Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
🌷 Nedovedu si to představit. To, že nejde do sprchy ani na tvoji žádost by mi opravdu vadilo. Zuby, vlasy
🤢
My to s hygienou nepřeháníme, přesto si myslím, že osprchovat se každý den nejpozději obden je nezbytná nutnost. Za mě stačí tělo opláchnout čistou teplou vodou. Mýdlem si umýt jen podpaží, intimní partie a chodidla. Kompletně si vydrbat tělo od krku až po palec u nohy žínkou a mýdlem klidně pouze 1× týdně.
U cizích lidí mi je samozřejmě příjemné pokud voní čistotou nebo čistotou a sprchovým gelem, parfémem…
U partnera mi toto vrstvení vůně - celé tělo umýt gelem, šampon, deodorant, voda po holení,.. parfém.. všechno s výraznou vůní přijde asexuální. Vezme to tělu jeho přirozenost. Taková hezká vůně „univerzálního“ člověka.
Z tohoto důvodu používáme většinou tuhé mýdlo, deodoranty, atd. jen s velmi jemnou vůní.
Neumim si predstavit mit intimni styk, natoz oral s takovym chlapem. Pro me by tohle byl duvod k rozchodu. Jestli mas jeste snahu vztah udrzet, natvrdo mu rekni, ze jsi dospela do bodu, kdy se ti z nej zveda zaludek, tak co s tim bude delat. Jestli se teda zacne kazdy vecer pred tim, nez vleze do postele, sprchovat. Pokud ne, takze mu prejes hodne stesti pri hledani nove partnerky. Na tohle bych nemela, vychovavat dospelyho chlapa, aby si vycistil zuby a umyl se. Pises, ze nesmrdi, ale pardon, ptak a zadek mu smrdet musi. Br, fuj.
@bigl To by me zajimalo, jak to realne bylo. Moje prababicka zazila prvni svetovou, WC na dvore a myti v kyblu. Delala na statku a byla hrozne chudy sirotek. Deodoranty nepouzivala a presto bych rozhodne nemluvila o zapachu. Ono totiz i tou zinkou u lavoru se clovek umyje slusne, kdyz chce
![]()
Jako nikomu neberu, ze ma rad prirozenost, ale musim v MHD hned vedet, co mel kdo k snidani a ktera to dneska dostala?
Osobne ani nechapu, jak se nekdo dokaze ocistit bez bidetu, ale nechci do tohohle tematu zabredavat
![]()
@Fee-bee Hele a čištění uší je k čemu? Ten maz tam má svůj smysl. Pokud to nějak nevylézá ven, tak je to úplně k ničemu.
Fakt do pytle s vámi. Včera jsem hledala na internetu, co je closomat a dnes mi to pořád nabízí si ho koupit
![]()
@rmot píše:
Možná mám jen já divný nos, ale mě většinou kancelářští smrdí víc, než ti, co se přes den hýbou. Přijde mi, že mají takový ostřejší nepříjemnější zápach, když už jsou cítit.
On pot ze stresu smrdí víc než pot z aktivity. Aspoň já to tak mám. Když mě v práci potká něco složitého nebo nějaké nepříjemné jednání, tak pak za pár hodin smrdím jak skunk (když si čichnu podpaží), kdežto po celodenním výletu v horách není cítit moc tak agresivního, prostě člověk. A do sprchy jdu hlavně kvůli ulepenosti.
@Micilin píše:Čistě kosmetický. Už si viděla někomu do ucha, jak to tam má žluté když si je nečistí?
@Fee-bee Hele a čištění uší je k čemu? Ten maz tam má svůj smysl. Pokud to nějak nevylézá ven, tak je to úplně k ničemu.
@Lorre píše: Čistě kosmetický. Už si viděla někomu do ucha, jak to tam má žluté když si je nečistí?
Ono ale staci jen vytrit ubrouskem, to, co je videt..urcite se neodoporucuje zajizdet tou tycinkou pomalu az do mozku, jak nekteri delaji. To si totiz vsechno zatlacis pekne dovnitr
Mne se osvedcil usni sprej.
@Sonarka píše:
Ono ale staci jen vytrit ubrouskem, to, co je videt..urcite se neodoporucuje zajizdet tou tycinkou pomalu az do mozku, jak nekteri delaji. To si totiz vsechno zatlacis pekne dovnitrMne se osvedcil usni sprej.
Jo však to je známé, že si máš čistit jen vesměs vnější část ucha
. Viděl jsem i vatove tyčinky, co mají zesílenou část vaty, aby ti to nešlo nacpat až dovnitr.
Sprej mi nefungoval, to striknu a nic se neděje ![]()
@Lorre píše:
Jo však to je známé, že si máš čistit jen vesměs vnější část ucha. Viděl jsem i vatove tyčinky, co mají zesílenou část vaty, aby ti to nešlo nacpat až dovnitr.
Sprej mi nefungoval, to striknu a nic se neděje
Musíš to stříknout do ucha ![]()
@Lorre píše:
Jo však to je známé, že si máš čistit jen vesměs vnější část ucha. Viděl jsem i vatove tyčinky, co mají zesílenou část vaty, aby ti to nešlo nacpat až dovnitr.
Sprej mi nefungoval, to striknu a nic se neděje
Mne to funguje, jen to hrozne simra
Ale chvili to vydrzim, vytru a je to… ![]()
@Sonarka píše:
Mne to funguje, jen to hrozne simraAle chvili to vydrzim, vytru a je to…
Tak to nechápu… já stříkám a vůbec nic
. I kdybych tam nastříkal celý obsah
@Lorre píše:
Tak to nechápu… já stříkám a vůbec nic![]()
. I kdybych tam nastříkal celý obsah
A strikas tam ty kapky doufam…?
![]()