Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
651
25.2.14 08:05
@leeniiskaa píše:
Jsem zaměstnavatel a pokud mi přijde někdo do práce nemocný, posílám ho domů! Raději oželím výpadek jednoho člověka a práci uděláme za něho, než kdyby mi to roznesl do celého kolektivu. To je potom jako lavina, začínají to pak chytat jeden od druhého. V práci se nikdo neuzdraví, jen se prodlužuje doba nemoci. Stejně tak, když mají holky nachlazené dítě a chtějí ho tahat po babičkách. Raději, ať s ním zůstanou dva tři dny + třeba víkend a nemoc se dá zvládnout daleko lépe. Nemocenskou ani paragraf si brát nemusí, dostávají normálně plat, jako by byly v práci, jen si eviduji, kolik dnů chybí. Když je pak potřeba zůstat v práci déle, postupně si to zase nadpracují. Když mají nemocné dítě delší dobu, vezmou si dovolenou třeba dva dny, zbytek se srovná během roku, když zase potřebuji já, aby tam byly nad rámec pracovní doby. Nikdo to nezneužívá. Jsou rádi, že mají práci a takové výhody. Já jsem zase ráda, že mám spolehlivé zaměstnance. Je pravda, že lidí na ÚP je dost, ale je hrozný problém sehnat spolehlivé lidi.

Tohle mi pripada rozumne.Ne vsichni zamestnavatele si to takhle hezky uvedomi, bohuzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101517
25.2.14 11:01

My máme taky rozumného zaměstnavatele - u prvních dvou neschopenek v roce jsou první 3 dny placené plným platem, což lidi motivuje zůstat opravdu doma, když jim něco je, stejně jako dovolená se dá vzít ze dne na den.
Na druhou stranu, když to vezmu za těch 10 let, co jsem v téhle práci, tak jsem byla nemocná 2×, no jednou fakt poctivě, podruhé to byla jen lehoulinké nachlazení, ale už jsem měla vše hotovo, tak jsem zůstala doma taky. Na druhou stranu rýmu, kašel, lehce zvýšenou teplotu a podobně nepovažuju za nemoc a tedy do práce jdu… a co mám zkušenost z porodnice, tak ani tam to nikdo za nemoc nepovažoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.10.14 13:21

Pro všechny, kdo chodí do práce i s rýmičkou… I rýma je nemoc, tzn., že organismus je napaden ať už viry, nebo bakteriemi. Tělo je oslabené a pokud se nemoc neléčí a přechází, člověk se po určité době sice uzdraví, ale po čase se toto přecházení může projevit zdravotními problémy, které už mohou být vážnějšího rázu. A to mluvím z vlastní zkušenosti.

Opravdu mě vytáčí reakce některých lidí, kteří považují rozumné lidi (co raději pár dní pobydou doma v posteli a vyléčí se) za ulejváky… A to, že za ně „musí chodit“ kolegové na směnu i když měli mít původně volno, je jen nepřipravenost zaměstnavatele na takovéto situace. Například my jsme s kolegyní pouze dvě a střídáme se - krátký/dlouhý týden 12ti hodinové směny. Pokud vypadne jedna z nás, nedejbože obě dvě kvůli nemoci nebo čemukoliv jinému, jsme nahrané.. nebo spíše p. majitel. Neexistuje žádná záloha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.12.14 19:03

Zrovna to teď řeším doma.
Máma celej život chodila do práce nemocná a byla tam vždy až do doby dokud mohla stát. Bohužel když to člověk vidí celé dětství doma tak to bere jako normální věc. Další nesmysl co mě máma učila je že práce je dřina a pokud chceš hodně peněz musíš hodně pracovat.
Brácha leží s antibiotikama a 2.1 jde do práce - absolutně nechápu, při nejhorším může dělat z domu, jeho práce i zaměstnavatel to dovolují.

Otec s příšerným chronickým kašlem také nastupuje 2.1 na 5 denní směnu (5× 12h)

A nejvíc mě naštvala manželka. Je to zdravotní sestra. A taky s antibiotikama a druhého jde na směnu:-( chrchlat na geronty… ale co je úplně nejblbější hned ten další týden musí na 14 dnů na praxi do školy na porodnici. Sice už nebude infekční, ale vyléčená také ne. A na tu praxi prostě musí a v ten daný temín, jinak může školu rovnou zabalit:-(

Je faktže já jako nemocný taky občas pracuju, ale já se nestýkám s žádnými lidmi a nemám kohonakazit. Stejně se tomu snažím vyhnout co to jde. Mám na to vycvičeného brigádníka. Když jsem nemocný tak dokáže zařídit vše důležitéve firmě a zároveň se nedostane k zneužitelným datům :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
31.12.14 19:08

Chodím. co mi zbývá? Když zůstanu doma s. anginou, první dny nedostanu ani korunu, pak sice jo ale bez víkendu. a nájem platit musím. Nikdo nepočká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.12.14 19:11

@jakanas U příspěvků tohoto typu mi to nikdy nedá a prostě musím napsat, že z mého pohledu je to sobeckost vůči ostatním lidem, které nakazí. Moje situace:
Mám imunitu na nule, jsem alergik na léky, nesmím mimo spoustu věcí taky vitamín C, med, bylinky, zázvor, prostě nic, čím si normální zdravý člověk pomůže z virózy.
Když pak na mě někdo v práci plivne bacil jen proto, že prostě hraje hrdinu a nezůstane dva dny doma, tak mě to skolí na měsíc, přidruží se mi x dalších infekcí a problémů a nemám to ani jak kurýrovat.

Takže za mě neeeeeeee, do práce se s nemocí nechodí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.12.14 19:11
@bambooska píše:
Chodím. co mi zbývá? Když zůstanu doma s. anginou, první dny nedostanu ani korunu, pak sice jo ale bez víkendu. a nájem platit musím. Nikdo nepočká. :nevim:

To já taky, ale vy se vyležíte za týden a já za měsíc, a taky za mě nikdo nic nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.12.14 19:12

Ano, chodím do práce nemocná…pokud to ustojím, tak chodím…kdybych nešla, musí za mě sloužit u dětí kolegyně. Pokud onemocníme obě, nebo kolegyně z jiné třídy, můžem školku zavřít…Ve dvou (zbývajících učitelkách) se o 52 dětí nepostaráme…A kdo nás nakazil? Děti…a na rozdíl od nich si umíme dát ruku před pusu, smrkáme do kapesníku, pravidelně si myjeme ruce…takže opačná nákaza (z učitelky na dítě) je minimální.
Takže pokud nemám teplotu, dokážu vstát z postele a fungovat (nemluvím o chřipce a ATB), tak pracuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
31.12.14 19:15

S běžným nastydnutím chodím, ale vyhýbám se kolegyním a minimalizuji kontakt s ostatními, abych nikoho nenakazila. se silným nastydnutím jsem doma. V momentě kdy dostanu antibiotika, zůstávám doma do úplného vyléčení. mám se ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
31.12.14 19:16

@majki.r kdybych se měla ohlížet na ostatní, jsem bez práce a bez domova. Je to sobecké, ale takhle debilne je nastavený systém. Neumožní lidem vylezet nemoc aniž by ho finančně nezlikvidoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.12.14 19:20

@SIMONA1234 nedávno jsem tak dával malého do školky, bylo tam 8dětí většina s nudlí u nosu, učitelka se šátkem na krku se třepala u hrnku čaje… tož jsme se zase oblékli a šli. Učitelka to na poledne vzdala a děti rozházeli do jiných tříd.

Ale tam je prostě ten problém že zaměstnavatel nemá nějakou záložní kapacitu. Když jsem dělal v elektroworldu tak nikdy za mě (v nemoci) nikdo nedělal směnu navíc, prostěna to měli lidi kterým zavolali a dohodiny byl nastoupenýna ploše.
Samozřejmě chápu že je něco jiného prodavač elektra a učitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
31.12.14 19:20

Chodila jsem, když už mi bylo hoděn zle, vzala jsem si 2-3 dovolenou + víkend a vyležela to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.12.14 19:21
@bambooska píše:
@majki.r kdybych se měla ohlížet na ostatní, jsem bez práce a bez domova. Je to sobecké, ale takhle debilne je nastavený systém. Neumožní lidem vylezet nemoc aniž by ho finančně nezlikvidoval

Ale když jde třeba o ty první dva dny, kdy je člověk nejvíc infekční? to tě snad nezruinuje, ne?
Já probrečela půlku září, protože i přes to, že jsem v práci hlásila, že jsem těhotná a všichni ví, jak to mám se zdravím, na mě nikdo nebral ohled a nakazili mě tak hnusnou chřipkou, že děkuji vyšší moci, že to maličká přežila. I tak jsem se do prvního screeningu klepala, aby byla v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
31.12.14 19:23

Kdyby ti ichtylové nahoře nevymysleli, že jsou lidi první tři dny doma zadara, určitě by se vyleželo víc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
31.12.14 19:26

Můj muž chodí, když už je fakt ouvej že mu je zle že by neuřídil auto tak je doma. Třeba dva dny a nanovo. Jinak to nejde, já to za něj neudělám tak musí on.
@majki.r chápu jak to cítíš, ale každý si chrání to svoje. Takže než zůstat bez peněz tak do práce jde, nebude brát ohledy na nemocnou kolegyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí