Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50124
20.2.14 11:35

Jít do práce se střevní chřipkou mi teda přijde dost přes čáru, to bych toho člověka hnala hned domů. Tahle nemoc je snad nejvíc nakažlivá. Naposledy mi to přitáhl kluk z MŠ a nakazil celou rodinu. Bylo nám tak blbě, že jsme celý víkend proleželi v zimnicích. Tahle nemoc trvá 1-2 dny, takže 2 dny dovolené mi přijdou jako dobré řešení, neschopenka se nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.2.14 11:41

No, tak pokud jsem opravdu nemocná, beru si tak 2,3 dny dovolené. Se střevní chřipkou nebo podobnou chuťovkou bych samozřejmě nešla.
Jinak loni jsem neměla na výběr, onemocněla jsem (ale žádná hrůza), přesto jsem neměla dovču už žádnou. Tu jsem vyčerpala na neštovice dětí (loni v únoru).
Aby mi to nebylo líto, tak obě děti byly pěkně každý poctivě 14 dní doma. Takže celý měsíc dovolené padl na tohle.
Ti, kdo nemají hlídání, opravdu nemají na výběr a musejí brát v potaz i nemoci svých dětí.

Takže já šetřím dovolenou na nemoci dětí. A dovča u vody se vším všudy? No, zatím sci-fi.

To mě teda víc se-rou nemocné děti ve školce. Obzvlášť když člověk ví, že matka toho nemocného děcka sedí doma na pr-deli na sociálce nebo mateřské.
Na malé vesnici to jaksi nejde nevědět. Zaměstnané matky tak trošku chápu, že když děcko jen soplí, tak to není vždycky tak jednoduché být s malým doma. Ale ty nezaměstnané? Jenže to už je na učitelce, která „se bojí“ jim něco říct…
Loni tam mělo jedno taky jenom „průjmíček“, pak z toho byla salmonela. To dotyčné nakažené dítko tam chodilo takhle 3 dny. Paráda :evil:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 11:41

@ugluk
Sláva!!! Pokud jsou v téhle době na vedoucích místech normální, rozumní lidé(což ty jsi), tak to u nás ještě není úplně na nic! Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 11:42

Omluva za anonym…
Nepročítala jsem tedy celou diskuzi, ale…
Já do práce MUSELA chodit i nemocná, pokud už to tedy nebylo opravdu s horečkami a vážnější. Pracovala jsem ve školství a naše ředitelka vždy razila heslo, že učitel prostě MUSÍ do práce stůj co stůj, aby se nesuplovalo. Že se bacily přenášely na děti, to už jí nezajímalo :nevim:
Po pár přechozených virozách jsem měla tak špatnou imunitu, že jsem pak byla nemocná už co 14dní, a proto jsem si dovolila několikrát za sebou zůstat doma. To bylo!!! O odměny jsem nepřišla, u nás se žádné nedávaly :roll:, ale daly mi to tam pěkně „sežrat“
No, už se tam po mateřské nevrátím 8)

• Citovat
  • Upravit
12154
20.2.14 11:43
@smurfka píše:
tak pokud to nahlásil..tak vidím že vaše šefová taky není moc tolerantní když ho nechala v práci ne? zřejmě ji taky bylo jedno že muže nakazit pul firmy :nevim:

Nezlob se, ale ty jsi taky dobrá teda… 8o.
Tady ti nepřijde normální nakazit půl firmy střevní chřipkou, ale sama by jsi ji klidně roznesla?
8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
20.2.14 11:44

Ahoj všem, tohle téma jsem zrovna probírala s partnerem včera večer, když jsem přijela z práce. Před 13 dny jsem odjížděla na dovolenou a jak jinak než nachcípaná, protože kolegové chodí do práce i s antibiotiky. Celý pobyt jsem měla rýmu, takže parádička. V úterý se vracim do práce KONEČNĚ zbavená rýmy a úplně ta samá osoba co na mě prskala, krchlala aj. je opět nemocná a opět leze do práce. Takže počítám, že zase to odskáču já. Takže jsem pěkně vytočená a když už ta dotyčná osoba nebere ohledy na ostatní, tak by si měl člověk uvědomit, že co se nevyleží se jen přeléčí a vše se ukládá a zúrokuje! Já osobně do práce jdu pouze s rýmou, jinak si beru neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
20.2.14 11:44
@radúna píše:
To mě teda víc se-rou nemocné děti ve školce. Obzvlášť když člověk ví, že matka toho nemocného děcka sedí doma na pr-deli na sociálce nebo mateřské.
Na malé vesnici to jaksi nejde nevědět. Zaměstnané matky tak trošku chápu, že když děcko jen soplí, tak to není vždycky tak jednoduché být s malým doma. Ale ty nezaměstnané? Jenže to už je na učitelce, která „se bojí“ jim něco říct…
Loni tam mělo jedno taky jenom „průjmíček“, pak z toho byla salmonela. To dotyčné nakažené dítko tam chodilo takhle 3 dny. Paráda :evil:.

Tak tam si má dupnout vedení školky a posílat je domů. U nás nesmí do školky děti s rýmou a kašlem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.2.14 11:48
@MUFICE píše:
Tak tam si má dupnout vedení školky a posílat je domů. U nás nesmí do školky děti s rýmou a kašlem ;)

Já jí to říkám taky, já si do huby nevidím a nebojím se.
Už 2× jsem to tak řešila přímo s dotyčnou „maminkou“ na chodbě školky.

Ale ono jde o trošku „agresivní sortu“ lidí. A ona ta učitelka si nechce dělat nepřátele…Asi :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
20.2.14 11:49
@smurfka píše:
tak zřejmě bych nebyla tak blbá jako ten chlap a nelítala po chodbě a nehlásila všem že mám střevní chřipku. :nevim: Tato nemoc mě zatím nechytla, do práce si nosím jen rýmu nebo krk..

Mě teda není dost dobře jasný, jakým způsobem se dá střevní chřipka zakamuflovat, tak aby si nikdi ničeho nevšiml. Taky jsem jí párkrát v životě měla… Bolení v krku? Jasně, pokud to nebudu rozhlašovat, nikdo neví. Ale střevní chřipka? Tu nezamlčíš. Nevěřím, že máš tak schopný svěrače :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
20.2.14 11:52
@radúna píše:
Už 2× jsem to tak řešila přímo s dotyčnou „maminkou“ na chodbě školky.Ale ono jde o trošku „agresivní sortu“ lidí. A ona ta učitelka si nechce dělat nepřátele…Asi :think: :nevim:

U nás ve školce je to vyvěšené na nástěnce a pak ještě na jejich webu. Ředitelka by si měla dupnout a dítě do školky prostě nevzít. Nevím, jestli si školka může dát do podmínek, že za porušování lze dítě vyloučit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68898
20.2.14 11:53

@betuska.bathory uz nejsem - normalni teda snad jo, ale vedouci uz ne :mrgreen: Ale to uz je OT, diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.2.14 11:57
@radúna píše:
Už 2× jsem to tak řešila přímo s dotyčnou „maminkou“ na chodbě školky.Ale ono jde o trošku „agresivní sortu“ lidí. A ona ta učitelka si nechce dělat nepřátele…Asi :think: :nevim:

ono je to trochu blbě vyřešený, buď by neměli brát žádné nastydlé dítě, nebo všechny, bez rozlišení zda rodiče do práce chodí nebo nechodí. Mě zase vytáčí to že když si s každou rýmou nechám dítě týden doma, tak po týdnu jde do školky kde je 5 dětí které kašlou, smrkaj a kolikrát mají i zvýšenou teplotu, ale jejich rodiče chodí do práce a nemůžou si vzít paragraf kvůli penězům :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
20.2.14 11:59
@sabrinafromprague píše:
Nechodim a chodit nebudu, je to nezodpovedne vuci sobe i jinym. a kdo to dela-s vymluvami na penize nebo ze jinak nemuze-,je fakt,s prominutim kr…ten a sobec.az dostane po prechozenych virozach treba srdecni onemocneni, taky nebude chodit do prace-(pokud to prezije). Muze taky nakazit jine, oslabene deti, dospele se zdr. problemy, seniory a n zpusobit nekomu i vaznezdr. problemy.

a nebo taky člověk, kterej za sebe nemá náhradu a je rád, že má práci! virozu nebo mám 3× - 4× do roka, myslím že bych v žádný práci dlouho nevydržela, že… takže bych tady hned tak neodsuzovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.2.14 12:02

@MUFICE, my to máme taky na nástěnce, ne webu taky. Dokonce každý rok dostávají všichni rodiče bez rozdílu tyto informace se seznamem věcí do školky. Tedy do kdy platit obědy, svačinky atd i s poučením, jak oblékat a proč nechodit v době nemoci dítěte do školky…
Je to marný :zed: :zed: :zed: :zed:

Ředitelka to neřeší, nemá čas na dvě platící (a řád dodržující) maminy z Prdelkovic, kterým to vadí. Ona má „v područí“ ještě dalších 6 školek (dvě ve městě + 4 okolní vesničky). A nějaké dvě slušné a platící matky z konce světa?

A hlavně, i kdyby to řešila, ty dotyčné „zodpovědné maminy“ na sociálce si z toho hlavu stejně nedělají. Ví moc dobře, že naše školka má podstav a vlastně potřebují každé děcko, aby se nezavřela… :zed: :zed: :zed: I neplatící - mluvím o jídle - tam mají dluhů jak máku. Školné jim platí sociálka…
A obec nemá páky, jak z nich ty dluhy vytáhnout…Školka je obecní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.2.14 12:04
@radúna píše:
Nezlob se, ale ty jsi taky dobrá teda… 8o.
Tady ti nepřijde normální nakazit půl firmy střevní chřipkou, ale sama by jsi ji klidně roznesla?
8o 8o 8o

já jsem mluvila o té firmě s tím pánem..ne o sobě.. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex