Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Everyone
29.1.17 16:50

Omlouvám se, musím končit. paaa

• Citovat
  • Upravit
7346
29.1.17 16:54

@Everyone Já vím…učím ve školce, teď nám tam řádí streptokok, nějaký dost agresivní. Přeléčení ATB na 10 dní a pokud se to nepřeléčí, prý hrozí poškození ledvin a srdce. Info od jedné maminky, když si letěla vyzvednout léky z lékárny. A před Vánosi zase střevní chřipka-měli to ve školce skoro všichni, včetně sourozenců a rodičů. V takévé síle jsem to nezažila. Já to měla 2 x za sebou. :roll:
A teď doufám, že nic nechytnu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
29.1.17 17:03

@Everyone šla bych..Antibiotika doberes i při uceni..Nikoho nenakazis a po práci odpocivej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
29.1.17 17:25

Ano,

chodím do práce nemocná, protože mám děti, často nemocné. V lednu jsem měla už 9 dní OĆR - holky měly chřipku - vysoké horečky. Vrátila jsem se do práce s chřipkou. A stejně na mě koukají, že jsem byla doma. Nemám hlídání a děti 6 a 8 let nenechám samotné doma. Můj muž od ledna nastoupil do nové práce, u něj hlídaní nebo prostřídání nehrozí. Je to dnešním světem, že když máte děti, jsou nemocné, tak si to musíte zajistit, ale jak, platit chůvy z minimálního platu? Docela kontraproduktivní…Babička - tchýně důchodkyně, 67 let je docela nemocná sama, a když byla před 4 lety ještě fit, tak stejně nehlídala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
29.1.17 17:31

@Everyone Pokud mám normální rýmu a kašel, tak ano. S Atb ani omylem. Teď jsem zrovna byla 2 týdny na neschopence. ATB jsem dobrala v úterý večer. Doktor ví, že pracuji s dětmi a mám oslabenou imunitu. Tak sám navrhl, ať jdu do práce až další pondělí. Ráda jsem toho využila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
29.1.17 17:56

@Everyone Já bych se bála, že se mi to ihned vrátí. Sama píšeš, že to u Vás řádí. U nás je třeba klid, chybí jedno dvě děti z 20, to je běžný stav. Na druhou stranu bude vysvědčení, určitě máte taky akce, tak zas tolik chybět nebudeš jestli nejsi třídní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
29.1.17 17:57

@Aspera jaké akce? Většina škol má normální výuku, jen poslení hodinu dostanou vysvědčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
29.1.17 18:07

@vokishka U nás budeme mít představení, kino, pak vysvědčení, ono to něco sebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65015
29.1.17 18:10

@Aspera fakt? Tak to jste asi jedni z mála. Mám zkušenosti z více škol a žádná nic takového nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
29.1.17 18:13

@vokishka u nás se snažíme tyhle akce nechávat k vysvědčení, protože děti jsou stejně roztěkané, tak už akce navíc neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.1.17 18:37

Ne že by lidé nechtěli nemoc vyležet, chtějí, vědí to. Malér je v tom, že pro řadu lidí je neschopenka pořádný zářez do rozpočtu. Ano, řada firem má sick day, díky bohu, ale pokud je Vám mizerně, těch pár dní to nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.1.17 18:45

@Burj Chalifa O to víc pokud jde o rodiče samoživitele, ve zkušební době apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.1.17 18:48
@SIMONA1234 píše:
@Burj Chalifa O to víc pokud jde o rodiče samoživitele, ve zkušební době apod…

přitom ty první tři dny, neplacené, je člověku nejhůře, antibiotika zabírají až po nich. Tohle je zvěrstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
29.1.17 19:11

Tak se bez mučení přiznám, že jsem před vánoci taky chodila do práce s atb.,horečky jsem neměla, fyzicky mi bylo docela dobře. Byla jsem ve zkušebce a nechtěla jsem o novou práci přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 20:04

Ano, s dětmi je to problém. Před 16 dny mi onemocněla dcera - klasická chřipka, stalo se to v pátek. Zajistila jsem si hlídání a v práci si domluvila, že s ní jen skočím k mudr a v pondělí jsem se vzbudila v 5:30 ráno s horečkou, šla jsem s dcerou k dr rozhodlá jít do práce, když mě její dr viděla, tak se mě ptala, zda jsem se nezbláznila. Vzhledem k tomu, že máme v práci těhotnou, jsem se tedy od dr vypravila do práce, tam celou situaci vysvětlila a vzala si OČR, s tím, že dítě dám na první 3 dny na hlídání ať mám šanci se z toho vyhrabat. NO, za dvě hodiny mi volali ze školky, že syn má horečku a vypadá děsivě. Ano, místo ležení jsem jela pro něj a nakonec ještě k mudr protože vypadal naprosto příšerně, ani chodit nemohl. Já šla po týdnu do práce, dcera po 10 dnech do školky a syn je stále doma a ještě celý týden bude. Po mém týdnu na OČR šel manžel na OČR, páč syn měl stále horečky přes 39 (až ke 40) a dnes končí OČR a syna jsme odvezli na další hlídání. Syn bude tedy doma 3 týdny. Nejen, že si nemohu z finančního pohledu být doma tak dlouho, za druhé manželovi končí doba určitá za měsíc a já jsem v práci od poloviny listopadu, ale už víc prostě neutáhnem a to se zapojila celá rodina. A zaměstnavatel se samo dívá skrz prsty…:/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex