Chorvatsko autobusem s dětma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
16.2.20 19:15

@renap no - řidiči vždy řeknou, že se musí všichni připásat, ale většinou to nikdo neřeší - ono ten pás je jen přes břicho a není to moc pohodlné být v něm tolik hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
16.2.20 19:17
@renap píše:
A vy co jezdíte autobusem-jak je to tam s pásy? Tříleté dítě přece normálně musí být v autosedačce a jak je to v autobuse? Tam se to neřeší?

Sedacku mit nemusi, ani jsem nevidela ze by nekdo bral. Zazila jsem jen ty pasy, co jsou v letadle… ale chapu, ze pro nekoho je to hrozna představa ja se tak vzdy bojim v MHD, nebo i v dalkaci co jede z mesta do mesta po dalnici.. ja si pamatuji jako decko, ze jsem spala v ulicce :mrgreen: :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
16.2.20 19:19

Jak je to vlastně u podobných akcí s hygienou? Stále se stojí fronta na WC, případně s kartáčkem na zuby, u benzinek? (pominu-li státy, které mají dobrá odpočívadla typu Rakousko)
Představa, že třicet lidí vykoná potřebu do toho autobusového WC je pro mě šílená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
16.2.20 19:23

@MrsNorris bus zastavuje po cca 3 hodinách, wc v buse je určeno primárně pro malé děti, co to právě do další zastávky nevydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
16.2.20 19:24

@Kaileee :mrgreen: :mrgreen: taky jsem jako dítě vždy spala v uličce, teď už se to nepovoluje, ale malé děti spí pod sedačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
16.2.20 19:24

@Lamátko autobusem jsme byli s dětmi už 2× v Itálii, cesta 24h. Co sebou? Hry, které lze hrát na cestách, hodně knížek, tablet, Albitužku s knížkam a sluchátky.
Na noc dávám mladšímu kinedryl. Když jsme takhle jeli poprvý, bylo jim 3 a 8.
Se starším jsme jeli poprvé, když mu byly 4.
Máme tedy kliku na řidiče, který pouštějí pohádky a naši kluci jsou vděční diváci a taky je moc baví sledovat cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
16.2.20 19:25

To podle me teda zlatý letadlo nebo i to auto - auto je pohodlnější o dost :) a kdyz jedes autem muzes se zastavit v nejake dobre restauraci, mas klid..
Letadlem jsi tam hned a taky je to pohodlnější..

Příspěvek upraven 16.02.20 v 19:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
16.2.20 19:26
@MrsNorris píše:
Jak je to vlastně u podobných akcí s hygienou? Stále se stojí fronta na WC, případně s kartáčkem na zuby, u benzinek? (pominu-li státy, které mají dobrá odpočívadla typu Rakousko)
Představa, že třicet lidí vykoná potřebu do toho autobusového WC je pro mě šílená.

Zastavuje se u takovych benzinek, kde je tisic zachodu, umyvadel i sprchy atd. Hygiena je na vysoké úrovni. Ani jsem nezazila ze by nekdo pouzival wc v buse, kdyz byla potreba zastavili driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
16.2.20 19:27
@lenkahav píše:
Co u more v unoru?

V únoru se vyhnou tomu úmoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
16.2.20 19:27

V buse se na wc nechodilo, zastavili jsme vzdy na odpocivadle, uplne stejne jako kdyz jsme jezdili autem do Italie. Jelo se pres noc, zastavovalo cca 3×. Cisteni zubu u benzinek proc ne, na letistich si je taky cistim, jen pouzivam vodu z lahve. Pokud letis dalkovy let, tak se na tech WC vystrida 300 lidi i nekolikrat a taky se to da prezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
16.2.20 19:29

Děkuju za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
16.2.20 19:32

@stinga 8o to jako fakt? to zíram, matky by se zbláznily, kdyby jim někdo naložil dítě do auta bez autosedačky a jenom s ním někam popojel, kupují drahý a co nejvíc bezpečné autosedačky podle testů a pak sednou do autobusu na 20 hodin k řidiči, o kterém neví vůbec nic a nechají tam dítě se kutálet po autobusu?
Já vždycky trnu hrůzou na dovolený, když jedem z letiště, vybíram co nejkratší transfer, stejně se necítim bezpečně. Myslela jsem, že u těch autobusů, co jezdí tyhle dálky je ta bezpečnost nějak zařízená, nějaké pásy nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
16.2.20 19:38
@_.Emilyyy píše:
To podle me teda zlatý letadlo nebo i to auto - auto je pohodlnější o dost :).

no já třeba víc než 4 hodiny v autě nedám, ani si netroufám řídit dál - jezdíme do Itálie autobusem - cca v 17 hodin nasednem, pak v Hodoníně přesedáme do jiného busu, a ráno cca v 8 jsme na místě - dcera to snáší v pohodě, dívá se na pohádky v tabletu a pak spí a je hodná
loni letěla s mými rodiči do Bulharska, a byla to hrůza, zlobila už na letišti v gatu, nechtěla projít přes rám, pak procházela pořád sem a tam - v letadle byla hodná - a po příletu, jak se čeká na celní kontrolu, tak šílela, házela tabletem, seděla na zemi a držela nohama paní ve frontě před nimi a kopala do ní
jak jeli domů, tak chtěla mít vytáhlé okýnko, když mělo být stáhlé při vzletu, ječela, ječela a ječela, lidé si stěžovali, pak stála na sedadle, nechtěla se připoutat, klečela a kopala do sedačky před ní, po příletu, když dědeček šel na wc, tak umíněně sama táhla kufr a padala pod ním - prostě jedna hrůza
zlatý autobus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
16.2.20 19:40

@renap no já myslím, že ty úzkostlivější matky autobusem na dovolenou nejezdí :) a pásy tam jsou, ale to nejde vydržet třeba 12 a více hodin být připásaný v jedné poloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
16.2.20 19:42

Pro mladsiho jsem mela domluvenou autosedacku s cestovkou. Ale popravde po x navstevach JV Asie, kde jsme fakt cestovali uz leccim, mi uz nevadi transfer treba v Antalyi bez sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí