Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Everyone píše:
Ahoj,mám dilema. beru dnes 8 den ATB, dobírat je budu v úterý ráno. Myslíte, že je dobrý nápad jít s ATB už zítra do práce (t. j. nechat se ráno uschopnit)? Tlačí mě peníze a také smlouvu na dobu určitou.
Tak asi podle druhu práce…?? Sedíš sama v kanclu, nebo budeš manuálně pracovat…nebo dokonce lítat venku v zimě? Podle toho bych se rozhodovala…
A co ti bylo? Já bych šla, pokud bych si měla jít sednout do teplická do kanclu, k počítači si mohla dát hrnek čaje a nelezly by za mnou zástupy lidí, kteří by mě mohli nakazit.
@SIMONA1234 @Helileli
Měla jsem neštovice a chřipku…20.-22.1 mi bylo opravdu hrozně, jen jsemležela…
Antibiotika beru už 8. den… (penicilin)
Teď si říkám, že jde vlastně už jen o jeden den…Pracuju ve škole..s dětmi..Mám strach, ptže mám smlouvu na dobu určitou. tak se za mě musí suplovat a tak..
Mám dilema..jinak bych šla do školy až ve středu..
A už je ti líp? Infekční už nejsi, jestli jsi brala správné ATB a pokud se budeš šetřit…
Cítím se skvěle už tak 5. den..Jsem jen doma, ven jdu maximálně s košem
Nemá rýmu ani nic dalšího..to jsem neměla ani během nemoci…hrozně mě bolely svaly, horečka atd..jsem na dítě sama, tak se to všechno načetlo..
Aha, ve škole teď čtu, tak to je trošku něco jiného
A doktorka říká co?
@Everyone píše:
@SIMONA1234 @Helileli
Měla jsem neštovice a chřipku…20.-22.1 mi bylo opravdu hrozně, jen jsemležela…Antibiotika beru už 8. den… (penicilin)
Teď si říkám, že jde vlastně už jen o jeden den…Pracuju ve škole..s dětmi..Mám strach, ptže mám smlouvu na dobu určitou. tak se za mě musí suplovat a tak..
No…teoreticky už bys nikoho nakazit neměla, přeléčená jsi.
Jak je tobě? Chřipka + neštovice-dobrá kombinace…
Cítíš se na to?
Budeš oslabená, ale to víš…abys něco hned nechytla od dětí…no.
@SIMONA1234 U nás ve škole to teď řádí hrozně. Chybí polovina dětí, a ve školce u malé to samé..
Myslíš, že ty dva dny doma to ještě zachrání? jde mi o smlouvu na dobu určitou..tak si říkám, že každý den v práci dobrý..
Já se cítím už dobře
Ale zase jestli půjdeš v pondělí nebo v úterý, to už je asi jedno… ![]()
@Everyone píše:
@SIMONA1234 @Helileli
Měla jsem neštovice a chřipku…20.-22.1 mi bylo opravdu hrozně, jen jsemležela…Antibiotika beru už 8. den… (penicilin)
Ty jsi docela vtipná, neštovice a chřipka a celé tři dny jsi lezela
To byl nějaký mírný průběh, ne? Zůstala bych do dobrání atb doma, už jen abych byla z obligátní, kdyby se ve škole něco rozmohlo, aby se nemohlo říct, že to jde od tebe. Navíc práce učitelky je poměrně náročná i fyzicky, pokud nebudeš celý den sedět za katedrou a pouštět naučné pořady v TV, nemluvě o permanentně infekčním prostředí…
Mám velké pochybnosti, že by ti neprodloužil smlouvu jen proto, že jsi byla o dva dny dyl na nemocenské, spíš mi přijde, že lidi do školství se shánějí špatně.
@Everyone píše:
@SIMONA1234 U nás ve škole to teď řádí hrozně. Chybí polovina dětí, a ve školce u malé to samé..Myslíš, že ty dva dny doma to ještě zachrání? jde mi o smlouvu na dobu určitou..tak si říkám, že každý den v práci dobrý..
Já se cítím už dobře
Ne…dva dny to nespasí…to bys musela zůstat doma ještě týden, ideálně. Aby se tvůj imunitní systém vzpamatoval. Takže bych nastoupila, pokud se cítíš dobře.
@Helileli St-pá jsem ve škole byla na paralenu (myslela jsem že to vyležím přes noc), ale pak už se to nedalo vydržet…
Ležela jsem opravdu poctivě…malá byla u tatínka..takže jsem byla sama doma celý týden-.Když už jsem se cítila líp, tak jsem se oblékla, ale stále jsem byla a jsem doma
@SIMONA1234 Zůstat doma ještě týden nejde…Už takhle mám neshchopenku včetně víkendu 7. den dnes..a bojím se výplatyl Sama s dcerkou žádná hitparáda
@Everyone píše:
@Helileli St-pá jsem ve škole byla na paralenu (myslela jsem že to vyležím přes noc), ale pak už se to nedalo vydržet…@SIMONA1234 Zůstat doma ještě týden nejde…Už takhle mám neshchopenku včetně víkendu 7. den dnes..a bojím se výplatyl Sama s dcerkou žádná hitparáda
To chápu…
Jdi do práce a snaž se o minimální možnost nákazy od dětí-ty nikoho nenakazíš, vše v tobě zlikvidoval penicilin, včetně dobrých bakterií. Ale ty na sebe dávej pozor!!!
@SIMONA1234 Dávat pozor..jak nelépe…
Víš, já jsem se tak snažila nic nechytit..oblékala jsem si košilku..a tak:D dokonce i na cestu legíny pod kalhoty. ptže s malou chodíme do školky ráno 1,5 pěšky přes celé město
Což je v té šílené zimě teda něco..nakonec jsem to neustála. není divu..člověk se pořád někam žene. Pak ve škole to je opravdu velmi náročné, stresující…člověk nemá chvilku oddechu…ani o přestávce (dozory)
Nevím, jak víc posílit imunitu..pravidelně jsem pila čaje, ovoce..pak jsem přidala v prosinci céčko v tabletkách..člověk drží, drží a najednou to prostě nejde..