Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
1.11.22 09:50
@Anonymní píše:
Poslali mě z práce domů samo od sebe, že když pořád lítám na WC s prujmem pořád na WC žlutá voda a voda, slabost pocit lehkých nohou, já tvrdila že to rozchodim, ale 12 hodin na nohou s přestávkou na sezení, ale stát na určeném místě, to nezvládne nikdo. Sotva jsem vylezla z MHD hned nejbližší obchodní dům s WC. No a musela jsem si vzít na dnešek neschopenku. Už tuším proč přišla zdravá dcera ze3 školky halloween s 38. Nejspíš to přinesla a já tu chřipku slizla, neno něco jsem chytla já, to už je jedno. Ona byla včera ráno zdravá a odpoledne konec. Já byla ráno zdravá když jsem v 5 jelado práce a od 6:50 na WC
Doktorka mi předepsal Smecta. A klid pitný režim a suchary piškoty rohlík no však ví každý.
Jenže ty peníze mi chyby a manžel mě roztrhne až přijdu z práce brzo.

Tak pokud tě manžel roztrhne za to, že jsi jako nemocná doma, tak bude chyba někde jinde, než v tom, že tě v práci s průjmem nenechají…

Proč si manžel nenajde takovou práci, aby párdenní výpadek tvého příjmu nepůsobil problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.11.22 09:59
@Anonymní píše:
Poslali mě z práce domů samo od sebe, že když pořád lítám na WC s prujmem pořád na WC žlutá voda a voda, slabost pocit lehkých nohou, já tvrdila že to rozchodim, ale 12 hodin na nohou s přestávkou na sezení, ale stát na určeném místě, to nezvládne nikdo. Sotva jsem vylezla z MHD hned nejbližší obchodní dům s WC. No a musela jsem si vzít na dnešek neschopenku. Už tuším proč přišla zdravá dcera ze3 školky halloween s 38. Nejspíš to přinesla a já tu chřipku slizla, neno něco jsem chytla já, to už je jedno. Ona byla včera ráno zdravá a odpoledne konec. Já byla ráno zdravá když jsem v 5 jelado práce a od 6:50 na WC
Doktorka mi předepsal Smecta. A klid pitný režim a suchary piškoty rohlík no však ví každý.

A co pak, až ho ještě nakazíš a bude kakánkovat taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.11.22 10:17
@Anonymní píše:

Jako někoho položí finančně cca tři dny na neschopence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.11.22 10:20
@J_Doe píše:
Tak pokud tě manžel roztrhne za to, že jsi jako nemocná doma, tak bude chyba někde jinde, než v tom, že tě v práci s průjmem nenechají…Proč si manžel nenajde takovou práci, aby párdenní výpadek tvého příjmu nepůsobil problémy?

Proč si ona nenajde práci, aby pár denní pn nebyla takový problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.22 10:40

@debra.morgan
Dělám 2 práce, protože manžel je invalidní. A auto momentálně nabourali popeláři oprava 40 000 a děti tak jak pak si můžu dovolit i jednu neschopenku. Když nájem a auto nás vyřídí. No když zítra a pozítří mám plánovaný den volna v práci placený a dnešek ne. Tak koho by to nenaštvalo mě i manžela že jsem doma zdarma o den dříve. Nemohlo mi být zle až zítra :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
6021
1.11.22 10:56
@Anonymní píše:
@debra.morgan
Dělám 2 práce, protože manžel je invalidní. A auto momentálně nabourali popeláři oprava 40 000 a děti tak jak pak si můžu dovolit i jednu neschopenku. Když nájem a auto nás vyřídí. No když zítra a pozítří mám plánovaný den volna v práci placený a dnešek ne. Tak koho by to nenaštvalo mě i manžela že jsem doma zdarma o den dříve. Nemohlo mi být zle až zítra :pocitac: :zed:

Holka, nemáš to jednoduché… a chlap, místo toho, aby tě podpořil, bude peskovat, že jeden den nedoneseš peníze…
Nejde dnešek napsat jako dovolenou, pokud ještě nějakou máš?

Nemůže i chlap, ač invalid, něčím přispět? Možná by se našlo něco, co by mohl dělat i on…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.11.22 11:08
@Anonymní píše:
@debra.morgan
Dělám 2 práce, protože manžel je invalidní. A auto momentálně nabourali popeláři oprava 40 000 a děti tak jak pak si můžu dovolit i jednu neschopenku. Když nájem a auto nás vyřídí. No když zítra a pozítří mám plánovaný den volna v práci placený a dnešek ne. Tak koho by to nenaštvalo mě i manžela že jsem doma zdarma o den dříve. Nemohlo mi být zle až zítra :pocitac: :zed:

A invalida nemá ruce nebo proč nepracuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5912
1.11.22 11:20
@Anonymní píše:
@debra.morgan

Když ti auto nabourali popeláři tak to snad půjde oprava z jejich povinného ručení ne.Snad oprava auta počká ne, jezdí MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
1.11.22 12:15
@Anonymní píše:
@debra.morgan

to je děsné, nemoci si dovolit být doma, když jsi opravdu nemocná
chlap, myslíš, bude fakt takovej *****, že by ti za to vynadal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.23 18:32

Neschopenka

Pred rokem jsem nastoupil do práce a zhruba před třemi měsíci jsem byl tak nemocný, že nešlo dojít skoro k lékaři.
Po oznámení neschopenky se na pracovišti rozjela akce, při které mi vedení zadávalo ( já v horečkách) řadu úkolů a denně mi někdo telefonoval. Po třech dnech jsem ještě nemocný ukončil PN a na pracovišti se se mnou asi 14 dní nikdo nebavil. Nadřízená dávala na odiv, že když Ona je nemocná, dojde a práci si udělá ať by bylo cokoliv.
Všude, kde jsem působil, se na nemocného dívali skrz prsty, jako by byl ulejvák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
6.5.23 18:42

@Blubluczek Tvoje blbost, ukoncenim neschopenky po 3 dnech a zvedanim telefonu si ostatní akorát ujistil v jejich nazoru, ze ti bylo houby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
6.5.23 19:35

Telefon bych nezvedal a na neschopence bych byla tak dlouho, dokud bych byla nemocná. Co dělá se zdravím nadřízená je její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
6.5.23 20:39

U nas to nadrizeni nakonec uplne zabili, kdyz chodili nemocni s covidem s horeckou, kaslem a ztratou hlasu do prace, meli respirator teda, ze pry muzou (zahranici) a nakazili pulku personalu. Krome nich ale zustaval personal nemocny doma, moc si nepomohli. Ja to nechytla, kdyby jo, zustanu doma taky v tom pripade, s tema kolegama nechtel pracovat nikdo. Ale oni chodi bezne do prace i s antibiotiky. Jejich vec, zdravi mam jen jedno. S necim lehcim tam jdu taky, ale pak jsou nemoci a stavy, u kterych zajdu k doktorce pro neschopenku, narozdil od nich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Element123
20.6.24 09:26

K tomu se podepíšu. Stojím za tim že člověk nemá být sobec vůči ostatnim a už vůbec ne kvůli sobě zrovna teď marodims angínou 9tým dnem ukončim PN ale s pocitem že sem nikoho z práce nenakazil a nenakazím a moje zdraví je přednější taky než práce, ta nikam neuteče a navic já nikdy nemarodim třeba měsíc max těch 7-9 dní. To už musí být že musím marodit 14dní v kuse. A hlavně marodím max tak 2× do roka. Výplata úplně stejná jako bych ten týden v práci byl. Lidi totiž zapomínají že prvních 14 dní platí zaměstnavatel a od 15 dne platí OSSZ.

• Citovat
  • Upravit
12566
20.6.24 10:03
@Element123 píše: Více

Taky nesnadim kaslajici kolegy. Kdyz jsemnemocna tak lezim doma, nebo kdyz kaslu a opravdu do prace musim,. tak respirator

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí