Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, máte někdo zkušenost s chovem laboratorní myšky? Rádi bychom pořídili, budu ráda za jakýkoli tip či radu. Je lepší sameček nebo samička? Moc děkuji
Dcera má holky. Jsou to noční tvorové, takže ruchají v noci nejvíc, mé dítě to ale nemá potíž zaspat, vrzající běhací kolečka ale letěly (a že vržou všechny
. Chce to jako u všech zvířátek co největší klec, ať netrpí, vážně co nejmenší rozestupy mezi žebřinami, aby ty malinké neprolezly, naše první klec měla jedno slabé místo v rohu a než jsme na to přišli, několikrát jsme lovili myš po patře
S podestýlkou jsme skončili na hoblinách. Chov nenáročný, povahy myšek různé, některé umí být pěkné potvory, ale i plašany, co nejdřív bafaly, že nás jakoby kousnou, se dceři podařilo ochočit a vylezou si samy na ruku nebo se nechají bez problémů vzít, chce to trpělivost a šetrné zacházení, žádné tahání za ocas a podobné záležitosti. Život krátký, tihle myší hlodavci bývají chabrus na plíce, stačí aby jedna přinesla kýchání a může na to bez přeléčení pomřít celý chov.
Příspěvek upraven 24.01.23 v 09:47
@Akve dekuji moc za obsáhlé info 😊 daji se tedy myšky chovat i jednotlivě, nebude ji smutno? Máme tuto klec 40×30 cm, nevím zda pro dvě by nebyla už malá
@Laura215 píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s chovem laboratorní myšky? Rádi bychom pořídili, budu ráda za jakýkoli tip či radu. Je lepší sameček nebo samička? Moc děkuji
A nechcete spíš potkana, který se dá krásně ochočit a je to vážně mazel? ![]()
Pokud nemají byt potrava pro jiného mazlicka, tak úplně nevidim smysl v tomto počínání. Jednu jsem měla a za par měsíců umřela
kousala a celkově jsem ji byla tak nějak jedno ![]()
@Meggiska píše:
A nechcete spíš potkana, který se dá krásně ochočit a je to vážně mazel?
Taky bych se přimlouvala za potkánka, jsou dost chytří.
Ja chovala mysky na vysoke, mela jsem je po jedne, vsechny vydrzely cca rok. Krasne se ochocily, mela jsem je v plastove kleci s pilinama, pitko, miska, vydlabany kokosak jako domecek, k tomu nejake prulezky, behaci kolecko. Ale v kleci byly jen na noc, pres den byly vypustene, cestovaly se mnou i mhd nebo vlakem v kapuci, svetru nebo jen ve vlasech. Doporucuju spis holky, kluci znackuji a smrdi a ty kulky taky nevypadaji nic moc ![]()
Kdyz jsem mela jen tu jednu mysku, tak se prave socializovala hodne se mnou, myslim, ze kdyby jich bylo vic, tak se zabavi spolu a a neochoci se tolik.
Rozhodně minimálně v páru, samotné se hrozně trápí. To si raděj pořiď křečka, to je samotář a je mu to vlastní. Potkani jsou boží zvířátka, ale prostě už je to velké zvíře, mně už to třeba nedá je nechat jen tak umřít na první zdravotní komplikaci a naskakuje tam veterinář. Kulky fakt nejsou vůbec pěkné
, ale nejsou na ně navázané onemocnění, co mají nekastrované potkanice.