Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Krrysa Neměla bys tu s těma koňma na prodej v nějakým velkoformátu? To je fakt tak na plátno ![]()
@Krrysa Hele tak mě napadá - jak máte velký pozemky na tolik (kolik vlastně?) kusů zvěrstva?
@Krkael víš že ani přesně nevím.. ale už fakt hodně, bude to tak 300 hektarů..
@Krkael píše:
@Krrysa Neměla bys tu s těma koňma na prodej v nějakým velkoformátu? To je fakt tak na plátno
ježíš nevím, se zeptám tý holky ![]()
@Krrysa to je odmalicka muj sen takovou farmu mit!
ti zavidim ![]()
@Krrysa to s temi zviraty chovanymi s laskou, ktery pak skonci v kuchyni, mas pravdu, akorat v dnesni dobe uz kun neni vnimano jako hospodarske zvire, ale zajmove, krava, prase, kachna atd. jsou chovana vylozene na maso, ale ty kone spis do sportu, na rekreaci, popr. na praci, takze tak vnimam ty kone i ja, ze priorita neni vykrm na maso, proto bych sveho sportaka, kdyby si treba zlomil nohu, do huby nedala ![]()
@garda sporťáka bych taky nejdedla, to je tuhý a žere spoustu doplňků…
já dneska, když vím, jak e kráva chytrá, o praseti ani nemluvě, tak se mi tenhle rozdíl úpllě smáznul…
Tak jak to tady čtu, tak jsem dostala chut na pořádný steak z hovězí svíčkové ![]()
Já bych teda doma krávu ani prase nechtěla ani za nic
Místo dobytka mi stačí pubertačka a místo čuníka manžel
.Ještě že mám aspon toho prcka ![]()
Já řední hovězí moc nemusím. Manžel občas zapustil na holštýnku piemonta-myslím, že je máte i vy, a když byl býček, tak jsme si maso nechali. Zadní šlo k nám do mrazáku, plus i kližka a vevrky na guláš a zbytek jsme prodali nebo dali tchýni.
@ves. my s holštýnamma nemáme rozhodně nic.. všechno jsou čisté, nebo kříženky limousine, max někde hodně daleko je hereford, u pár důchodkyň ještě možná červená straka, a le to už jen asi u dvou stařičkejch. pak jsou tam ještě angusky… taky je důležitý to maso nechat yzrát, necháváme zrát 10 dní od porážky v půlkách v chlaďáku a pak to zraje ještě ve vakuu.. a to je potom krk, kererj se rozpadá na jazyku a je to lepší jídlo, než celá svíčková… mám jí tu k dispozici a nikdy si jí nevezmu, nebo roštěnou, na co,…
všechno dělám z krku…te´d jsme začli dělat telecí. to je paráda.. ateda vývar z telecí páteře je naprosto luxusní. jen na zkoušku jsem upekla blbej ořez, tuší nějakej pupek a to bylo žráááádlo..
Já myslela piemonty-to jsou masnáci, ne holštýnky ![]()
Každý má rád něco jiného. Já bych nejedla oně ani skopové. Jsem šíleně mlsná.
Porážíte doma nebo na jatkách?
@ves. pořád bude jiný maso a máílo masa na poloviční holštýně, tak jsem to myslela já.. jinka vím, co to je samozřejmě
já skopový taky nerada, my teda máme skopový jen vyjímečně, když se brakuje, jinak jen jehněčí a nejím ani to, přitom lidi jsou po něm jak šílený… k těm porážkám, nebudu to rozvádět,… ne vždy je rpo zvířata nejlepší se držez legislativy
![]()