Chov krávy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
4.4.14 21:16

@ves. je to tak, proto bych to tu nerada pitvala… řídím se tím, co je njelpší, v případě smrti teda nic moc přirovnání, pro zvířata..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.4.14 17:53

Holky prosím mám takový blbý dotaz, ale přece…jeden zemědělec tady ve vedlejší vesnici mi vyprávěl, jak mu kráva kousla do minerálního lizu, vylomila si zuby a pak hlady pošla. Mám doma koupený Biosaxon (hranatá kostka, 10 kg), ale tohohle se bojím. Myslela jsem si, že se na to prodává nějaká „klec“, kudy to kráva jenom líže, ale jak koukám po netu, jsou na to jen držáky, takže teoreticky do toho kráva kousnout může… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
5.4.14 20:46

Neboj, krávy okusují kdeco, ta, o které píšeš mohla být klidně i stará a zuby moc nemusely držet :palec: jen nechápu, že když hospodář viděl, že kráva nežere, pro s to neřešil a nechal ji pojít :nevim: :zed:.My měli v práci starou Amálku, a té zůstaly dole jen dva zuby. A hlady nepošla :palec:.
Ten liz dej klidně do držáku nebo někam, kde si ho neodšoupne. Manžel ho měl položený ve žlabu a holky si ho posílaly.
A mě teda ten liz přijde tak tvrdý, že když ho kráva oslintá, tak nemá šanci ho vzubec udržet-podle mě jí musí z té huby vyklouznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.4.14 20:51

@ves. souhlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.4.14 11:06

Dík holky :hug:
Koupím ten držák..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.8.14 23:08

Mám takový hloupý dotaz. Lze podojit mrtvou krávu? Jde jen o přirovnání, žádnou úchylku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
16.8.14 23:12

@mischelinmisa záleží na tom, jak dlouho je mrtvá :mrgreen: všechny tělesné tekutiny po smrti vytečou samovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
16.8.14 23:13

Zrovna dneska sem v pisnicce od skupiny Harkej slysela, ze ano, ale co je na tom pravdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
17.8.14 01:21

@mischelinmisa mrtvou krávu nepodojíš ať je mrtvá jak dlouho, k tvorbě mléka je potřeba hormon oxytocin :) s dobytkem dělám každý den tak to vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
17.8.14 23:41

@Janecka02 Už to vím, děkuji. Také jsem se dočetla, že je to dvousměrný proces :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
17.8.14 23:51

@mischelinmisa v pohodě, vždyť o nic nejde :) dotaz je dotaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
7.4.15 17:29

Ahoj, holky co mámáte farmu nebo zvirectvo. Jak to zvladate s,,normální,, prací, myslim zaměstnáním? Máme 30krav. Zatím jsem doma s dcerou ale az nastoupi do skolky tak pujdu do práce. Ono nakrmit A pripravit seno a sila pro tolik krav neni hracka je to celý léto práce no spis do podzimu. Nadre se clovek docela dost a nevim jak to zvladnu prijit z prace a pak do stáje nebo na louce sekat travu a pripravovat vsechno kolem. Samozřejmě přítel dělá semnou, vic nez ja :-D Nebo jste doma, starate se o dum a zvirectvo, děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
7.4.15 19:00

@yasmine5 Cože? Ty chceš chodit do práce, starat se o rodinu a ještě o 30 krav? Sice se o krávy nestarám, ale jsem z oborou, resp. mám zemědělku, praxi a vážně si to v této konstelaci nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
8.4.15 07:44

Ja bych teda rkla, ze 30 krav uz je plnophodnotna prace a jinou bych si nehledala. To neni jako mit doma krecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
25.5.18 12:52

Ze svy zkusenosti vim ze tchyne teleti oddelovala mleko kdyz kravu podojila prvnich par dni po porodu jsme mleko do baraku nenosili az pak pozdeji kravu jsme normalne podojili a oddelili teleti tolik kolik na svuj mesic ma vypit kdyz bylo starsi tak se mu tam uz pridavala treba slupka z brambor trochu se to zahustilo tim co se dava prasatum ted jsi nevzpomenu jak se to jmenuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný