Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Prosim, jak to maji vasi chlapi doma s hygienou?
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucitbohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem
necistil si usi, protoze doma to proste nedělali
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo
Nejhorsi (nejlepsi) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila
Jen nevim, jak to praktikovat na mojeho.
Obcas mi vadi ta predstava, ze spolu mame styk a on si ho 3 dny nemyl…
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusya to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny
Jsou vasi chlapi tez takovi?
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese![]()
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlavahnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila
Chápu tě, já se taky někdy nesprchuji i 3 dny, neboť fakt nejdu cítit ale máme WC closomat, kde je sprcha i teplý fén. Tam se každý den osprchuji i po každé stolici.
Ano sprchování každý den není zdraví moc prospěšné pro pokožku ale když člověk používá jen přírodní kosmetiku anebo se jen osprchuje vodou, tak to pokožce neublíží.
V létě se sprchuji každý den.
Určitě bych ho nutila si mýt zuby a před sexem by se musel jít vždy osprchovat.
No není to lehké ale myslím, že si může návyk nout
Příspěvek upraven 27.02.24 v 10:14
Hygiena je důležitá, kdyby se chlap nemyl několik dní, tak by mi to vadilo. Ale řešit, jestli si vlasy umyje šamponem nebo sprcháčem m8 přijde úsměvné ![]()
Zrovna jsem si chroupala svojí svačinu a po prvních pár větách tvého příspěvku jsem přestala, jelikož mě absolutně přešla chuť. Dočetla jsem po to, že si nikdy nečistil uši, protože to neznal… Tvl, to vylezl z jaké díry? Na to by ani násada od koštěte nestačila. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucitbohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo
Nejhorsi (nejlepsi) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusya to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese![]()
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlavahnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila
No už jen představa, že si lehá vedle mě do postele… brrr
@Cizinka 999 No, tak ty mi přijdeš tedy taky hustá.
Předpokládám, že alespoň pravidelně nesportuješ, protože jinak se vemte s tím týpkem zakladatelky za ruku a můžete vyrazit vstříc společným voňavým zítřkům.
@Jahru píše:
Hygiena je důležitá, kdyby se chlap nemyl několik dní, tak by mi to vadilo. Ale řešit, jestli si vlasy umyje šamponem nebo sprcháčem m8 přijde úsměvné
No možná kdyby si je myl v nějakém rozumném intervalu, tak po tom zakladatelka nebude pátrat.
Plus teda jestli má výrazný problém s lupy, tak by mi to asi taky jedno nebylo, že si to ještě zhoršuje sprcháčem.
@Fee-bee píše:
Zrovna jsem si chroupala svojí svačinu a po prvních pár větách tvého příspěvku jsem přestala, jelikož mě absolutně přešla chuť. Dočetla jsem po to, že si nikdy nečistil uši, protože to neznal… Tvl, to vylezl z jaké díry? Na to by ani násada od koštěte nestačila.
Nemusí si čistit usi, kdyby si každý druhý den umyval vlasy a vyčistil si u toho usi( ale ne zevnitř!),tak není důvod. Cisteni usi vevnitř je nebezpecne
Můj muž je čistotný. Nemůžu si stěžovat. Kromě klasického kartáčku a pasty používá i ty mezizubní špáradla. Používá i něco na vonění.
Vyměň ho za solidnější známost. Tady toho pošli někde mezi neandrtálce.
@Fee-bee píše:
@Cizinka 999 No, tak ty mi přijdeš tedy taky hustá.Předpokládám, že alespoň pravidelně nesportuješ, protože jinak se vemte s tím týpkem zakladatelky za ruku a můžete vyrazit vstříc společným voňavým zítřkům.
Taky docela koukám
. Pro mě je prostě naprostý základ, že si večer jdu lehnout umytá. A je jedno jestli jsem „cítit“ nebo ne. Ono to většinou navíc bývá tak, že sám sebe málokdo cítí…
No fuj
proste by se chodil denně sprchovat, i kdybych ho tam měla dotáhnout. Vždyť to je hnus. Jinak mame v okolí taky rodinu, kde se nepoužívá deodorant a medí si jak nejsou cítit, ze je to jen předsudek. No není, cítit jsou, jen oni uz si zvykli a nevnimaji to ![]()
No fuj, divím se, že nesmrdí
Jako tu sprchu bych byla ochotná tolerovat jednou za 2 dny (pokud opravdu cítit není) - ač sama se sprchuji 1× denně, případně 2× denně (1× po cvičení a pak klasicky večer před spaním). Ty zuby jsou hodně nechutný, je fajn, že mu není z pusy cítit, ale je to fakt blbej návyk si nečistit zuby. Deodorant asi v pohodě, když teda není cítit, alespoň ušetří. Voňavka asi taky ok jestli ti jinak voní. Ty vlasy alespoň 1× týdně umýt - nemusí být mastné i když taky netuším jak to dělá, ale ten prach a jak píšeš ty lupy - to znamená, že by to měl umýt.
Ale je mi z toho trochu blivno no
Opravdu není cítit? Nejsi třeba ještě zamilovaná tak, že to necítíš? ![]()
@Fee-bee píše:
@Cizinka 999 No, tak ty mi přijdeš tedy taky hustá.Předpokládám, že alespoň pravidelně nesportuješ, protože jinak se vemte s tím týpkem zakladatelky za ruku a můžete vyrazit vstříc společným voňavým zítřkům.
Nebo ty ty jsi třeba hygienou posedlá vid?
Ono to časté sprchování mýdlem už často nemá co spolecne s hygienou ale s hlavou.
Kdybys četla pořádně, tak bys věděla že intimní se sprchiji každý den i vícekrát.
Představ si, že pot ze sportu většinou nezapacha.mam velice citlivý nos. Můj manžel se musí i mladší dcera sprchovat každý den, neboť jim pot zapacha, ja mám v tomhle štěstí.
Příspěvek upraven 27.02.24 v 10:19
Jezis, omlouvam se všem, které budou u čtení jist nebo pit
to mi nedošlo!! ![]()
Jako ono to byla fakt rodina, kterou hygiena nezajimala, co tak rikal z vyprávění. A uplne se divil, ze se u nas doma čistí usi a ze se jako koupeme tak často. Katastrofa pro me ![]()
Taky bych rekla, ze si muze navyknout, kdyby opravdu chtel…ale zatim se mi nepovedlo ho nejak k tomu dokopat tak, aby to byla proste rutina.
Jo, ta predstava je nekdy silena
hlavne ma manualni praci, kdy lita po venku, porad saha na nejake veci, okolo spina a bordel, na pracovních buňkách taky marast
pracuji mezi samymi chlapi a vypada to, ze tsm jsou dokonce i horsi jak on ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Partneři jsou od toho, aby jsme si je vybrali, ne, abych si je vychovala jak pejska. Šampon a spechac taky nerozlisuju, uši si necítím, nemá se to dělat.
Zdravim, holky.
bohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem

) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky 
a to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.

hnus…
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucit
Nejhorsi (nejlepsi
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusy
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlava