Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@j.a.n.i1 píše:
No, ten termín, tam záleží jaký je problém ho získat, pokud dostanu horko těžko termín za 2 měsíce, tak pokud nebudu mít přes 40, tak prostě přijdu i nemocná, pokud není problém přeobjednat se o týden později, tak zvednu telefon a udělám to.
je to od tří neděl dál… já to celkem chápu, dovedu si předstvit, že udělám totéž. Dva paraleny, kapky do nosu a hurá nakazit všechny okolo. Si představ, že bych se hodila marod já…
zase z druhé strany… kamarádka mi říkala, že byla na předoperační vyšetření u evidentně nemocné lékařky… to je taky pěkně pitomá situace, že?
A co se třeba naučit nosit roušku, když už teda musim prskajíce viry? To by pomohlo dost, jenže je to nepohodlné a člověk by se tím vlastně k té nemoci přiznal, zatímco jinak si vlastně hraje na zdravého.
@Pudloslava píše
zase z druhé strany… kamarádka mi říkala, že byla na předoperační vyšetření u evidentně nemocné lékařky… to je taky pěkně pitomá situace, že?
Tak já zas slušně nachcípaná rodila… ale co se dalo dělat, to člověk neodloží…
To s tou rouškou máš pravdu, mě třeba překvapilo, že třeba v Japonsku ty roušky nenosí, aby nenakazili sebe, ale právě když jsou nemocní, tak aby nenakazili ostatní. To je prostě o ohleduplnosti, ale tady to prostě není obvyklé a okolí by se dost divilo…to je pak těžké být za exota.
@j.a.n.i1 tak to už je zase trochu jiná
. nevím jak vysvětlit miminku že se má vrátit zpět protože jsi nemocná
.
@j.a.n.i1 píše:
Tak já zas slušně nachcípaná rodila… ale co se dalo dělat, to člověk neodloží…
tak to už trošku mazec nu, ale pokud měla dr aspoň roušku tak to ještě jde pochopit, naše dětská třeba také chodí do práce i když je neocná ale vždy má v tu dobu nonstop roušku
@brumi Ono je to pro lékaře taky těžké, jít marodit, když mají předobjednané pacienty. Hlavně pacienti si asi myslí, že lékař je stroj a ne člověk. Setkala jsem se s tím, že jsem přišla k dr a sestřička hlásila, že doktor je nemocný a musí se přeobjednat. Nevím, jestli pak za něj našli na těch pár dní náhradu, ale celá čekárna pak brblala, že si musí zas vzít volno.Je to těžké no :/
@g.sandova píše:
@Pudloslava můžu mít na tebe dotaz jako na lékařku?
zkus to ![]()
@Pudloslava myslíš, že můžou antibiotika nebo zánět krku spustit ms?
@vejilka píše:
@brumi Ono je to pro lékaře taky těžké, jít marodit, když mají předobjednané pacienty. Hlavně pacienti si asi myslí, že lékař je stroj a ne člověk. Setkala jsem se s tím, že jsem přišla k dr a sestřička hlásila, že doktor je nemocný a musí se přeobjednat. Nevím, jestli pak za něj našli na těch pár dní náhradu, ale celá čekárna pak brblala, že si musí zas vzít volno.Je to těžké no :/
musim rict, ze to zase resim vyhradne podle sveho stavu. Pokud funguju, tak funguju, ale pokud je mi fakt zle, tak je lepsi ty pcienty zrusit. Oni totiz nejsou zvedavi na nemocneho doktora a uz vubec nejsou pripraveni na nej brat nejake ohledy a tak se pak klidne i hromadi stiznosti. Pacient, ktery nebyl vubec vysetren, si nestezuje.
@g.sandova píše:
@Pudloslava myslíš, že můžou antibiotika nebo zánět krku spustit ms?
Nikdy jsem o tom neslysela, ale mozne je vsechno. Muselo by to nejak zahybat s hormonalni osou. Co to bylo zac?
@Pudloslava ráno jsem upadla, ale cítím rameno, zápěstí, loket. Nějak jsem si nemyslela, že by to mohlo souviset
@g.sandova píše:
@Pudloslava beru penbene druhý den, je mi blbě
nemelo by to nic delat, spis ta nemoc samotna. Po 48 hodinach bys mela citit zacatek ucinku