Chov laboratorní myšky

106
30.5.22 12:37

Chov laboratorní myšky

Dobrý den, máte někdo zkušenost s chovem laboratorní myšky? Rádi bychom pořídili, budu ráda za jakýkoli tip či radu. Je lepší sameček nebo samička? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
643
30.5.22 12:48

Dcera má holky. Jsou to noční tvorové, takže ruchají v noci nejvíc, mé dítě to ale nemá potíž zaspat, vrzající běhací kolečka ale letěly (a že vržou všechny :). Chce to jako u všech zvířátek co největší klec, ať netrpí, vážně co nejmenší rozestupy mezi žebřinami, aby ty malinké neprolezly, naše první klec měla jedno slabé místo v rohu a než jsme na to přišli, několikrát jsme lovili myš po patře :D S podestýlkou jsme skončili na hoblinách. Chov nenáročný, povahy myšek různé, některé umí být pěkné potvory, ale i plašany, co nejdřív bafaly, že nás jakoby kousnou, se dceři podařilo ochočit a vylezou si samy na ruku nebo se nechají bez problémů vzít, chce to trpělivost a šetrné zacházení, žádné tahání za ocas a podobné záležitosti. Život krátký, tihle myší hlodavci bývají chabrus na plíce, stačí aby jedna přinesla kýchání a může na to bez přeléčení pomřít celý chov.

Příspěvek upraven 24.01.23 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
30.5.22 13:13

@Akve dekuji moc za obsáhlé info 😊 daji se tedy myšky chovat i jednotlivě, nebude ji smutno? Máme tuto klec 40×30 cm, nevím zda pro dvě by nebyla už malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
30.5.22 14:00
@Laura215 píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s chovem laboratorní myšky? Rádi bychom pořídili, budu ráda za jakýkoli tip či radu. Je lepší sameček nebo samička? Moc děkuji

A nechcete spíš potkana, který se dá krásně ochočit a je to vážně mazel? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
30.5.22 15:20

Pokud nemají byt potrava pro jiného mazlicka, tak úplně nevidim smysl v tomto počínání. Jednu jsem měla a za par měsíců umřela :nevim: kousala a celkově jsem ji byla tak nějak jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
30.5.22 15:24
@Meggiska píše:
A nechcete spíš potkana, který se dá krásně ochočit a je to vážně mazel? :)

Taky bych se přimlouvala za potkánka, jsou dost chytří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
30.5.22 20:49

Ja chovala mysky na vysoke, mela jsem je po jedne, vsechny vydrzely cca rok. Krasne se ochocily, mela jsem je v plastove kleci s pilinama, pitko, miska, vydlabany kokosak jako domecek, k tomu nejake prulezky, behaci kolecko. Ale v kleci byly jen na noc, pres den byly vypustene, cestovaly se mnou i mhd nebo vlakem v kapuci, svetru nebo jen ve vlasech. Doporucuju spis holky, kluci znackuji a smrdi a ty kulky taky nevypadaji nic moc :lol:
Kdyz jsem mela jen tu jednu mysku, tak se prave socializovala hodne se mnou, myslim, ze kdyby jich bylo vic, tak se zabavi spolu a a neochoci se tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
31.5.22 15:06

Rozhodně minimálně v páru, samotné se hrozně trápí. To si raděj pořiď křečka, to je samotář a je mu to vlastní. Potkani jsou boží zvířátka, ale prostě už je to velké zvíře, mně už to třeba nedá je nechat jen tak umřít na první zdravotní komplikaci a naskakuje tam veterinář. Kulky fakt nejsou vůbec pěkné :mrgreen:, ale nejsou na ně navázané onemocnění, co mají nekastrované potkanice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný