Chodíte nemocní do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
17.1.18 12:14

Pokud je mi jen špatně, teče mi z nosu, škrábe v krku, ale jinak nic, tak do práce chodím. Při zvýšené teplotě a tím spíš horečce bych nešla. Žádná práce nestojí za zničené zdraví. Lidi si pořád neuvědomují, že je přechozená chřipka může i zabít. Na neschopence jsem byla jednou v životě, týden nemocná, proplatili mi jeden pracovní den. Od té doby si beru dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22774
17.1.18 12:16
@Anonymní píše:
Teď momentálně jsem na neschopence poprvé v životě. 10 let jsem podnikala, tak tam jsem si volno vždycky nějak zařídila. Nyní jsem zaměstnaná dva roky. Pracuji ve školství mezi hromadou nachlazených dětí. Loni jsem nemoc řešila třemi dny dovolené + prodlouženým víkendem. Teď jsem měla pracovní nasazení a nároky nadřízených tak vysoké, že se od začátku listopadu peru s kašlem, teplotami - někdy lépe, někdy hůře, dovolenou jsem si vzala v tom listopadu na dva dny + víkend. Vyležet se mi to nepodařilo. Nemoc se se mnou táhne už třetí měsíc, od minulého týdne mám neschopenku, je mi zle, výsledky špatné, lítám od plicního, ke kardiologovi, špatné ledviny,… Zítra jdu na kontrolu, je mi hůř, než když mi doktorka neschopenku psala. Na kardiologii mi doktorka vynadala, že mám v rodině vážné kardiologické nemoci a já si dovolím přecházet nemoci. Kdybych se bývala vyléčila hned, mohla jsem být teďka fit. Připadám si jako debil, protože vím, že ve škole jsem potřeba a vzhledem k nedostatku zaměstnanců je docela potíž zařídit za mě suplování. Teď mám dilema, jestli mám zítra neschopenku ukončit a jít do práce - odlehčit vedení školy, nebo zůstat dál na neschopence a potom poslouchat vyčítavé řeči kolegů. Je mi z toho smutno. Svou práci miluji, ale zdraví mám jen jedno. Vážně nevím, jak se rozhodnout :,( Terka

Myslím, že sis odpověděla sama ;) Pokud je ti hůř, tak zůstaň doma, dokud tvůj stav nebude mít aspoň zlepšující se tendenci. Zdraví máš opravdu jen jedno. Kdybys nědejbože skončila třeba v nemocnici nebo s nějakým úrazem, tak co? Taky by se museli v práci obejít bez tebe. Je to těžký, ten pocit zodpovědnosti znám moc dobře, ale abys jednou nelitovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
17.1.18 12:22

Lidi budou chodit nemocní do práce, protože jsou vlastně za nemoc trestáni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
17.1.18 12:27

@GabinkaCh to jsi trefila přesně, jsme nucení chodit v jakémkoliv stavu a když si chce člověk dopřát uzdravení většinou tím zaplatí prací :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.1.18 12:31
@brumi píše:
@GabinkaCh to jsi trefila přesně, jsme nucení chodit v jakémkoliv stavu a když si chce člověk dopřát uzdravení většinou tím zaplatí prací :(

A když nepřijde o práci, tak mu to většinou kolegové dají dostatečně sežrat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.1.18 12:37
@Bábrdl píše:
Na tom, co píšeš, něco je.

Nicméně já jsem se zase naučila odmítat nemocné poskytovatele služeb, pokud to jde - kadeřnice, dentální hygienistu, instruktora v autoškole atd. Prostě se zvednu a řeknu, že je zjevně nemocný, on většinou řekne, že má „alergii“, já na to, že tyhle zimní „alergie“ znám a vymajzdnu. Fakt nemám zapotřebí, aby tam na mě prskal hodinu.

Pochopitelně lékaře odmítnout nemůžu, kromě zubaře, toho si člověk platí sám, tak to už jsem taky udělala. :mrgreen:

tak to dobře děláš, prpotože je tvůj názor alespoň jasně vidět. Akorát si nejsem jistá, zda je většinový - jesli by lidé byli obvykle rádi, kdyby jim kadeřnice či instruktor autoškoly odřekli kvůli rýmě. Já jsem ráda, když ke mě nemocný pacient neleze (pro ostatní - já infekční nemoci neléčím), jsem placená od hodiny, ale jemu je zase líto přijít o termín. kdybych byla placená od kusu, štvalo by mě možná, že nepřišel… myslím, že se ocitáme střídavě na obou stranách barikády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.1.18 12:41
@EmmaAnna píše:
Pokud je mi jen špatně, teče mi z nosu, škrábe v krku, ale jinak nic, tak do práce chodím. Při zvýšené teplotě a tím spíš horečce bych nešla. Žádná práce nestojí za zničené zdraví. Lidi si pořád neuvědomují, že je přechozená chřipka může i zabít. Na neschopence jsem byla jednou v životě, týden nemocná, proplatili mi jeden pracovní den. Od té doby si beru dovolenou.

jenže je to ještě složitější, oni jsou lidi, kteře ze tvé rýmy dostanou třeba zápal plic. To je ostatně jádrem bojů za zdraví dětí vě školkách, co je pro jednoho nemoc, pro druhého není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.1.18 12:49

Tak já jsem po měsíci opět doma. Hrůza. V kanceláři máme úmluvu, nechodit do práce, když jsme nemocné. Nikdo se nechce nakazit je to bezohlednost. A moje tělo ocení, že choroby nepřecházim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.1.18 12:50

@Pudloslava To se těžko odhaduje, kdybych měla být doma s každou rýmou, tak jsem doma celou zimu. Pořád mi teče z nosu :nevim: Upřímně, každý kdo má chřipku je stejně přenašečem dlouho předtím, než si všimne vůbec prvních signálů nemoci. Zakladatelce jen radím, aby myslela především na sebe a nepřecházela vážnější onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.1.18 13:03
@EmmaAnna píše:
@Pudloslava To se těžko odhaduje, kdybych měla být doma s každou rýmou, tak jsem doma celou zimu. Pořád mi teče z nosu :nevim: Upřímně, každý kdo má chřipku je stejně přenašečem dlouho předtím, než si všimne vůbec prvních signálů nemoci. Zakladatelce jen radím, aby myslela především na sebe a nepřecházela vážnější onemocnění.

Přesně tak, pravidla ani nastavit nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.18 13:43
@Pudloslava píše:
tak to dobře děláš, prpotože je tvůj názor alespoň jasně vidět. Akorát si nejsem jistá, zda je většinový - jesli by lidé byli obvykle rádi, kdyby jim kadeřnice či instruktor autoškoly odřekli kvůli rýmě. Já jsem ráda, když ke mě nemocný pacient neleze (pro ostatní - já infekční nemoci neléčím), jsem placená od hodiny, ale jemu je zase líto přijít o termín. kdybych byla placená od kusu, štvalo by mě možná, že nepřišel… myslím, že se ocitáme střídavě na obou stranách barikády.

To bude ASI různý. Když jsem chodila s dítětem na logopedii, měli na dveřích výslovně napsáno, ať s nemocnými dětmi zůstanou rodiče doma, že dostanou dobrý termín. :think:

Ale jinde jsou třeba naštvaní.

Já poté, co jsem kvůli víře v metodu promoření skončila s choronickými potížemi, u svého dítěte uznávám vyležení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
17.1.18 14:09

@Pudloslava tak zase na rýmu nějaký doktor těžko napíše neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.1.18 14:12
@vokishka píše:
@Pudloslava tak zase na rýmu nějaký doktor těžko napíše neschopenku.

to by se asi ekonomika hroutila. Ale rýma je ze všech infekčních nemocí vidět nejvíc, kdo má chřipku přeraženou modafenem, nemusí se projevovat vůbec nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
17.1.18 14:15

Tak moje předešlá práce byla na to debilní. Marodit jsem nebyla nikdy. Neměla jsem za sebe náhradu, zaměstnanců málo. Když mi bylo fakt ouvej, tak jsem požádala kolegyni, ať vezme šichtu navíc. Jinak mi nic jiného nezbývalo, než se nadopovat práškama a vydržet. Strašný. Ale pravda, že jsem nikdy neměla nic extra vážného. Manžel to vždy řešil tak, že si bral dovolenou. Jenže má jen 20dní a dovolená ubývala a na Vánoce už nezbylo.On fakt celý týden leží a pořád spí, když je mu zle. V jeho práci taky kecy, taky jich je málo. Ale co má asi dělat? Minulý rok si poprvé po 15 letech vzal marodní. Sice mu z práce volali průběžně, jak na tom je, byl doma 14 dní. Ale vyležel se. Až mu bude zas blbě, tak si hodí asi zas marod. Nás vždycky nejvíc štvala ta dovolená, že už pomalu v létě žádnou neměl. Naštěstí tedy marodí max 3× do roka, spíš 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
17.1.18 14:46
@Pudloslava píše:

No, ten termín, tam záleží jaký je problém ho získat, pokud dostanu horko těžko termín za 2 měsíce, tak pokud nebudu mít přes 40, tak prostě přijdu i nemocná, pokud není problém přeobjednat se o týden později, tak zvednu telefon a udělám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí