Chování a problémy ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
4.9.14 07:31
@Timea81 píše:
Bylo mi receno, ze to, ze dite v adaptacnim procesu breci je normalni, ale tohle, ze je moc, nebo ze to neni normalni, to uz nevim, aby me tady zas nekdo neobvinoval, ze jsem si to prekroutila. Tak uvidime dneska jak to bude snaset. Rikat, ze to doma nedela uz nebudeme, kdyz to rika kazda maminka a pockame si na psychologa.

Držte se, napiš odpoledne jak bylo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.9.14 08:01

@Timea81 mam z tim zkusenost-loni syn nastoupil-to same. Akorat, ze on je fakt klidne dite, sice taky vzteklej, kdyz mu neco nejde ale nepatri mezi zadne rafany :-)
U nas byl problem, ze nemluvil-nedomluvil se z detmi a z toho vznikaly trenice.
Nejdriv jsem s ucitelkou, reditelkou diskutovala jako ty, trvala na svem…pak jsem do ty PPP sla. Rikala jsem si, at je po jejim teda, nema cenu vydavat energii jinde, znam sve dite.
Nakonec jsem sla i do dvou PPP abych mela dva nezavisle posudky.Oba byly v nas prospech-dite psych. i mentalne o 11 mesicu napred, problem ve stizene komunikaci, doporuceno Ms citlivy a individualni pristup. A mela jsem klid, nikdo uz nerekl ani slovo, po par tydnech se syn take srovnal, prirozene, to bylo jen ze stresu z noveho prostredi…nikdy nebrecel ve skolce, proste to daval najevo takhle…
Neboj se toho, drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
4.9.14 08:23

@Stevia to je u nas taky problem, ze nemluvi a navic manzel dneska rano, ze na ucitelky vubec nereaguje kdyz na nej mluvi. To nam prave vytykala hned prvni den, ze neni zvyklej, ze na nej nekdo mluvi.
Ono je to jedno i kdyz psycholozka usoudi, ze ma nejakou poruchu, kvuli tomu ho rozhodne nebudu mit min rada, jsem jenom hodne precitlivela a porad premyslim, proc tam tak vyvadi, jestli se mu tam nelibi nebo nejaky jiny duvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16466
4.9.14 09:30

@Timea81 @Stevia To je tezke, moje dite mluvi, jako kazatel a kdyz ucitelku poprosil, aby mu nekomolila jmeno, ze by chtel, aby mu rikala jinak, tak se nic nezmenilo. Tak mi to aspon doma kluk licil a je pravda, ze ho porad oslovuje stejne, zkomoleninou, kterou nema rad. Moc zalezi na osobnosti a snaze ucitelky najit si k diteti cestu a umet deti v kolektivu sbllizit i beze slov. Vsak doma si starsi deti take povidajise mlasimi sourozenci a jde to. Sami se zeptaji a odpovi si, tak je to aspon u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
4.9.14 09:35

@tulipán Prosim, myslis, ze bys nasla odkaz na ten clanek o zamereni skolstvi na holcicky? Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.9.14 09:45

@Timea81 urcite tam zajdi, uvidis, ze to pomuze vsem :kytka:

@tulipán píše Moc zalezi na osobnosti a snaze ucitelky najit si k diteti cestu a umet deti v kolektivu sbllizit i beze slov. Vsak doma si starsi deti take povidajise mlasimi sourozenci a jde to. Sami se zeptaji a odpovi si, tak je to aspon u nas.

To mas jiste pravdu, ale v novem prostredi je to pro ne jiste obtiznejsi, vem si, kdyz nastupujes do nove prace take ti chvili trva se rozkoukat, a to jsi dospela, vis jak reagovat, oni se to teprv uci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16466
4.9.14 09:57

@majdula1 Chtela jsem dat odkaz rovnou, ale nemuzu si vzpomenout, kdo to vydal a podle klíčových slov to nemuzu nalezt. Jeste popremyslim, treba si vzpomenu ja nebo manzel, ale asi bohuzel. Nezlob se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16466
4.9.14 10:10
@Stevia píše:
@Timea81 urcite tam zajdi, uvidis, ze to pomuze vsem :kytka:To mas jiste pravdu, ale v novem prostredi je to pro ne jiste obtiznejsi, vem si, kdyz nastupujes do nove prace take ti chvili trva se rozkoukat, a to jsi dospela, vis jak reagovat, oni se to teprv uci ;)

No prave, souhlasim. Ani upovidane dite doma nerekne ve trech letech - maminko ja se bojim do skolky. Taky jsem na nej koukala, jak klopi zraky a premaha se podat ruku.
Kdyz se dite vyjadruje malo, tak se to resi, jako zdroj nedorozumeni. Kdyz se vyjadruje dostatecne, tak mu to taky treba neulehci start ve skolce, protoze druha strana to neveme. Kluk chodil na par hodin do miniskolky, kde mel kamarada, co mene mluvil a jak si vsichni rozumeli. Deti byli s ucitelkami kamaradi, ale kdyz ucitelka zavelela, tak fungovali, poslouchali i raubiri a jeste doma ucitelce malovali obrazky, jak je zboznovali. Opravdu naucily deti vzajemne toleranci uz v etrech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
4.9.14 14:02

Tak dneska pry do deseti hodin docela dobry, ze i svacinu snedl, pak ze sli ven a ze tam to bylo hrozny, ze behal od jedne prolejzacky k druhe, pak do domecku atd. Obedvat uz nechtel, pak prisla pro nej babicka s tetou, ta mu rekla at si sedne, dala mu jedno sousto, zbytek pak snedl sam, tak pry asi mel hlad, tak mu ucitelka dala bonbon, babicka ho napomenula, ze musi podekovat, tak podekoval, rekl ahoj a sel domu. Akorat nechapu co je na tom spatneho, ze venku beha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.9.14 14:17

@Timea81 - jo taky jsem se chtěla zeptat co je na tom špatného když dítě venku běhá? 8o Kvůli tomu snad chodí ven aby se děti vylítaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.9.14 14:19

@tulipán je to vse o lidech, o pristupu, ja to rikam porad :-)

@Timea81 nic na tom spatneho neni, to je preci v poradku :-) nenech se vydeptat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
4.9.14 15:02

Je jednodussi hlidat dite, ktery sedi na bobecku nez ktery lita po cele zahrade, tak tipuju, ze to by mohl byt ten duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
4.9.14 15:15

@Timea81 jestli chlapec běhal od jedné hračky teda průlezky k druhé, tak možná měly učitelky strach, aby si neublížil. Nevíš, jestli jen pobíhá, nebo tam běhá jak „splašený“.Třeba tím dává najevo, že neví co si vybrat, jestli domeček, nebo skluzaku, průlezku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
5.9.14 13:09

@mojmira to tim asi dava najevo, ale kdyz je nekde poprve tak musi vsechno okouknout, to je snad pochopitelny. Vevnitr to uz okouknul, tak tam uz je v pohode, no a venku byli vcera poprve…

no kazdopadne nas dneska vitali s tim, ze ho musi pochvalit a ze mela babicka pravdu, ta jim tam totiz vcera rikala, ze to dela vzdycky kdyz je nekde poprve, proste musi vsechno okouknout. Pry mel akorat jednu vzteklou scenu kdyz mu neco nedovolili, ale ze pry uz i svacil i obedval s nima, nejspis se i oblikal sam protoze mel teplaky zadkem dopredu:-)

Pak napisu jak jsme dopadli s psychologem, jdeme tam 11.9. Zatim teda jenom ja s manzelem bez prcka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
5.9.14 13:12

@Timea81 uvidíš,bude to dobrý, chlapec si zvykne, už teď píšeš, že je to lepší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí