Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@betuska.bathory píše:
@radkka
To, že je v celé republice obrovská nezaměstnanost, dovoluje zaměstnavatelům, aby se k lidem chovali jako otrokářiJak říká můj tatínek (zasloužilý důchodce) -sereme na lidi!
@betuska.bathory píše:
@ugluk
No pokud nikam nejezdíte a je Vám jedno, že dovolenou proležíte v posteli, tak je to řešením, ale mně osobně by to bylo líto.
Mě by to líto bylo taky, ale holt to je život… Ale ty píšeš, že si když něco, tak si bereš neschopenku, takže
![]()
@smurfka takze i kdyz vis, ze bys na 99 % touhle fajn zalezitosti nakazila dalsich treba 20 lidi, tak pokud bys byla schopna pracovat, stejne bys do toho kolektivu sla?
@vikikl z pozice sefove jsem ho obratem poslala domu, at se rozhodne, jestli neschopenku nebo dovolenou, praci jsme za nej nejak dopytlikovali, trvalo to dva dny.
@smurfka píše:
@ugluk
tak každý ti vidí jinak..
pro mě jako nemocnou - pokud bych mohla práci vykonávat při střevní chřipce, tak bych do práce šla..( pokud by to bylo tak vážné že by to už nešlo vykonávat, tak bych nešla ) to je prostě úhel pohledu.
No pane-jít se střevní chřipkou do práce -tomu se říká ohleduplnost vůči kolektivu! Kdyby jste byla moje kolegyně, tak bych Vás nahlásila šéfovi.
@ugluk
nikdo jiný z té práce za mě nezaplatí složenky, hypotéku, jídlo, atd..takže znova a naposledy. Pokud mi slouží nohy i ruce abych svou práci udělala, tak ji udělám, tudíž do ní jdu.
Na druhou stranu se střevní chřipkou bych asi nešla do práce jako je potravinářství - to bych si zase nelajzla..
@betuska.bathory píše:
No pane-jít se střevní chřipkou do práce -tomu se říká ohleduplnost vůči kolektivu! Kdyby jste byla moje kolegyně, tak bych Vás nahlásila šéfovi.
tak zřejmě bych nebyla tak blbá jako ten chlap a nelítala po chodbě a nehlásila všem že mám střevní chřipku.
Tato nemoc mě zatím nechytla, do práce si nosím jen rýmu nebo krk..
Ne! a je to neznepovedny.Jak k sobe tak k ostatnim! a vadi mi to.grr.takhle, jsem byla diky kolegyni furt nemocna. a kolegini nakonec kvuli chripce odvezly. A to je mlada holka. vrazilo se ji to na srdecni sval.lidi hold hazardujou
@vikikl
Jasně, když jsem marod, tak si beru neschopenku, protože se mám ráda a jsem tolerantní k ostatním (samozřejmě když jsem „jen“ nachlazená, tak do práce jdu, zvýším dávku vitamínů a všem kolegů (8 lidí) vařím čaj s citronem do velké konvice. Ze židle mě tu zvedají ty, které chodí do práce s chřipkou, dokonce i střevní, jak tu píše jedna diskutérka.
@smurfka no, tak to se asi vazne neshodneme a nema dal cenu diskutovat ![]()
Pokud si radsi dva dny dovoleny venuju na jeji uzivani a nakazim x kolegu, nektery z nich mam doma tehotnou zenu, jiny mrnavy deti, dalsi babicku po operaci… o potravinarstvi se nejednalo, presto mela firma 150 zamestnancu, s nichz byl tak se 20-30 denne ve primem kontaktu.
Jo, chlap nelital po chodbe, chlap to nahlasil sefove, aby trochu tolerovala to, ze bude travit pul pracovni doby na zachode. Obavam se, ze tohle moc zatajit nejde ![]()
@ugluk píše:
Jo, chlap nelital po chodbe, chlap to nahlasil sefove, aby trochu tolerovala to, ze bude travit pul pracovni doby na zachode. Obavam se, ze tohle moc zatajit nejde
tak pokud to nahlásil..tak vidím že vaše šefová taky není moc tolerantní když ho nechala v práci ne? zřejmě ji taky bylo jedno že muže nakazit pul firmy ![]()
V Belgii se chodí do práce s chřipkou běžně. Neschopenku člověk většinou dostane na den, případně na dva. Můj manžel je dnes v práci dost nemocný, holt nevyléčený.
@smurfka nenechala, ta sefova jsem byla ja a sel domu
Me proste jen fascinovala ta drzost, ze prisel.