Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
31.12.14 19:44
@Gina108 píše:
ALe ve financích to taky není - tak si holt vezmou na pár dnů dovolenou - dvakrát do roka to nikoho nezabije :nevim:

a pak řešit problém, jak překlenout dobu, kdy je zavřená školka o prázdninách, protože nevyjde dovolená

• Citovat
  • Upravit
7346
31.12.14 19:44
@majki.r píše:
Z mé zkušenosti jsem se ve většině případů nakazila v práci :kytka: když musíš na poradě sedět půl hodiny vedle někoho, kdo na tebe chrchle a prská, tak máš větší pravděpodobnost, že to chytíš, než v tramvaji…tam si můžeš udělat pár kroků do jiné části, nebo si prostě přesednout.

Nechci tě vyvést z míry, určitě máš pravdu s tou poradou a blízkostí kolegů…ale pokud si někdo kýchne v tramvaji, kapénky mají dostřel několik metrů a rychlost cca 60km/hod… :mrgreen: Nemáš šanci uniknout… :mrgreen:
V těhotenství je to blbý, no…já tehdy šla (kvůli nemocnosti dětí ve školce) na rizikový…bez problémů mi to lékařka napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.12.14 19:45
@berry4 píše:
Nejsou lidi. U nás v práci už téměř rok nejsou lidi. Dělám v nepřetržitém provozu, kde to prostě nesmí selhat, děláme dlouhodobě pod stav, protože prostě vedení si sedí na vedení, než se rozhoupe k hledání dalších pracovníků, my obyčejně kolabujem, navíc ty individua, co se hlásí do poměru a po měsící zdrhnou jsou prostě na zabití a nám, co děláme, tak nezbývá, než nemoci přecházet a zároven´při nemoci dítěte nemůžeme být doma s nemocnými dětmi.
Občas se dostáváme do absloutních kolapsů, kdy kolegové s přecházející nemocí končí s třeba zápalem plic ve špitále, ostatní přecházíme dál a makáme i za ně, musíme.
Já mám momentálně zase krvácení mimo cyklus a můžu jít jedině tak do pééérdele, ne k doktorovi. Maximálně zase skončím ve špitále na pohotovosti :think:

Tvl a vyplatí se vám to? Kolik šupů si teď vyděláte a kolik vás budou pak stát nějaký trvalý následky v budoucnosti? :zed: :zed: :zed: A to mi neříkej, že tě vyhoděj kvůli týdnu marodění, když máte takový podstavy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611

@berry4 já tomu nerozumím. A co se stane když výroba zkolabuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
@Samamama píše:
S běžnou rýmou, kašlem, kdy mi jinak nic nebylo, jsem do práce chodila, s horečkou jsem si pak vzala třeba den dva dovolenou. To jsem ovšem neměla děti a nepotřebovala si dovču šetřit, po mateřské už budu přemýšlet jinak. Ono je to těžké, chápu oba argumenty, jak ty, že nemocný člověk nakazí ostatní (jenže na druhou stranu, kdo má písemné důkazy, že tu rýmu má od kolegy v práci a ne třeba z mhd?), jenže zas pokud by každý striktně zůstával s každou rýmou doma, tak by asi občas na podzim kolabovaly všechny možné provozy. A s tím nakažením, ono je to taky těžké, existují inkubační doby, rozjezd příznaků… takže než se jednomu udělá natolik zle (často až během dne, kdy už je v práci), aby zůstal další den doma, tak stihne někoho nakazit. A nemluvě o tom, že s nejobyčejnějšími virovými rýmami se zdravý člověk v naprosté většině rychle vypořádá a je schopný normálně pracovat. Snad už na základní škole nedoporučují rodičům nechávat dítě s každou rýmou doma, že by moc zameškalo. Nedá se paušalizovat.

Když má někdo rýmu nebo pokašlává, tak to neřeším, to bych musela z té kanceláře vyhodit každého druhého. Ale když mi tam přijde někdo, kdo má skelné oči z horečky, odřený nos z dlouhodobé rýmy a je viditelně malátný, tak jsem nekompromisní a ženu ho hned ode dveří.
S tou inkubační dobou a tak…na co lidi potřebují důkazy a počítat si, kdy byli infekční a kdy mohli někoho nakazit…kdyby byli soudní a nemysleli jen na peníze, tak by snad věděli, že jsou případy, kdy by radši měli zůstat doma.
Já jsem v tomhle nekompromisní, ale prostě musím být. Když mě někdo nakazí chřipkou, tak si neudělám ani bylinkový čaj, nemůžu si dát ani zázvor nebo citron, žádný Coldrex, nic. K tomu se mi automaticky zhorší záněty střev, ty mám chronické a většinou mám i zánět močových cest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.12.14 19:48
@SIMONA1234 píše:
Nechci tě vyvést z míry, určitě máš pravdu s tou poradou a blízkostí kolegů…ale pokud si někdo kýchne v tramvaji, kapénky mají dostřel několik metrů a rychlost cca 60km/hod… :mrgreen: Nemáš šanci uniknout… :mrgreen:
V těhotenství je to blbý, no…já tehdy šla (kvůli nemocnosti dětí ve školce) na rizikový…bez problémů mi to lékařka napsala.

Tak já v tomhle moc zkušeností nemám, bydlela jsem v půdním bytě ve stejné budově, ve které jsem pracovala, nikam jsem nedojížděla, takže jsem nikdy MHD řešit nemusela. Když už jsem se nakazila, tak od kolegů z práce.
Teď jsem na rizikovém a jsem za to moc ráda, musím teda být v Praze, kvůli lékařům a klinikám, ale MHD se docela vyhýbám a od toho září jsem docela v pohodě, žádná chřipka nic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.12.14 19:49

@SIMONA1234 rychlost letu kapének při kýchnutí je 160km/h :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.12.14 19:50
@majki.r píše:
Tak já v tomhle moc zkušeností nemám, bydlela jsem v půdním bytě ve stejné budově, ve které jsem pracovala, nikam jsem nedojížděla, takže jsem nikdy MHD řešit nemusela. Když už jsem se nakazila, tak od kolegů z práce.
Teď jsem na rizikovém a jsem za to moc ráda, musím teda být v Praze, kvůli lékařům a klinikám, ale MHD se docela vyhýbám a od toho září jsem docela v pohodě, žádná chřipka nic :kytka:

Tak hlavně bacha na klimatizaci…ve velkých budovách bývá v každé kanceláři…to je roznašeč jedna báseň… :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.12.14 19:51
@jakanas píše:
@SIMONA1234 rychlost letu kapének při kýchnutí je 160km/h :-)

Ježiši… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sem se střelila o stovku, jo??? Já si pamatovala, že tam bylo číslo 60… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.12.14 19:51
@SIMONA1234 píše:
Tak hlavně bacha na klimatizaci…ve velkých budovách bývá v každé kanceláři…to je roznašeč jedna báseň… :mrgreen: :roll:

Jojo, ale tomuhle prostředí se snad vyhnu, alespoň do porodu, termín mám v květnu a to snad ještě klimatizace nehrozí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.12.14 19:52
@majki.r píše:
Jojo, ale tomuhle prostředí se snad vyhnu, alespoň do porodu, termín mám v květnu a to snad ještě klimatizace nehrozí :-)

U vás s ní nepřitápějí? Některé klimatizace mají i opačnou funkci…topí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.12.14 19:54

@Gina108 ne,nikdo mě nevyhodí. Z toho strach nemám, jsou rádi za každýho, kdo v práci vydrží. Peníze mám na tento obor v podstatě vcelku velice pěkný. Ale víš jak, Dělám pátky svátky, pořád. Takže plno příplatků. Ráno ve 4 vstávám…
Výroba… Vařím v domově důchodců, tam to prostě nejde zastavit, když nepřijdeš, tak nikdo neví, co by se stalo. Jako že by důchodci-většina jsou už nepohybliví, závislí na péči jiných prostě nedostali najíst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
31.12.14 19:54
@SIMONA1234 píše:
U vás s ní nepřitápějí? Některé klimatizace mají i opačnou funkci…topí…

Nene, já jsem teda od října mimo práci, ale neměli jsme klimatizaci. A doma ji taky nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.12.14 19:55
@lucenka píše:
a pak řešit problém, jak překlenout dobu, kdy je zavřená školka o prázdninách, protože nevyjde dovolená

Njn, taky blbý, ale všechno se dá řešit. Mít děti je holt logisticky náročné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.12.14 19:57
@berry4 píše:
@Gina108 ne,nikdo mě nevyhodí. Z toho strach nemám, jsou rádi za každýho, kdo v práci vydrží. Peníze mám na tento obor v podstatě vcelku velice pěkný. Ale víš jak, Dělám pátky svátky, pořád. Takže plno příplatků. Ráno ve 4 vstávám
Výroba… Vařím v domově důchodců, tam to prostě nejde zastavit, když nepřijdeš, tak nikdo neví, co by se stalo. Jako že by důchodci-většina jsou už nepohybliví, závislí na péči jiných prostě nedostali najíst :lol:

To by byla moje smrt…já vstávám v 6 hodin a to si stěžuju… :roll:
Jinak ve školce máme jednu kuchařku…paráda…co bude, když onemocní, fakt nevím…další člověk, který nebude nahraditelný… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí