Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Everyone Já vím…učím ve školce, teď nám tam řádí streptokok, nějaký dost agresivní. Přeléčení ATB na 10 dní a pokud se to nepřeléčí, prý hrozí poškození ledvin a srdce. Info od jedné maminky, když si letěla vyzvednout léky z lékárny. A před Vánosi zase střevní chřipka-měli to ve školce skoro všichni, včetně sourozenců a rodičů. V takévé síle jsem to nezažila. Já to měla 2 x za sebou. ![]()
A teď doufám, že nic nechytnu… ![]()
@Everyone šla bych..Antibiotika doberes i při uceni..Nikoho nenakazis a po práci odpocivej
Ano,
chodím do práce nemocná, protože mám děti, často nemocné. V lednu jsem měla už 9 dní OĆR - holky měly chřipku - vysoké horečky. Vrátila jsem se do práce s chřipkou. A stejně na mě koukají, že jsem byla doma. Nemám hlídání a děti 6 a 8 let nenechám samotné doma. Můj muž od ledna nastoupil do nové práce, u něj hlídaní nebo prostřídání nehrozí. Je to dnešním světem, že když máte děti, jsou nemocné, tak si to musíte zajistit, ale jak, platit chůvy z minimálního platu? Docela kontraproduktivní…Babička - tchýně důchodkyně, 67 let je docela nemocná sama, a když byla před 4 lety ještě fit, tak stejně nehlídala…
@Everyone Pokud mám normální rýmu a kašel, tak ano. S Atb ani omylem. Teď jsem zrovna byla 2 týdny na neschopence. ATB jsem dobrala v úterý večer. Doktor ví, že pracuji s dětmi a mám oslabenou imunitu. Tak sám navrhl, ať jdu do práce až další pondělí. Ráda jsem toho využila.
@Everyone Já bych se bála, že se mi to ihned vrátí. Sama píšeš, že to u Vás řádí. U nás je třeba klid, chybí jedno dvě děti z 20, to je běžný stav. Na druhou stranu bude vysvědčení, určitě máte taky akce, tak zas tolik chybět nebudeš jestli nejsi třídní.
@Aspera jaké akce? Většina škol má normální výuku, jen poslení hodinu dostanou vysvědčení.
@vokishka U nás budeme mít představení, kino, pak vysvědčení, ono to něco sebere.
@Aspera fakt? Tak to jste asi jedni z mála. Mám zkušenosti z více škol a žádná nic takového nemá.
@vokishka u nás se snažíme tyhle akce nechávat k vysvědčení, protože děti jsou stejně roztěkané, tak už akce navíc neublíží.
Ne že by lidé nechtěli nemoc vyležet, chtějí, vědí to. Malér je v tom, že pro řadu lidí je neschopenka pořádný zářez do rozpočtu. Ano, řada firem má sick day, díky bohu, ale pokud je Vám mizerně, těch pár dní to nevyřeší.
@Burj Chalifa O to víc pokud jde o rodiče samoživitele, ve zkušební době apod…
@SIMONA1234 píše:
@Burj Chalifa O to víc pokud jde o rodiče samoživitele, ve zkušební době apod…
přitom ty první tři dny, neplacené, je člověku nejhůře, antibiotika zabírají až po nich. Tohle je zvěrstvo.
Tak se bez mučení přiznám, že jsem před vánoci taky chodila do práce s atb.,horečky jsem neměla, fyzicky mi bylo docela dobře. Byla jsem ve zkušebce a nechtěla jsem o novou práci přijít.
Ano, s dětmi je to problém. Před 16 dny mi onemocněla dcera - klasická chřipka, stalo se to v pátek. Zajistila jsem si hlídání a v práci si domluvila, že s ní jen skočím k mudr a v pondělí jsem se vzbudila v 5:30 ráno s horečkou, šla jsem s dcerou k dr rozhodlá jít do práce, když mě její dr viděla, tak se mě ptala, zda jsem se nezbláznila. Vzhledem k tomu, že máme v práci těhotnou, jsem se tedy od dr vypravila do práce, tam celou situaci vysvětlila a vzala si OČR, s tím, že dítě dám na první 3 dny na hlídání ať mám šanci se z toho vyhrabat. NO, za dvě hodiny mi volali ze školky, že syn má horečku a vypadá děsivě. Ano, místo ležení jsem jela pro něj a nakonec ještě k mudr protože vypadal naprosto příšerně, ani chodit nemohl. Já šla po týdnu do práce, dcera po 10 dnech do školky a syn je stále doma a ještě celý týden bude. Po mém týdnu na OČR šel manžel na OČR, páč syn měl stále horečky přes 39 (až ke 40) a dnes končí OČR a syna jsme odvezli na další hlídání. Syn bude tedy doma 3 týdny. Nejen, že si nemohu z finančního pohledu být doma tak dlouho, za druhé manželovi končí doba určitá za měsíc a já jsem v práci od poloviny listopadu, ale už víc prostě neutáhnem a to se zapojila celá rodina. A zaměstnavatel se samo dívá skrz prsty…:/
Omlouvám se, musím končit. paaa