Chlapi a hygiena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
284
27.2.24 11:10
@Anonymní píše:
Jezis, omlouvam se všem, které budou u čtení jist nebo pit :mrgreen: to mi nedošlo!! :mrgreen:
Jako ono to byla fakt rodina, kterou hygiena nezajimala, co tak rikal z vyprávění. A uplne se divil, ze se u nas doma čistí usi a ze se jako koupeme tak často. Katastrofa pro me :mrgreen:
Taky bych rekla, ze si muze navyknout, kdyby opravdu chtel…ale zatim se mi nepovedlo ho nejak k tomu dokopat tak, aby to byla proste rutina.
Jo, ta predstava je nekdy silena :roll: hlavne ma manualni praci, kdy lita po venku, porad saha na nejake veci, okolo spina a bordel, na pracovních buňkách taky marast :mrgreen: pracuji mezi samymi chlapi a vypada to, ze tsm jsou dokonce i horsi jak on :roll:

Nedovedu si představit, že bych měla za partnera takového muže. Nevěřím, že ho změníš. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
27.2.24 11:13
@terien píše:
Jasně :mrgreen:

Ja se před tebou nemusím obhajovat, ale je krásně jak se držíš jen toho extrému co jsem napsala :lol:

• Citovat
  • Upravit
284
@Zeoli píše:
To máš pravdu, tohle mám vypozorované také. Přesto jít spát neumytá a bez vyčištěných zubů není normální a dělají to prasata.

Souhlasím. Není nad to, když je muž umytý a hezky voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
@Fee-bee píše:
Sorry, ale každodenní koupel či sprchování mi přijde jako naprostá samozřejmost. A jestli intimní hygienou rozumíš tu směšnou spršku a ofouknutí v rámci hajzlíku Closomat, tak to tedy palec nahoru. Jinak ujetá na hygienu fakt nejsem, ale návyky mám.

To, co považuješ za naprostou samozřejmost, je kulturní zvyk, který se prosadil ve vlivných společenských kruzích a dominantních kulturách, které dokázaly ovlivnit většinu světové populace. Nemá to nic společného s původním obsahem termínu hygiena - tedy udržování zásad pro uchování pevného zdraví a prevence onemocnění. Přesně naopak, jde to ostře proti nim. Častým mytím si člověk snižuje svoji imunitu, vyloženě problematické je to u lidí s citlivější a suchou pokožkou. :)

Prudký nárůst kožních onemocnění typu ekzémů a nejrůznějších alergií v posledních dekádách souvisí (vedle dalších faktorů, jako je chemizace prostředí) s naší posedlostí mytím. Z hlediska hygieny je plně dostačující sprchování celého těla 2 x týdně. A když už sprchovat, tak používat mýdlo a další prostředky velmi decentně - nejlépe jen v podpaží a na intimních partiích. :) Tolik k často zmiňovanému pojmu hygiena. A to se ani nezmiňuji o tom, jaké zvěrstvo představuje posedlost mytím a nadužíváním prostředků osobní „hygieny“ pro naši ekologickou stopu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
@Silverine247 píše:
Ale prosim te, je spoustu dospelych smradochu, kteri na citlive naznaky okoli vubec nereaguji, protoze ne kazdy ma koule nekomu rict na plna usta, ze smrdi jak cap. Pripadne jsou jeste presvedceni, ze myti skodi zdravi. :lol:

Měly jsme v práci kolegyně, která se nemyla a byla hodně cítit. Xkrát ji to za ty roky někdo řekl, a i dost nevybíravě. A stejně to s ní nehlo a dál si jela své, že nesmrdí a že mytí není zdravé

Příspěvek upraven 27.02.24 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.24 11:17

Tak my se taky v dětství myli obden, někdo ob tři dny, a jinak jen žínkou… je to pak těžké takové návyky (vzniklé z důvodu šetření) překonat. Tata pracoval rukama, ten se tedy myl denně.
Ted se třeba v zimě, když se hýbu ten den málo, taky třeba jeden den neosprchuju. Ale několikrát denně používám bidetovou sprchu. Ale od jara do podzimu proste každý večer, někdy i ráno.

Zato chlap… ten se myl podobně jak ten tvůj. Časem jsem proste začala odmítat styk, pokud nebude čistý. Tak to ho fakt hodně donutilo přehodnotit situaci. Blbé ale je, ze trpí na kožní problémy při častém umývání, má speciální kosmetiku a stejně má kůži strašnou.
Zuby si prakticky nečistil, pak se mu ale jeden rozpadl a už čistí. Musím říct ze ale jinak zuby má úplně v pořádku, za cely život dvě plomby a pak toto. Zatímco já si čistím zuby pečlivě dvakrát denně, poslední roky včetně mezizubnich a jednosvazkovych kartáčků, a přitom pořad s nimi něco řeším.
S užíváním deodorantu problem nemá, ale má takový dojem, ze to schová všechno - fakt ne.

Jinak dřív jsem žila s chlapem, co mi strašně voněl i zpocený, takže chápu, že ti nesmrdí. Ale opravdu to mohou být jen feromony a jiní lidé to tak necítí…

• Citovat
  • Upravit
34473
27.2.24 11:17
@Cizinka 999 píše:
Ja se před tebou nemusím obhajovat, ale je krásně jak se držíš jen toho extrému co jsem napsala :lol:

Vždyť se neobhajuj. Co jsi tu napsala si každý může přečíst. Extrém to podle tebe začal být, až když sis přečetla, že jsi čuně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
27.2.24 11:18
@ivašot. píše:
Měly jsme v práci kolegyně, která se nemyla a byla hodně cítit. Xkrát ji to za ty roky někdo řekl, a to i dost nevybíravě. A stejně to s ní nehlo a dál si jela to své, že nesmrdí a že mytí není zdravé

Vsak to vidime i tady, ze. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
27.2.24 11:18

Kdo se denně myjeme, tak patříme do vlivných společenských kruhů :lol: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.24 11:21

Hele, já jsem třeba z rodiny kde se mylo max 3 x týdně a hlava jedenkrát. No až s pubertou mi došlo, že je to málo. Standardně se teď sprchuji každý den a nechápu, že mi to dříve nevadilo. Takovýto táto umyj se dneska, ne až v neděli, myl jsem se včera a to nemluvím o nech mi po sobě vodu ve vaně

• Citovat
  • Upravit
21311
27.2.24 11:22

Mne dost překvapuje, kolik lidi tu vyrustalo v rodinách, kde hygiena plakala v koutě :think: je mi skoro 40 a toto tedy neznám. Ani od prarodičů, natožpak od rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.2.24 11:25
@Kelsey píše:
Kdo se denně myjeme, tak patříme do vlivných společenských kruhů :lol: :palec:.

To je dost, už bylo načase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
27.2.24 11:27
@bloklimiucet píše:
Tak víš co, já zas znám hromadu lidí, co čistí třeba třikrát denně, a stejnak smrdí. :) Jinak někteří lidi nesmrdí, dělá to nějaký gen, proto třeba v některých zemích vůbec neprodávají deodoranty, ti lidi prostě nesmrdí. :nevim: Hodně dělá i strava. Ale teda tohle je extrém - na druhou stranu, asi fakt nesmrdí, jinak by mu to takhle do dospělosti nevydrželo (někdy by se setkal s tím, že by mu to někdo vyčetl a prostě by to musel změnit, aby nebyl úplně vyloučen ze společnosti).

A jak víš, že ta hromada lidí čistí správně nebo nemá jiný zdravotní problém? Každý člověk nějak voní/smrdí, asi jak pro koho. :lol: Deodorant to někdy naopak ještě zhoršuje a jídlo taky určitě udělá své.
Vsadím se, že by se tu našel někdo, komu zakladatelky muž bude smrdět i přesto, že ona tvrdí, že její partner nesmrdí. Kolik lidí je schopno říct člověku do očí, že mu nevoní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
27.2.24 11:29
@Cizinka 999 píše:
Nemusí si čistit usi, kdyby si každý druhý den umyval vlasy a vyčistil si u toho usi( ale ne zevnitř!),tak není důvod. Cisteni usi vevnitř je nebezpecne

Navic cistit si usi temi vatovymi spachtlemi, se vubec nema, leda pro ty, co si chteji poskodit sluch, ci vytvorit mazovou zatku…usi se maji cistit usnim sprejem k tomu urcenym, jednou za tyden. Tot vse.

• Citovat
  • Upravit
2906
27.2.24 11:38

Tak pro me by to byla velka stopka a podle popisu si cokoli fyzickeho s dotycnym nedovedu predstavit.
Sprcha kazdy den, ciste vlasy, cisteni zubu dvakrat denne, antiperspirant a parfem je pro me proste hygienicke minimum.
No protejsek to za standard povazuje take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí