Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@bella_strega píše:
Já bych takové lidi bila!!! to se nedá komentovat. kvůli nižší výplatě nakazí ostatní a přechodí nemoci. fuuuj
ohleduplnost ke zdraví jiných mi složenky a nájem nezaplatí. Leda by se kolegové složili ze svých obřích výplat.
Do práce přicházím v pondělí ráno zdravá, ale tenhle krásný pocit mi vždy vydrží nejpozději do středy.
To je úděl za práci v MŠ. Když si dvolíme mamince oznámit, že chudák díťátko má horečku a prochrlalo tu celý den, nepracující ( většinou stále stejná skupina)matky řeknou že „to“ doma neměl a ráno ho rychle šoupnou do dveří zas, pracující se aspoň tváří soucitně a snaží se na najnutnější dobu zajistit třeba hlídání apod. Zatím nemocenské odolávám, jsou v tom jak finanční důvody, tak pak řešení toho, kdo půjde za mě, jak to vrátím.
Nedávno jsem byla nemocná, měla jsem 38ky i přes 38 teploty, chřipku. Šla jsem o víkendu na pohotovost, když praktická doktorka byla v ordinaci až v pondělí. Zkrátítm to, jen jsem slyšela jak jedna sestřička druhé o mě povídá: nechce se jí do práce, a další kecy.
Měla pravdu, s 38 a výše teplotama se mi opravdu do práce nechtělo. Chtěla bych vidět je, jak by šly s radostí s horečkama do práce. ![]()
Ještě dělám mezi lidmi, tak jsem je nechtěla nakazit.
@Poison Eve píše:
Doplat jim rozdil ze sveho, vsad se, ze by doma zustali
Trefné
.
@neumisa píše:
ohleduplnost ke zdraví jiných mi složenky a nájem nezaplatí. Leda by se kolegové složili ze svých obřích výplat.
Dávám Ti za pravdu. Každý by se rád vyležel, ale nemůže si to dovolit zejména když první 3 dny nemoci jsou neplacené. Přitom ty první dny je člověku obvykle nejhůře.
@Eva Sz Jo a to jsem ještě neřekla, že jsem byla zrovna těhotná, takže o to více z toho nachlazení unavenější…a ona mi fakt řekla, že prostě je virozová sezona, že se s tím nedá nic dělat a že když nemám teploty tak je to v pohodě…tak co pak mám dělat, do práce prostě nachlazená musím ![]()
Když pominu snížení výplaty. Jde lepit své nemoci dovolenou, ale to si mnozí třeba nemůžou dovolit. Někteří třeba musí s dovolenou šetřit kvůli nemocem dětí. Jako já třeba. O Vánocích bývá firma zavřená - takže týden mi spolknou svátky a zbytek musím opravdu ušetřit na dobu, kdy mám nemocné prcky. Hlídání nemám, tudíž není jiná možnost.
Takže ano, já chodím do práce nemocná. Pokud to není stav, když se fakt nemůžu hýbat.
Příspěvek upraven 08.02.15 v 11:33
Já chodím nemocná do práce proto, že mě nikdo nezastoupí, nikdo tu práci za mě neudělá, a naštvala bych svou nepřítomností hromadu lidí, a dále protože když jsem jednou marodila, přišla jsem o 3.000,– kč za 4 dny marodění. Nemůžu si to dovolit. Až mě někdo v práci zastoupí a doplatí mi ten rozdíl, ráda se i u angín vyležím
Do práce z těchto důvodů u nás chodí nemocní všichni, je nás tam 40.
@lechem píše:
Dávám Ti za pravdu. Každý by se rád vyležel, ale nemůže si to dovolit zejména když první 3 dny nemoci jsou neplacené. Přitom ty první dny je člověku obvykle nejhůře.
Tak tohle už je zas na zaměstnavateli (a i trochu na zaměstnancích, pravda) třeba u nás máme první 3 dny 2× do roka placené 100%, platí to už od doby, kdy začaly být ty první 3 dny neplacené a nikdo to nezneužívá… kdyby ano, věřím, že už by to bylo zrušené.
Někdy jsem strašně rád že nemusím pracovat mezi lidma. potkám tak jednoho dva lidi za den (a to ještě těhule které většinou o zdraví dost dbají). Ale obvykle to domů přitáhnou děti.
U nás bohatě stačí, že nám vždy když to nejméně potřebujem lehne dítě, což je tak 1× za 14 dní nebo 3 týdny ( první rok ve školce ). Na nějaké marodění nás dvou (absolutně žádné hlídání ) není prostor. I kdybych se měla do té práce doplazit, musím. Naštětsí jezdím autem
POkud bych chtěla být každej týden, 14 dní, týden a víc doma, musela bych změnit místo a nejlépe se jít zaregistrovat na pracák, protože moje práce s eprostě nedá dělat z domova. Na každej den mám pozvané lidi a musím to s nimi vyřídit. Nikdo to za mě neudělá. Bohužel. Co já bych dala za to, abych nemusela nemocná chodit do práce…každej by se chtěl vyležet, když je mu blbě…všichni kolem nás mají babičky, hlídání, kde frknou děti a hotovo, ale když to člověk nemá, a do práce musí…ať si to každej, kdo soudí, zkusí…
Ahoj,
mám dilema. beru dnes 8 den ATB, dobírat je budu v úterý ráno. Myslíte, že je dobrý nápad jít s ATB už zítra do práce (t. j. nechat se ráno uschopnit)? Tlačí mě peníze a také smlouvu na dobu určitou.