Chodíte nemocní do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
20.2.14 10:54
@ugluk píše:
A proc si nevzit dovolenou na marozeni?

a proc si ji brát? dovolená je od toho aby si ji užil, někam si vyjel, případně zůstal doma kvuli dětem, ale ne abych ji odmarodila..

zrušili placení nemocenské tam se nemužou divit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5185
20.2.14 10:54

U nás v práci to bylo našteští v pohodě. Šéf je v tomto dost ohleduplný a i když se někdo dostavil ve stavu, že mu nebylo dobře, poslal ho vyležet domů. S chřipkou bych do práce nešla a vadilo by mi to u kolegů, ale mám kolegyni co má strašný kašel, trpí na průdušky - jak kuřák po 30ti letech. U té jsem mi to nevadí, je to chronický problém a nenadělá s tím nic.
Jinak mám pocit, že někteří lidi jsou i rádi když můžou na paragraf a zůstat doma. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
20.2.14 10:55

Tak když to vezmu jako svobodná holka bez závazků, byla bych doma a nějakou menší výplatu bych pro jednou neřešila. Když to vezmu jako že mám teď dvě děti, tak až se vrátím do práce, tak pokud to půjde, nebudu mít horečku, do práce půjdu, pokud to nepůjde, půjdu k doktorovi, protože brát si dovolenou nebudu moct, protože prázdniny jsou dlouhý a pak by mi dovolená chyběla. Jinak já za 13 let v práci byla nemocná jen jednou, moje děti 3 a 1,5 roku nebyli nemocný ani jednou. A že měla moje kolegyně v kanclu rýnu nebo nemohla 2 dny mluvit, stane se a rozhodně by mě nenapadlo ji posílat domů do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224

U mě to bylo myšleno tak, že když je mi zle a mám teplotu tak si vezmu třeba 3 dny dovolené, ale kdyby to bylo něco horšího a dýl tak jdu taky na neschopenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

Já byla na nemocenský jen jednou - když nepočítám nemocenskou v těhotenství. Jinak jsem si vzala dovolenou, nebo u nás byly tzv. sick days, nedaly se vybrat najednou, ale by pro takové případy nouze. Mě obvykle stačí dva dny ležet a pak můžu jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68872
20.2.14 10:56

@betuska.bathory jezdime, taky jsem mela 20 dni, ale 2-3 dny me nikdy nezabily (pokud jsem ty penize potrebovala), pokud by nemoc vyzadovala delsi leceni, tak uz to asi bylo neco vaznejsiho tak holt neschopenka. Lito mi to samozrejme je, no ale nemoc si clovek nevybere a popravde by mi bylo daleko vic lito, kdyby pak chrchlala a nadavala pulka kancelare jen proto, abych mohla byt v lete o 3 dny dele u vody :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 10:56

@radkka
Tak to je hrozné :- ((( Ale zdraví máme opravdu jen jedno a v práci je nakonec KAŽDÝ nahraditelný (a ne, že ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.14 10:57
@ugluk píše:
A proc si nevzit dovolenou na marozeni?

né všude Ti ji dají - u nás se musela hlásit min měsíc předem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 10:58

Jsem astmatik s chronickou bronchitidou, a tak jen blbé nachlazení vypadá, jako bych byla bůh ví jak nemocná. (kolegyně v kanceláři to ale ví)
Bohužel jsem samoživitelka s hypotékou na krku, takže nemocenská nepříchází v úvahu, za týden bych přišla o 1/4 platu a to si prostě nemůžu dovolit. Když je mi fakt zle s teplotou, beru dovolenou na pár dní, ale jinak holt musím do práce. Dovču šetřím na dovolené a dobu, kterou trávím se synem. Nikdo nás živit nebude a o byt taky přijít nechci.

• Citovat
  • Upravit
732
20.2.14 10:59

Ja za 3 roky marodila doma pouze jednou a to kdyz jsem mela zanet ledvin a mocovych cest. I tak jsem se po tydnu nechala uschopnit a sla do prace. Pokud nechci o praci prijit, tak musim zatnout zuby. V tomhle je zamestnavatel nekompromisni jelikoz toho hodne lidi drive zneuzivalo. Z toho vyplyva ze jsem sobec… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
20.2.14 11:00

@betuska.bathory Bohužel, dřív ano, ale ted vše projektuje v novém programu, který je jiný a neovládá ho tam opravdu nikdo. Když ležela v nemocnici, tak tam všechno stálo a byly z toho velké průsery a pokuty (ne pro ni), vedoucí jí na pozici nechal, protože byla ve vážném stavu a naklusala hned, jak jí pustili, i když měla ležet ještě měsíc. Ale kdyby si šla lehnout s chřipkou, tak má smůlu - max na den, víc ne. Má spousty přesčasových hodin, které jim neplatí, ale vybrat si je taky nemůže, protože nemá kdy, pak nestíhá a sedí tam o to dýl. Páci potřebuje, je v předdůchodovém věku a nikde jinde by ji nevzali, navíc u nás je vysoká nezaměstnanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68872
20.2.14 11:00

@smurfka dovolena je od toho, aby si ji clovek uzil? No samozrejme idealni stav, ale tak radsi nakazim pul firmy, jenom abych si pak mohla uzit?
Nemluvim ted o stavu, kdy me boli v krku a namerim 37,5, ale napr. jak jsem psala o kolegovi, co vlezl do firmy se strevni chripkou, bylo mi zcela jedno, ze by si daleko radsi dovolenou uzil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
20.2.14 11:01

Jak tak pročítám vaše příspěvky, tak mě těší, že nejsem divná, když mi vadí nemocní lidé kolem mě :) Na druhou stranu, když má někdo kancl sám pro sebe, tak ok, ale dost ubližuje sám sobě :( Můj bývalý tchán nevidí na jedno oko, nějaká „breberka“ mu začala požírat oční nerv. Podle doktora to bylo přechozením pár chřipek :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187

Ono taky záleží co děláš za práci, pokud pracuješ v kanceláři od pondělí do pátku tak to jde, většinou se někdo najde kdo tu práci za tebe udělá a jde si ze dne na den vzít i tu dovolenou. Pokud děláš jako já sice v podstatě kancelářskou a provozní práci v nepřetžitém provoze kdy máš na střídačku jen jednu kolegyni kdy se střídáte krátký dlouhý týden a na zástup dovolené máš další kolegyni která má malé dítě, tudíž problém s hlídáním tak jde těžko zavolat do práce že si bereš dovču nebo jsi nemocná, to bys v takové práci moc dlouho nevydržela. A než se za tebe sežene náhrada jsi zdravá, no tak to prostě přechodíš pokud je to jen nachlazení protože jsi ohleduplná ke kolegyni zase trochu jinak. no a v těchto případech pokud to jde se snažím s ostatními přijít do styku co nejmíň, a řídit vše z kanclu.

• Citovat
  • Upravit

@ugluk
Jasně, když člověk ví, že doma bude 2-3 dny, tak se to dá, ale nechápu lidi, kteří si vezmou třeba 7 dní na marodění. To už prostě radši tu neschopenku, peníze nepeníze. Já jsem zažila kolegyni, která vedle mě u stolu seděla s horečkou 39°C, klepala s ní zimnice, práci nezvládala, ale přesto si myslela, že ji budu obdivovat, jaké je „hrdinka“, že do práce přes to všechno přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí