapa, který je na štíru z hygienou, přemluvíš na masku na obličej.![]()
A že mu nesmrdí z pusy, když si nečistí zuby? Vždyť jenom zalezlé jídlo mezi zuby udělá po několika hodinách nepříjemný odér. Možná ho jen necítíš. Přijde mi, že muži mají citlivější čich a ženy zase více otupělý hlavně kvůli dětem a možná i kvůli mužům.![]()
Nic se nemá přehánět ani s mýdlem, šamponem a deodorantem. Zkoušela jsem metodu no poo a moc mi tedy nevyhovovala.
Tak víš co, já zas znám hromadu lidí, co čistí třeba třikrát denně, a stejnak smrdí.
Jinak někteří lidi nesmrdí, dělá to nějaký gen, proto třeba v některých zemích vůbec neprodávají deodoranty, ti lidi prostě nesmrdí.
Hodně dělá i strava. Ale teda tohle je extrém - na druhou stranu, asi fakt nesmrdí, jinak by mu to takhle do dospělosti nevydrželo (někdy by se setkal s tím, že by mu to někdo vyčetl a prostě by to musel změnit, aby nebyl úplně vyloučen ze společnosti).
@Cizinka 999 píše:
Takže já jsem prase, když se většinou sprchiji nebo koupu obden.![]()
![]()
Jasně, my ti to všichni věříme ![]()
@Zeoli píše:
To máš pravdu, tohle mám vypozorované také. Přesto jít spát neumytá a bez vyčištěných zubů není normální a dělají to prasata.
Zuby si musím vyčistit i uprostřed lesa na tůře, i kdyby na to měla padnout polovina posledních pár deci vody na pití
Nechápu lidi, co jdou několikadenní tůru a nemají s sebou kartáček na zuby.
@bloklimiucet píše:
Tak víš co, já zas znám hromadu lidí, co čistí třeba třikrát denně, a stejnak smrdí.Jinak někteří lidi nesmrdí, dělá to nějaký gen, proto třeba v některých zemích vůbec neprodávají deodoranty, ti lidi prostě nesmrdí.
Hodně dělá i strava. Ale teda tohle je extrém - na druhou stranu, asi fakt nesmrdí, jinak by mu to takhle do dospělosti nevydrželo (někdy by se setkal s tím, že by mu to někdo vyčetl a prostě by to musel změnit, aby nebyl úplně vyloučen ze společnosti).
Ale prosim te, je spoustu dospelych smradochu, kteri na citlive naznaky okoli vubec nereaguji, protoze ne kazdy ma koule nekomu rict na plna usta, ze smrdi jak cap. Pripadne jsou jeste presvedceni, ze myti skodi zdravi. ![]()
@Kelsey píše:
Chodíš spát na prasáka. Takže nejspíš ano. Ale obhajuj si to. Tvůj život, tvá pravidla.
Ja se nepotřebuji před nikým obhajovat, jen me opravdu udivuje kolik lidí si je jistých, že jen to jak to dělají oni je jedinne a spravne ![]()
@rmot píše:
Zuby si musím vyčistit i uprostřed lesa na tůře, i kdyby na to měla padnout polovina posledních pár deci vody na pitíNechápu lidi, co jdou několikadenní tůru a nemají s sebou kartáček na zuby.
Na zuby jsem hakliva, ty myjí i třikrát denně a večer vždy mezizubní. Nesnáším, když někdo smrdí, ale myslím, že normální zdravý jedinec za dva dny nesmrdi jako prase ![]()
Příspěvek upraven 27.02.24 v 11:14