Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Evulina jinak znám taky velký chovy, kde zakopneš tu o mrtvou krávz, to o mrtvý tele, je hjim to jedno, hlavně, že mají dotace… tak to u nás není, můj muž dobytek miluje.. ale mají to, co potřebují…
@Krrysa píše:
@Evulina jinak znám taky velký chovy, kde zakopneš tu o mrtvou krávz, to o mrtvý tele, je hjim to jedno, hlavně, že mají dotace… tak to u nás není, můj muž dobytek miluje.. ale mají to, co potřebují…
Já vím…to přidělování dotací by se mělo nějak víc kontrolovat
. Zneužívají je hodně i zemědělci v rostlinné výrobě..
Já psala, že jim to vadí, když nemají vodu. Pokud někdo chová cokoliv, tak by to měl dělat s láskoou, jinak je to k h…
@Krrysa ty nejspíš patříš mezi ty dámy, které musí mít prostě pravdu
,soudím podle toho, že se dopodrobna pitváš v mých příspěvcích a vytahuješ pouze části, do kterých si můžeš rýpnout. Prosím, posluž si
.
Já uznávám, že po tom, co jste mi tu vysvětlily, že lze dojit krávu až po odstavení telete
.
Zakladatelko, omlouvám se, že jsem sem vlezla
a pokazila ti diskuzi. Původně jsem si chtěla pokecat, krávy miluju. A možná i poradit.
Už jsem za ty roky viděla hodně svinstva a vážím si každého, kdo hospodářské zvířata chová s láskou, i když třeba i pro zisk.
Prosím měj na paměti, že i když je tvoje kravička kříženka a v kartě má plemeno X, tak to znamená, že spadá mezi ostatní MLÉČNÁ plemena.
@ves. píše:
Já psala, že jim to vadí, když nemají vodu. Pokud někdo chová cokoliv, tak by to měl dělat s láskoou, jinak je to k h…
@Krrysa ty nejspíš patříš mezi ty dámy, které musí mít prostě pravdu,soudím podle toho, že se dopodrobna pitváš v mých příspěvcích a vytahuješ pouze části, do kterých si můžeš rýpnout. Prosím, posluž si
.
Já uznávám, že po tom, co jste mi tu vysvětlily, že lze dojit krávu až po odstavení telete.
Zakladatelko, omlouvám se, že jsem sem vlezlaa pokazila ti diskuzi. Původně jsem si chtěla pokecat, krávy miluju. A možná i poradit.
Už jsem za ty roky viděla hodně svinstva a vážím si každého, kdo hospodářské zvířata chová s láskou, i když třeba i pro zisk.
Prosím měj na paměti, že i když je tvoje kravička kříženka a v kartě má plemeno X, tak to znamená, že spadá mezi ostatní MLÉČNÁ plemena.
Já nemám pocit, že jsi zkazila diskusi!
![]()
Ještě jsem také napsala sem, protože od nich hodně čerpám, styl jejich života je mi hodně blízký, ale bohužel otázka generuje automatickou odpověď, že není jisté, zda přijde pro vytíženost odpověď..
http://vyzivujicitradice.cz/uvod-k-blogu/
Byla jsem u těchto lidí loni i na kurzu chovu rodinné krávy a tohle se tam bohužel neprobíralo a mě blbce tehdy nenapadlo se zeptat, zrovna tenhle problém jsem neměla tehdy v hlavě..
Mě se podobný styl taky líbí, přijde mi, že je úplně v pohodě, beze spěchu a hlavně bez stresu.
Už jsi zjistila jak je to s tou encefalitidou? Jestli chceš, zavolám známému veterináři, učí dokonce na fakultě v Brně. Jestli jsi z těch končin, možná by šlo to testování i domluvit.
@ves. píše:
Mě se podobný styl taky líbí, přijde mi, že je úplně v pohodě, beze spěchu a hlavně bez stresu.
Už jsi zjistila jak je to s tou encefalitidou? Jestli chceš, zavolám známému veterináři, učí dokonce na fakultě v Brně. Jestli jsi z těch končin, možná by šlo to testování i domluvit.
Jojóó, napsala jsem na krajskou veterinární správu a odepsali mi, že se mám obrátit na státní veterinární správu Praha, Olomouc nebo Jihlava, že tam to dělají a na můj dotaz, jak tam ale mám vzorek mléka dopravit a jestli se nezkazí (
) mi bylo odpovězeno, že mají i v našem kraji pobočku a vzorek můžu pak odevzdat tam, takže super.
@ves. píše: Mě se podobný styl taky líbí, přijde mi, že je úplně v pohodě, beze spěchu a hlavně bez stresu.Už jsi zjistila jak je to s tou encefalitidou? Jestli chceš, zavolám známému veterináři, učí dokonce na fakultě v Brně. Jestli jsi z těch končin, možná by šlo to testování i domluvit.
Jo, jsou skvělí, příjemní, vstřícní a opravdu vypadají všichni zdravě
![]()
No a náš statek tady u domácího se tak trochu podvědomě nyní opravdu stylizuje do podobné podoby. Resp. on stylizaci moc nepotřebuje, je to tady podobné už nyní. Jak ráda zavřu za sebou vždycky vrata za přetechnizovaným světem a ponořím se do tohohle světa „postaru“ a dělá mi to moc móóóc dobře ![]()
To věřím
Já jsem ted ráda za to krásné počasí. A jsem každou možnou chvilku venu na zahradě. Mimčo spinká u mě v kočárku a já se hrabu v hlíně a je to, jakoby se zastavil čas. Klid, pohoda, prostě relax. A podobně jsem to měla i mezi krávama v práci, nejradši jsem měla porodnu večer, když byl všude výjimečný klid.
@ves. píše:
To věřímJá jsem ted ráda za to krásné počasí. A jsem každou možnou chvilku venu na zahradě. Mimčo spinká u mě v kočárku a já se hrabu v hlíně a je to, jakoby se zastavil čas. Klid, pohoda, prostě relax. A podobně jsem to měla i mezi krávama v práci, nejradši jsem měla porodnu večer, když byl všude výjimečný klid.
Máme to úplně stejně
. Akorát naše „mimi“ už nespinká v kočárku, ale všechno chce dělat se mnou, 3 letá treperenda ![]()
Já mám nejradši, když s malou jdeme vpodvečer s proutkem zahnat krávu z pastvy a jen zavoláme a ona poslouchá na slovo, mám z toho takový výborný pocit ![]()
@ves. ne, enpatřím, to jsi se speltla, ale jinak jsem ráda,. že se zabýváš mou psýché…
Jojo, oni jsou jako pejsci
Když jsem pracovala na starém vazném kavíně, tak jsme každé ráno po dojení všechny odvázali a pustili je na pastvu. A odpoledne, když se pro ně šlo, tak se sami zařadily na ssvá místa. Fascinovvalo mě to.Ty krávy totiž nejsou vůbec blbé ![]()
@Krrysa celý den o tobě přemýšlím
Jsem ráda, že si myslíš, že se pletu.
Jaké máte masnačky? A zajímalo by mě, jestli jsou fakt po porodu tak ostré, že nepustí chovatele k teleti?
@ves. píše:
Jojo, oni jsou jako pejsciKdyž jsem pracovala na starém vazném kavíně, tak jsme každé ráno po dojení všechny odvázali a pustili je na pastvu. A odpoledne, když se pro ně šlo, tak se sami zařadily na ssvá místa. Fascinovvalo mě to.Ty krávy totiž nejsou vůbec blbé
Někde jsem četla, že jsou chytré, ba chytřejší než psy.
Ale mám zato, že to platí pro ty chované v dobrém, nejlépe domáckém prostředí, ty z moderních velkokapacitních kravínů si myslím rychle otupí.. ![]()
@Evulina tak to nekdo psal prehnane, krava urcite chytrejsi jak pes neni, to uz je chytrejsi prase nez krava. Bohuzel je to tak, ja si taky myslela, ze kun je urcite nejchytrejsi zvire, protoze je miluju a vidim, co se daji naucit a co umi ![]()