Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bohužel musím, jsem jediná sestra na dva doktory a šéf mi řekl, že se taky neválí doma
Vezmu si akorát roušku a jedu ![]()
@martina.se blba doba ![]()
Ale spis mluvim o situaci, kdy radsi prechodim nejakou zjevne blbou a nakazlivou nemoc, nez bych si vycerpala drahocennou dovolenou, i kdyby mi ji sef milerad dal.
@radkka
To, že je v celé republice obrovská nezaměstnanost, dovoluje zaměstnavatelům, aby se k lidem chovali jako otrokáři
Jak říká můj tatínek (zasloužilý důchodce) -sereme na lidi!
Já přišla jednou fest nachcipana na odpolední. Už před přestávkou se mi udělalo šíleně blbě, tak jsem šla za mistrem, že potřebuju domů, že je mi zle (39 stupnů horečka, motani hlavy) Nepustil mě
Jinak co se týká nemocí, pokud jsem jen nachlazena, tak jdu, pokud to jde do stádia kdy se sotva držím na nohou, jdu si pro neschopenku, ale tenhle stav jsem měla za 6 let 3× z toho jednou jsem do práce šla a jak to dopadlo ![]()
@ugluk
tak každý ti vidí jinak..
pro mě jako nemocnou - pokud bych mohla práci vykonávat při střevní chřipce, tak bych do práce šla..( pokud by to bylo tak vážné že by to už nešlo vykonávat, tak bych nešla ) to je prostě úhel pohledu. ![]()
Ano, chodím nemocná do práce - nechci o práci přijít.. Zůstala bych doma jen kdyby mě skolila horečka a pořádná chřipajzna. Jakmile kašlu či mam jen rýmu do práce chodím. Nemám jistou smlouvu.. Když jsem dělávala jinde a měla smlouvu na neurčito bylo to o něčem jiném. Teď si opravdu kvůli rýmičce nemůžu dovolit přijít o dobrou práci. I kolegyně chodi do práce nemocné - vždycky si to přehodíme jedna na druhou..společně se léčíme..a společně pak máme zas klid
![]()
@betuska.bathory nee, 7 dni jsem si teda nikdy nebrala.
Ale jo, kdyz jen prijdu o hlas, tak pracuju, byt to byva vesele, jednou jsem to chytla na obhajobu extra duleziteho projektu a naposledy me hlasivky opustily den pred nastupem do nove prace. Vedela jsem, ze v posteli bych to vylezela za dva dny, ale fakt nemuzu cinknout do nove prace, ze misto stredy dorazim az v pondeli, tak jsem to prechazela 10 dni, ale u me to teda nakazlive neni, jen jsem si huntovala vlastni zdravi.
@smurfka mluvim o takove te srandicce, kdy do trech dnu nakazim komplet kazdeho, s kym se jen potkam na chodbe. Kolega prisel se smichem, ze cely vikend problila a prujmovala cela rodina, no a dnes rano zacal i on, ale at se nebojim, ze bude jen vic na zachode, ale praci odvede. V kanclu s nim bylo dalsich pet lidi.
Nečetla jsem diskuzi, ale do práce nemocná chodím. jsme tam tři, střídáme se a pokud jedna z nás vypadne, jsou dvě zbylé namydlené
pokud to aspoň trochu jde, beru si aspoň na den dovču (ale musí některá souhlasit, že za mě půjde do práce) ![]()
S rýmou jsem chodila, ale s virozou, anginou, chřipkou ne. To jsem si brala sicka a k tomu třeba ještě dovolenou a vyležela jsem to. Při vyšším platu se neschopenka nevyplatí, to člověk přijde o tisíce.
No, ono brat si neschopenku i na rymu, ktera v klidku trva i 10 dni a mam ji trikrat do roka, tak to uz je samozrejme opacnej extrem, z toho bych i jako velice tolerantni sef nadsena nebyla ![]()
Nechodim a chodit nebudu, je to nezodpovedne vuci sobe i jinym. a kdo to dela-s vymluvami na penize nebo ze jinak nemuze-,je fakt, s prominutim kr…ten a sobec.az dostane po prechozenych virozach treba srdecni onemocneni, taky nebude chodit do prace-(pokud to prezije). Muze taky nakazit jine, oslabene deti, dospele se zdr. problemy, seniory a n zpusobit nekomu i vaznezdr. problemy.
Manžel do práce jde, něco jako náhrada u nich neexistuje a neschopenku si nemůžeme dovolit