Chov krávy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
4.4.14 10:33
@Krrysa píše:
@Evulina 60 krav není moc ve velkým :mrgreen: :mrgreen: buď má telení na dvě party, nebo má ty 3 měsíce pauzu..
@ves. pro tele určitě, a to zčištění taky chápu, vypalví se oxytocin, to všecko chápu, jen mi je jich pořád tak nějak líto, no..
@Krkael hovězí od vymazlený domácí krávy je úplně nejlepší, maj spokojený maso :mrgreen:

Aha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.4.14 10:35

@Krkael k tomuhle otupíš.. měli sjem třeba tele na lahvi, odmítla ho matka, Bertíka… no a byl moc dobrej :mrgreen: stejěn jako tady máme v kleci králíka, má ho moje prvorozená.. je že začal bejt agresivní a kouše jí, takže se ho bojí, no tak co s ním, že jo :mrgreen: :mrgreen: když v tomhle žiješ, máš to trochu posunutý… naše děti když si hrajou s legem, vyheverujou lego krávu na lego hák a porcujou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.4.14 10:38
@Krrysa píše:
@Krkael k tomuhle otupíš.. měli sjem třeba tele na lahvi, odmítla ho matka, Bertíka… no a byl moc dobrej :mrgreen: stejěn jako tady máme v kleci králíka, má ho moje prvorozená.. je že začal bejt agresivní a kouše jí, takže se ho bojí, no tak co s ním, že jo :mrgreen: :mrgreen: když v tomhle žiješ, máš to trochu posunutý… naše děti když si hrajou s legem, vyheverujou lego krávu na lego hák a porcujou :mrgreen:

Nééééé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.4.14 10:40

@Krkael akorát je blbý, když ty děti ve školce u oběda poučujou ostatní děti, že tomu kuřátku se musí uříznout hlavička, oškubatm vykuchat… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.4.14 10:44
@Krrysa píše:
@Krkael akorát je blbý, když ty děti ve školce u oběda poučujou ostatní děti, že tomu kuřátku se musí uříznout hlavička, oškubatm vykuchat… :mrgreen: :mrgreen:

No učitelky musej být rády, lekce kuchání a zadarmo :lol: Ale ne, je fajn, že jsou ještě rodiny, kde kuře znaj i jinak než takhle…
 http://www.vodnanskadrubez.cz/…-335/ksr.jpg

PS Reklamu asi dělám, ale je o tu stejně Babošovo, tak co :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.4.14 11:11

@Krkael mám pocit, že vtěšina dnešních dětí si vůbec nespojí to, co vidí na obrázku jako to hezké žluté kuřátko s tím, co se kupuje a jí… maj pocit, že to rostě na stromě asi… a pak už je to všechno se vším, ta lidská rozežranost, kde už nikdo nevidí, co pro ty zvířata obnáší konvneční chov ve velkým.. uf, a le to už je zase jinde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prostě čekám, kde na mě ve školce nějaká mamina vletí, že jí dítě nejí maso :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.4.14 11:24
@Krrysa píše:
@Krkael mám pocit, že vtěšina dnešních dětí si vůbec nespojí to, co vidí na obrázku jako to hezké žluté kuřátko s tím, co se kupuje a jí… maj pocit, že to rostě na stromě asi… a pak už je to všechno se vším, ta lidská rozežranost, kde už nikdo nevidí, co pro ty zvířata obnáší konvneční chov ve velkým.. uf, a le to už je zase jinde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prostě čekám, kde na mě ve školce nějaká mamina vletí, že jí dítě nejí maso :mrgreen: :mrgreen:

Já myslím, že k tomu jednou dojde :lol: Hele my bydlíme v domě, kde jsou i bývalý chlívy. Budu ted střílet, ale takových možná 100m2, i s těma betonovýma korytama a ve zdech jsou takový ty háky. V jednom má chlap ustájenýho veterána a v druhým je dřevo. Taky už měl takovej blbej nápad, že si pořídíme čuníka nebo krávu (na mlíko). Ale já se takových zvířat svým způsobem „štítím“ (pardon), takže představa kydání hnoje a toho smradu… Neprošlo to. Ale teda domácí čerstvý mlíko můžem jen závidět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.4.14 11:32

@Krkael ono by ses ho možná taky štítila, protože čerstvý, nadojený mlíko je cejtit :mrgreen: :mrgreen: krávu bych domů nechtěla a ni za zaltý prase, jako takhle jednu bez možnosti pastvy, asi ani toho čuníéka.. buď ve velkým na pastvu, nebo nic :mrgreen: :mrgreen: i když, přímo v baráku mám kočku multipack, papoušky a toho králíka, co bude asi v neděli k obědu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.4.14 11:35
@Krrysa píše:
@Krkael ono by ses ho možná taky štítila, protože čerstvý, nadojený mlíko je cejtit :mrgreen: :mrgreen: krávu bych domů nechtěla a ni za zaltý prase, jako takhle jednu bez možnosti pastvy, asi ani toho čuníéka.. buď ve velkým na pastvu, nebo nic :mrgreen: :mrgreen: i když, přímo v baráku mám kočku multipack, papoušky a toho králíka, co bude asi v neděli k obědu :mrgreen: :mrgreen:

No je fakt, že když jsme brali vepříka (resp. jeho půlku :D ) tak jsem z toho masa taky cejtila chlívek no. Já jsem na tohle asi cíťa, vždycky si představím ten kravinec a je :mrgreen: Ale kupuju mlíko v tom mléčným baru, sice to není to o čem mluvíte vy tady, ale oproti krabicovýmu bomba… A to kakajíčko :lol: :twisted: Každopádně fakt klobouk domů, máte svůj styl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.4.14 11:37

@Krkael my třeba máme prasata na pastvě, pasou se stejně jako krávy nebo koně, jako maličký mají brambory a mlíko a teda ňam no :mrgreen: :mrgreen:
a k tomu stylu, sem se do toho vdala a nic jinýho mi nezbylo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.4.14 11:38
@Krrysa píše:
@Krkael my třeba máme prasata na pastvě, pasou se stejně jako krávy nebo koně, jako maličký mají brambory a mlíko a teda ňam no :mrgreen: :mrgreen:
a k tomu stylu, sem se do toho vdala a nic jinýho mi nezbylo :mrgreen: :mrgreen:

Prase na pastvě jsem snad jakživa neviděla, vždycky jen v chlívku :palec: Je fajn, že než je sníte, se o ně takhle hezky staráte :P :pankac: A co ještě chováte za zvěrstvo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
4.4.14 11:40

@Krkael to tak nemuzes brat, ja teda mela kravu na mazlika a na mliko, ale nesnedla bych ji, jinak hovezi jim, moji mazlicci jsou kone, pritom kdyz je moznost jim koninu, je vyborna, ale teda sveho kone nikdy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.4.14 11:49

@Krkael krávy, prasata, koně, ovce, kuřata, krůty, husy, kachny, pak slepice na vajčka, králíky, všechno je pastevně… nic není zavřený, všechno se krmí naším krmením. zabíjí se taky doma :mrgreen: :mrgreen:
@garda taky jsem na to dřív koukala takhle, ale pak jsem zjistila, že z hlediska duše je jedno, jestli jsme toho koně měla ráda já, nebo někdo jinje, pořád je to zvíře.. mě teda konina nechutná..a le rpávě radši sním něco, o co bylo pečováno s láskou než něco, co se celej život trápilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.4.14 11:51
@Krrysa píše:
@Krkael krávy, prasata, koně, ovce, kuřata, krůty, husy, kachny, pak slepice na vajčka, králíky, všechno je pastevně… nic není zavřený, všechno se krmí naším krmením. zabíjí se taky doma :mrgreen: :mrgreen:
@garda taky jsem na to dřív koukala takhle, ale pak jsem zjistila, že z hlediska duše je jedno, jestli jsme toho koně měla ráda já, nebo někdo jinje, pořád je to zvíře.. mě teda konina nechutná..a le rpávě radši sním něco, o co bylo pečováno s láskou než něco, co se celej život trápilo..

Nádherný fotky! Hlavně ty první dvě, ty jsou fakt úžasný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.4.14 11:53

@Krkael vyřídím kamarádce, co to fotila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie