Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@berry4 píše:
@Gina108 ne,nikdo mě nevyhodí. Z toho strach nemám, jsou rádi za každýho, kdo v práci vydrží. Peníze mám na tento obor v podstatě vcelku velice pěkný. Ale víš jak, Dělám pátky svátky, pořád. Takže plno příplatků. Ráno ve 4 vstávám…
Výroba… Vařím v domově důchodců, tam to prostě nejde zastavit, když nepřijdeš, tak nikdo neví, co by se stalo. Jako že by důchodci-většina jsou už nepohybliví, závislí na péči jiných prostě nedostali najíst
No chápu, že staroušky nechceš nechat na holičkách, ale takhle to tomu vedení jenom ulehčujete
a sami se ničíte ![]()
Ano, chodila jsem vzdy. Ted mam sick days ci home office, pokud je velka nemoc, ci nemocne dite. Pro zamestnavatele je to vyhodnejsi, nez bacilonosic v praci nebo rodic, co je na OCR a pracovne nehne prstem.
Co si budeme nalhavat, naslo by se hodne zneuzivacu.
@SIMONA1234 píše:
To by byla moje smrt…já vstávám v 6 hodin a to si stěžuju…
Jinak ve školce máme jednu kuchařku…paráda…co bude, když onemocní, fakt nevím…další člověk, který nebude nahraditelný…
Nám do školky vozí obědy ze školy. A vůbec, školní jídelna tady zásobuje i důchoďák, některé stařečky, co sice bydlí doma, ale jídlo jim vozí pečovatelka, dokonce i některé líné maminy si na MD kupovaly školní obědy. Tvl doufám, že to tam mají lépe ošéfované než u Berry, jinak tu hlady chcípne celé městečko ![]()
@SIMONA1234
tak jsem si vzpoměla, jak jsme jednou vařili pro školku, měsíc, protože kuchařky olízaly metlu od šlehaných vajec s cukrem, dělaly piškot pro děti a všechny se pos*aly, dostaly salmonelu. Ale asi 2 dny, než se sehnala náhrada byla školka mimo provoz ![]()
@Lambdada
Pravda, od doby, co si u nás musí kolegyně vyučovací hodiny měnit a ne využívat propustku k lékaři, se některým z nich záhadně zlepšil zdravotní stav. Samozřejmě to doběhlo ty největší zneužívačky, ale my, co to potřebujeme jednou za uherák, to vnímáme jako nespravedlivé.
@majki.r Chápu, že ty na toto budeš vždycky koukat jinak s tvým zdravotním stavem (co jsem tak četla v různých diskusích, máš teda naloženo brutálně, lituju tě). A máš recht, že člověk, se kterým lomcuje horečka, už nemá v práci co dělat, nehledě na to, že jeho výkonnost nemůže být moc velká.
@berry4 píše:
@SIMONA1234tak jsem si vzpoměla, jak jsme jednou vařili pro školku, měsíc, protože kuchařky olízaly metlu od šlehaných vajec s cukrem, dělaly piškot pro děti a všechny se pos*aly, dostaly salmonelu. Ale asi 2 dny, než se sehnala náhrada byla školka mimo provoz
Ty jsou dobré teda. Já kdysi chutnala i marinádu, ve které jsem měla syrové maso, ale od nákazy salmonelou si dávám bacha i na to, abych měla čistý nůž, prkénko, nic nechutnám dokud to není skoro hotové ![]()
@Samamama píše:
@majki.r Chápu, že ty na toto budeš vždycky koukat jinak s tvým zdravotním stavem (co jsem tak četla v různých diskusích, máš teda naloženo brutálně, lituju tě). A máš recht, že člověk, se kterým lomcuje horečka, už nemá v práci co dělat, nehledě na to, že jeho výkonnost nemůže být moc velká.
Jojo, já budu v tomhle vždycky za rejpala
A děkuju moc za pochopení ![]()
@Gina108 My jsme velkej provoz, sami zajištujem dva důchodáky, kdysi jsem dokonce vařili pro tři. Máme už spíš provoz i pro ležáky, takže 3 druhy diet, mixované, bezmléčné a tak, vydáváme do tabletů hodně porcí jak v nemocnici pro ležáky, máš pravdu, tohle ošéfované není. V podstatě netuším, kdo by byl schopen ze startu tohle všechno zajistit. Spíš vedení nebylo schopné tohle nijak ošéfovat, zatím totiž stále jedem, nepadli jsme doslova, i když je to třeba o tom, že momentálně jedeme v tom stylu, že každý děláme za dva. ![]()
@berry4 píše:
@SIMONA1234tak jsem si vzpoměla, jak jsme jednou vařili pro školku, měsíc, protože kuchařky olízaly metlu od šlehaných vajec s cukrem, dělaly piškot pro děti a všechny se pos*aly, dostaly salmonelu. Ale asi 2 dny, než se sehnala náhrada byla školka mimo provoz
No…teď je nějaká „novinka“ a i my učitelky musíme mít zdravotní průkaz
…tak jen doufám, že nebudu muset vařit JÁ…chudáci dětičky…
![]()
@majki.r haha, za rejpala… ty jsi právě dobře zapamatovatelná tím, jak jsi za každé situace mírná, milá, klidná (nebo jsem zatím ještě nenašla diskusi, kde by to bylo jinak).
@Samamama píše:
@majki.r haha, za rejpala… ty jsi právě dobře zapamatovatelná tím, jak jsi za každé situace mírná, milá, klidná (nebo jsem zatím ještě nenašla diskusi, kde by to bylo jinak).
Fakt? To je hezké slyšet, děkuju
Ale jsou diskuse, kde se neznám, třeba „práce ve fabrice a těhotenství“, jestli si to dobře pamatuju, nebo spíš její pokračování,…někdy mě to pěkně zvedne ze židle ![]()
a právě dost lidí to řeší tak, že si nevezme v práci dovolenou, když je jim blbě a šetří si ji na tyhle případy