Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
22.4.19 19:56
@Kriss Tina píše:
Máš zaměstnavatele? Normálně bych šla na neschopneku, s nemocí se musí počítat, zvlášť pokud děláš s lidma, abys je ještě nenakazila :nevim:

Právě. Lidi tam přijdou s problémem, o pomoc. A ještě se nakazí :,(

A zdravotní sestra si dnes může vybírat, ne že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
22.4.19 20:00

@Bábrdl jojo já teda dělám ošetřovatelku, s nějakou rýmou sem do práce musela, ale abych tam chodila s horečkou a bolesti v krku to fakt ne, zaprvé bych byla úplně vyřízená, zadruhé nakazila všechny pacienty, nehledě že každý o koho se starám taky není zdravý a ještě bych oslabená pochytala něco dalšího… Pro zamestnavatele je to sice komplikace, ale buď to musí doktor teda zvládnout sám bez asistence nebo mít zajištěný nějaký zaskok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
22.4.19 20:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem od Včera nemocná, mám bolesti v krku, teplotu skoro 39 a je mi hodně mizerně. :,( Bohužel prý musím do práce i přes to, ale já to nezvládnu. Pracuji s lidmi, dělám v ordinaci. Tudíž už jsou naobjednani lidi a jsem tam jediná. Co mám dělat, je mi vážně do breku.

Co asi, jít ráno k obvodakovi pro neschopenku… Jo a clovek musi akorat umrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.4.19 20:11
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem od Včera nemocná, mám bolesti v krku, teplotu skoro 39 a je mi hodně mizerně. :,( Bohužel prý musím do práce i přes to, ale já to nezvládnu. Pracuji s lidmi, dělám v ordinaci. Tudíž už jsou naobjednani lidi a jsem tam jediná. Co mám dělat, je mi vážně do breku.

to je přesně ten důvod, proč se nechci vracet do ordinace nějakého praktika :think: Nebývám nemocná často, ale nikdo nemládneme + sem tam paragraf, to by mě doktor sežral :roll:
Pokud si tvůj zaměstnavatel myslí, že zaměstnává robota, který se nikdy nepokazí, je to jeho problém 8) V tomto stavu bych šla na neschopenku, ohrožuješ pacienty i sebe tím, že nemoc přechodíš a nevyléčíš :kytka:

Příspěvek upraven 22.04.19 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
22.4.19 20:12

Tipuju to na angínu. To se fakt nedá… krom toho, že se huntuješ sama, jsi vysoce infekční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
22.4.19 20:19
@Anonymní píše:

Nemusis do prace, dojdi si pro neschopenku. Objednani se proste preobjednaji, i zdravotnik je jen clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.19 20:32

Ráno bych vstala dřív šla do ordinace a preobjednala pacienty a pak šla k doktorovi Teď večer bych to dala vědět šéfovi. Pokud řešíš peníze nemusíš na neschopenku, domluv se na dovolenou jestli to půjde. Pokud máš angínu antibiotika za 2 dny zaberou a bude líp. Vím jaký to je. Také pracuji ve zdravotnictví a na neschopenku jsem šla jen s mononukleozou protože jsem byla infekční. Jinak jsme to s holkami vždy zvládli pod praskami. Ono když za tebe musí jít někdo do práce a nikdo není tak se oddělení zavřít nemůže. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
334
22.4.19 20:34

Nemocná do práce chodím, není to ohleduplné vůči kolegům, ale jsme v kanclu dva a nejednám s lidmi, takže prostě doufám, že nikoho nenakazím. Ale s teplotou vyšší než 37.5 bych nešla.
Ty pracuješ v ordinaci, tam to v tvém stavu vůbec nepřichází v úvahu. Kdo ti řekl, že musíš? Zaměstnavatel? S horečkou prostě nemůžeš, nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.4.19 20:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem od Včera nemocná, mám bolesti v krku, teplotu skoro 39 a je mi hodně mizerně. :,( Bohužel prý musím do práce i přes to, ale já to nezvládnu.Pracuji s lidmi, dělám v ordinaci. Tudíž už jsou naobjednani lidi a jsem tam jediná. Co mám dělat, je mi vážně do breku.

A to ti řekl kdo? Zůstaň doma, zvlášť, když děláš s lidma… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.19 20:56

Ono to vždy není jen tak zůstat doma kor když dělá sestřičku. Ti objednání pacienti to mají také domluvené v práci že půjdou k lékaři. Aspoň bych je preobjednala.Jsou práce že když člověk nepřijde tak to dodělá pak nebo to udělá někdo jiný. Ale ve zdravotnictví musí někdo za vás. A teď si vemte že máte 2 dny volna těšíte se na to celý měsíc zaplatíte si s manželem wellnes a oni vám zavolají že musíte do práce. Pokud ti je fakt zle zavolej doktorovi ať stim počítá.

• Citovat
  • Upravit
85291
22.4.19 21:01
@Anonymní píše:

Pri tak vysoke horecce a kdyz je Ti zle, bych nesla. Musi pocitat s tim, ze proste nekdy lehnes a musi se dle toho zaridit. Prinejhorsim se pacienti oddobjednaji. Taky se mi stava, ze mi dr/zubar zmeni termin kvuli nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76196
22.4.19 21:08
@Anonymní píše:
Ono to vždy není jen tak zůstat doma kor když dělá sestřičku. Ti objednání pacienti to mají také domluvené v práci že půjdou k lékaři. Aspoň bych je preobjednala.Jsou práce že když člověk nepřijde tak to dodělá pak nebo to udělá někdo jiný. Ale ve zdravotnictví musí někdo za vás. A teď si vemte že máte 2 dny volna těšíte se na to celý měsíc zaplatíte si s manželem wellnes a oni vám zavolají že musíte do práce. Pokud ti je fakt zle zavolej doktorovi ať stim počítá.

no já bych si teda ani jako objednaný pacient nepřála, aby mě ošetřovala sestra s 39 stupni horečkou, když to vezmu sobecky jen ze strany pacienta - jak ta její práce v horečkách bude vypadat, bude mi někdo kdo sotva stojí na nohou a sotva vidí brát krev nebo míchat plombu? a též nechci po návštěvě u lékaře onemocnět já a jít na neschopenku :nevim:
a z hlediska té nemocné, ne opravdu nelze pracovat s 39 stupňovou horečkou
pacienty samozřejmě upozornit, že se dnešní ordinace nekoná a buď přeobjednat teď nebo později
a co kdyby si zlomila nohu nebo dostala žloutenku? to by také musela přijít? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
22.4.19 21:38
@Anonymní píše:
Ráno bych vstala dřív šla do ordinace a preobjednala pacienty a pak šla k doktorovi Teď večer bych to dala vědět šéfovi. Pokud řešíš peníze nemusíš na neschopenku, domluv se na dovolenou jestli to půjde. Pokud máš angínu antibiotika za 2 dny zaberou a bude líp. Vím jaký to je. Také pracuji ve zdravotnictví a na neschopenku jsem šla jen s mononukleozou protože jsem byla infekční. Jinak jsme to s holkami vždy zvládli pod praskami. Ono když za tebe musí jít někdo do práce a nikdo není tak se oddělení zavřít nemůže. :nevim:

Ale ono by se to nejak udelalo, pokud se zabijes v aute, tak to taky nejak vyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.4.19 22:09

Chápu, že třeba v nemocnici musí být někdo nonstop, ty pacienty nelze poslat domů, protože jedna sestřička zrovna onemocněla. Ale přece nechcete tvrdit, že tam ty sestry pracují s horečkou? Vždyť ti pacienti tam nejsou pro nic za nic a když k tomu chytnou od sestry angínu, může být i velký průser. A každá přechozená nemoc se na člověku podepíše, to že je sestra neznamená, že musí za svou práci položit život - pracovat s horečkou je samo o sobě velký hazard. Nemá zvýšenou teplotu, 39 už je sakra horečka.
Jestli dělá někde na ambulanci, tak to buď doktor překlepe bez ní nebo bude pokud to nejde, bude muset ty lidi přeobjednat, je to nepříjemné, ale nedá se nic dělat. S takovou horečkou mi teda přijde mimo i ta rada jít tam ráno dřív a lidi přeobjednat. Přece není jediná, kdo umí použít telefon a ty lidi obvolat.
Pokud mám v neděli horečku, tak jdu prostě v pondělí ráno k doktoru pro neschopenku a nic jiného neřeším. Přecházím leccos, ale s horečkou 39 tedy nefunguji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.22 09:42

Poslali mě z práce domů samo od sebe, že když pořád lítám na WC s prujmem pořád na WC žlutá voda a voda, slabost pocit lehkých nohou, já tvrdila že to rozchodim, ale 12 hodin na nohou s přestávkou na sezení, ale stát na určeném místě, to nezvládne nikdo. Sotva jsem vylezla z MHD hned nejbližší obchodní dům s WC. No a musela jsem si vzít na dnešek neschopenku. Už tuším proč přišla zdravá dcera ze3 školky halloween s 38. Nejspíš to přinesla a já tu chřipku slizla, neno něco jsem chytla já, to už je jedno. Ona byla včera ráno zdravá a odpoledne konec. Já byla ráno zdravá když jsem v 5 jelado práce a od 6:50 na WC
Doktorka mi předepsal Smecta. A klid pitný režim a suchary piškoty rohlík no však ví každý.
Jenže ty peníze mi chyby a manžel mě roztrhne až přijdu z práce brzo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex