Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cizinka 999 píše:
Hele máme malinkou chatku v horách, kousek dole je řeka, kde se umyvame a jsme tam klidně i týden. A určitě tam do té ledovky nelezu kazdy den
Jo no…verim
A tak me napada, jak to asi delaly nase babicky drive…
My meli drive taky chatu a tam nebyla sprcha, koupali jsme se v lavoru, neckach a taky urcite ne kazdy den
Kdyz chce clovek nejake to dobrodruzo, nesmi bejt cita
Vsak se to nezblazni.
@Cizinka 999 píše:
Ja taky se po sexu většinou jdu umyt. Ale stačí mi můj Tachov closomat. Teď se pokazil a jsem z toho na nervy.
Ja po sexu, pred sexem, nebo po cviceni…ale jinak to nehrotim… zalezi na nalade ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Prosim, jak to maji vasi chlapi doma s hygienou?
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucitbohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem
necistil si usi, protoze doma to proste nedělali
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo
Nejhorsi (nejlepsi) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila
Jen nevim, jak to praktikovat na mojeho.
Obcas mi vadi ta predstava, ze spolu mame styk a on si ho 3 dny nemyl…
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusya to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny
Jsou vasi chlapi tez takovi?
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese![]()
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlavahnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila
Mě točí dvě věci. Nestíhá si nehty na nohou. Obecně ho nohy vůbec nezajímají (péče o ně). Nechce se holit. Já to nesnáším a většinou mám pak hubu plnou oparů. Od malá mám averzi na vousy. Vůbec ale neříkám, že některým mužům s nimi nesluší nebo, že se to to nestarají. Ale bližší kontakt mi vadí. Takže jak si chlapa neoholým i s hlavou, tak on se holit nebude.
Koupe se v práci, voní.
Ponožky s dirama nje schopný tahat x dní. Ty zuřivě trham a vyhazují hluboko do koše. Jinak se záhadně objeví v pradle
@Silverine247 píše:
Prosim te muzes mi dat nejaky odkaz na to, ze se lze umyt pouze horkou koupeli a 2 minutova sprcha je k nicemu? Dekuji.
Mě to taky zarazilo…Takže lidi, co nemají vanu, ale jen sprcháč jsou všichni prasata? ![]()
Jako sprchuju se dýl než 2 minuty, ale nevím, kde si dávat tu horkou koupel ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucitbohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo
Nejhorsi (nejlepsi) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusya to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese![]()
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlavahnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila
Fuj, je mi úplně špatně, když si představím, žít s takovým prasetem. Žádný chlap který prošel mým životem, nebyl takový dobytek. Nesnesla bych ho ani den, nesnazils bych se ho předělat, proste bych s nim nebyla.
@Agnes86 píše:
Jasně no, takže pokud si dávám každý večer 2min sprchu, tak je to vlastně stejné, jako bych se nikdy nemylaurčitě
A zuby si pro sichr take necisti, protoze kam se to hrabe na dentalni hygienu
.
@Fee-bee píše:
@Cizinka 999 No, tak ty mi přijdeš tedy taky hustá.Předpokládám, že alespoň pravidelně nesportuješ, protože jinak se vemte s tím týpkem zakladatelky za ruku a můžete vyrazit vstříc společným voňavým zítřkům.
Bývalý běhal 10 km denně. Po běhu si jen oplachl podpazi. Koupal se cca každé dva dny (v práci teda denně). Potem cítit nebyl.
Ono opravdu denní koupání není zdravé a ještě denni mydleni. To je dnešní návyk, ne zdravý návyk.
Potem smrdi častěji ti, co nic moc nedělají a mají nadváhu. Nebo to mají dané geneticky.
Horsi je nemyti zadku po stolici - tam to může byt příčina vzniku i rakoviny. A ty zuby… Na pohled pěkně zuby pak padají bez kazu vlivem paradentózy a to je sakra škoda.
@Sonarka píše:
Ja po sexu, pred sexem, nebo po cviceni…ale jinak to nehrotim… zalezi na nalade
S partnerkou si vonime, takze u nas pred sexem sprcha az na jednu vyjimku, ne
Totiz po spolecnem behu/cyklovyjizdce se spolu vysprchujeme a je to vlastne jediny pripad, kdy mame sprchu pred relaxacnim sexem
![]()
Zakladatelky chlap je z meho pohledu extrem a vlastne zakladatelka taky, protoze je schopna v tom fungovat. Nekoupat se, nestrihat nehty a necistit zuby je ekl
![]()
A pak jsou tu diskuze kde se kdekdo pohoršuje nad psem v posteli, nebo kočkou na stole. Vždyť ty zvířata jsou častěji umyte než některé z této diskuze. Fak nechutný ![]()
@Silverine247 píše:
Prosim te muzes mi dat nejaky odkaz na to, ze se lze umyt pouze horkou koupeli a 2 minutova sprcha je k nicemu? Dekuji.
Jejda, to bych musela hodne hledat, uz je to nejaky patek, co jsem to cetla…ale kdyz najdu, hodim to sem ![]()
@wo2 píše:
S partnerkou si vonime, takze u nas pred sexem sprcha az na jednu vyjimku, neTotiz po spolecnem behu/cyklovyjizdce se spolu vysprchujeme a je to vlastne jediny pripad, kdy mame sprchu pred relaxacnim sexem
![]()
![]()
Zakladatelky chlap je z meho pohledu extrem a vlastne zakladatelka taky, protoze je schopna v tom fungovat. Nekoupat se, nestrihat nehty a necistit zuby je ekl
![]()
![]()
Jo ten uz je extrem, to bez debaty…tam chybi celkove ty zaklady hygieny…no ja pred sexem musim, klidne i dvakrat
To jsem zase extrem ja…ale cetla jsem, ze chlapum voni, kdyz se zenska predtim nesprchuje vubec…ale to zalezi zase na tom, zda ta dotycna predtim se nejak vyrazne zapotila..pokud ne, asi to lze tolerovat a u nejakych rychlovek to clovek asi neresi no
Ale my s milencem provozujeme, i ne uplne bezne praktiky, cili ja musim byt vymydlena…
Jinak bych byla nesva.
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
No, ač se teda nepovažuju za posedlou hygienou, tak tvůj chlap je fakt prase. Nemyje se, zuby si nečistí a ještě je schopný v tom, v čem je celý den, vlézt do postele
.
Ale pobavilo mě, že nemáš páku, jak ho donutit, si čistit zuby, zato se ti podaří ho jednou za 2 týdny přemluvit na masku na obličej. ![]()
@Agnes86 píše:
Jasně no, takže pokud si dávám každý večer 2min sprchu, tak je to vlastně stejné, jako bych se nikdy nemylaurčitě
Tak uplne stejne ne, jsi pak mokra
Ale opravdu si myslis, ze se dostanes do kazdeho zahybu a jsi dokonale cista..? Ja si nemyslim…mozna si oplachnes z kuze ochranny film, ale necistoty tam zustanou
Ne, hele nechci vas tim stresovat, asi je to lepsi, nez nic, ale podle meho neni ani technicky mozne, se behem 2 minut dokonale vsude umyt jen pod proudem vody
Je to takove na osvezeni no. Je mi to fuk, ja tohle tak neprozivam. Jen nemam rada, kdyz se tu tim nekdo ohani, jak kdyby to byl vrchol hygieny, ale on to pritom takovy rozdil od toho, co popisovala napriklad Cizinka, nebude
Podle meho dokonala ocista je jen koupel…ale ta zase nelze praktikovat denne, plet by nejasala a pak vypusteny bojler, taky neco stoji…
@Sonarka píše:
Jo ten uz je extrem, to bez debaty…tam chybi celkove ty zaklady hygieny…no ja pred sexem musim, klidne i dvakratTo jsem zase extrem ja…ale cetla jsem, ze chlapum voni, kdyz se zenska predtim nesprchuje vubec…ale to zalezi zase na tom, zda ta dotycna predtim se nejak vyrazne zapotila..pokud ne, asi to lze tolerovat a u nejakych rychlovek to clovek asi neresi no
Ale my s milencem provozujeme, i ne uplne bezne praktiky, cili ja musim byt vymydlena…
![]()
Jinak bych byla nesva.
Potvrzuji, schvaluji, souhlasim
V mnoha ohledech to mame uplne stejne. Vcetne „praktik“
![]()
Tak tak, nemely bychom tu moc machrovat.