Chování macechy k mě dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24988
13.11.20 16:48

@Ida11 1000000% souhlas…
zvláště, pokud jsou v tom děti.. taky mám v tomto ohledu dost za sebou a vím velmi dobře, že věci nejsou většinou jen černo-bílé ;) a že těch „odstínů šedi“ je ;)
krásný večer a dík za milou reakci, jelikož jsem zažila (a dosud zažívám, i když manželova dcera už dávno studuje další vš v zahraničí) ne nepodobnou situaci, tak jsem za tento názor ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.11.20 16:49

@martina.se Ještě taky vědět jestli se taťka zapojuje do domácnosti…pokud dělá macecha doma vše starost o mimi vaření úklid pak přijede jiné děcko a chlap se vůbec nestará tak potom taky super! tím ji tedy vůbec neomlouvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.20 16:51
@Ida11 píše:
@Lucy75 tak to beru :potlesk: a kdyby se se mnou přítel rozešel, našel si novou přítelkyni a ta by se k našemu dítěti nechovala hezky, tak bych si určitě taky nepřála, aby tam moje dítko chodilo.Nicméně mým úplně prvním příspěvkem jsem chtěla říct, že spolu dva dospělí musí umět komunikovat a nastavit si pravidla, prostě vyložit karty na stůl a říct si, za jakých podmínek ve vztahu budeme pokračovat… to je zhruba vše

Jenomže to je v těchto případech naprostá utopieNeříkám, že je tomu tak úplně všude, ale v drtivé většině sešívaných rodin prostě ano- macechy chlapovy děti v lepším případě nemusí v horším nesnášejí a dělají všechno proto, aby k nim děti nechodily a aby je co nejvíce odstřihly a to se žádnými promluvami nezmění. Tam je jediné řešení rozchod a k tomu se odhodlá málokterý chlap. Naprostá většina raději dříve či později oželí Ty děti.
Stýkat se s dětmi bez macechy jako, je to u Vás se zdá býti řešením, ale je to taky o ničem. My to takhle máme cca 2 roky… a výsledek? Já jsem naštvaná, že ex má děti vždy jenom pár hodin a nikdy ne přes noc, takže můj nějaký osobní život bez dětí je na bodě 0. Ex je naštvaný, protože s dětmi nemá kde být- tahá je po příbuzných, je s nimi na své zahradě, nebo u sebe na firmě, což je pro ně samozřejmně „ohromná zábava“, takže to mílovými kroky spěje do stavu, kdy se asi budou formálně stýkat o svátcích Vánocích ap. A to byly doby, kdy ten vztah měly opravdu fungující a hezký…no nenabrečíš.
Ty nepíšeš žádné podrobnosti o Vaší situaci…i přesto si ale myslím, že Vaše situace zdaleka není tak, vyladěná a O. K. jak to prezentuješ, rozhodně asi ne na všech stranách barikády :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
13.11.20 16:52
@Annabela11 píše:
@martina.se Ještě taky vědět jestli se taťka zapojuje do domácnosti…pokud dělá macecha doma vše starost o mimi vaření úklid pak přijede jiné děcko a chlap se vůbec nestará tak potom taky super! tím ji tedy vůbec neomlouvam.

Takhke to mám já.. Chlap o rána do večera v práci, mám dům a 4 děti, jedno mimčo 14 dní.. A dá se. I bez vybíjení vzteku na nevlastním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.11.20 16:56

@martina.se Já byla taky macecha, vlastní děti jsem tou dobou neměla. Nevlastni dcera jezdila vždy v pátek. Starost byla jen na mě chlap leháro. Pry jsem ženská ať se starám! taky super přístup. Ale já a nevlastní dcera jsme byli v pohodě. Dopadlo to tak že jsme dodnes v kontaktu a z vlastním otcem se nebaví… smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24791
13.11.20 16:57
@Ida11 píše:
@stock nechápu, proč se do mě navážíš. Pokud vím, tak se neznáme a víš velký prd o tom, jak to u nás fungovalo a co se dělo. Na druhou stranu chápu, že na těchto stránkách 99% lidí zastává názor, že nextka je svině a exka chudák, aniž by se někdo zajímal o podrobnosti. Takže tady diskutovat asi fakt nemá smysl. Prostě jsem jenom slušně a bez navážení vyjádřila svůj názor a jestli to někoho pohoršilo, tak se ze srdce omlouvám

Ale vubec nenavazim, jenom konstatuji. Jaky nazor ja zastavam, nevis. Jenom říkám, ze to bylo oboustranny. To tak byva, kdyz v tom ucinkuji dve strany, logicky. A nikde netvrdim, ze Te znam. Ono to někdy neni ani potreba. Kazda mame nejaky názor, logicky. Je to jenom diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.11.20 16:58
@Annabela11 píše:
@martina.se Já byla taky macecha, vlastní děti jsem tou dobou neměla. Nevlastni dcera jezdila vždy v pátek. Starost byla jen na mě chlap leháro. Pry jsem ženská ať se starám! taky super přístup. Ale já a nevlastní dcera jsme byli v pohodě. Dopadlo to tak že jsme dodnes v kontaktu a z vlastním otcem se nebaví… smutné.

To rozhodně.. U nás v pohodě, jen chlap nemá přes týden čas. Máme střídačku :think: tak v týdnu funguji já :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
13.11.20 17:05

@Annabela11 naopak.. to tě má těšit :srdce: protože jsi to dělala srdcem a vrátilo se ti to :kytka:

dělala jsem totéž x let a i přes tu smutnou „otcovu stranu“ by mne takový přístup od ní hřál a potěšil..
Bohužel u nás se v pubertě se něco zvrtlo, ani nevím proč a jak, najednou byla naježená, táta se taky extra neangažoval a horko-těžko k sobě nacházejí vztah v dospělosti, přičemž já tam už dávno nepatřím.. :?
/i přesto, že už je to skoro 20 let a ona byla krásná maličká prvňačka tehdy - má vymodlená - jsem nemohla mít děti../…život holt není spravedlivý, no…

Někdy holt nebývá chyba na straně macechy.. (já osobně ji mám naprosto skvělou :srdce: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.11.20 17:20

To neřeš na internetu.

Sejděte se s otcem tvé dcery. Naživo a pobavte se o tom. Nejhorší je to řešit po textovkách, druhé nejhorší je to řešit po telefonu během pár minut.

Ne útočně, ale hledejte řešení které kde je primární zájem dcery - tedy funkční vztah s otcem. Je k tomu ale otřeba brát hledisko na to, že další část rodiny je holt v mizerné psychické situaci a že to je pro tvého muže důležitá věc a že prostě nemůže dát přednost své dceři před svou ženou - on potřebuje najít nějakou rovnováhu. Když na něj budeš ječet a dupat a mu pomoci najít cestu jak to řešit, tak to odnese vaše dcera.

Ale primární aktivita je teď na otci tvé dcery, který má problém sladit svou část vaší společné sešívané rodiny.

Ve skutečnosti evidentně jeho žena potřebuje nějakou silnou podporu a pomoci (od svého muže a od své rodiny, ne od tebe), aby se srovnala s novou rolí. ARgiment "ona má hormon a já budu dělat mrtvého brouka, bude nejspíš jeden z úhelných kamenů problému.)

tl;dr

Aby si pomohla své dceři, potřebuješ podpořit jejího otce aby začal řešit problém co má ve své části vaší rodiny - všichni jste nová sešívaná rodina - nejste oddělené jednotky. A budete tak minámlě do dospělosti vaší dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
13.11.20 17:25

Pro macechu není žádná obhajoba, našla si chlapa s dítěte tak se k tomu díteti musí chovat slušně.. Taky mám nevlastní víkendové dítě, teď už je to 17letej kluk, ale ani když byl malej nebyl důvod se k němu chovat špatně.. Nemiluju ho jako svoje děti, to ano zdaleka, ale za to on přece nemůže, vždy jsem snažila aby u nás byl jako doma a spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
13.11.20 17:46

Tim, ze k nim dcera prestane jezdit dosahnes toho, ze nextka bude stastna. Dcera naproti tomu bude s otcem nekde u pribuznych nebo nevim kde, zvlast ted, kdyz je vse zavrene. Takze jsem taky pro to sejit se s otcem a v klidu si rict, jak dal, protoze bude jeste par let trvat, nez bude dcera dospela. Predstava, ze tam ted mala nebude jezdit treba rok, a pak zase zacne a vse bude sluncem zalité, je nerealna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
13.11.20 17:58

@Lucy75 To je pravda… :kytka: Ji bylo tenkrát 6let takže taky prvňáčka :D..dnes ji je 30let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.20 12:58
@martina.se píše:
To rozhodně.. U nás v pohodě, jen chlap nemá přes týden čas. Máme střídačku :think: tak v týdnu funguji já :think:

Tak tohle je taky slusny, chlap radsi necha dite s cizi zenskou nez s mamou, ale hlavne ze ma stridavou :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
14.11.20 13:35

Hele zakladatelko není ta jeho ta, co tady uz psala, ze nesnáší dceru svého partnera? :D přijde mi to dost povědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.20 16:40
@Lucie_Sx píše:
Tak tohle je taky slusny, chlap radsi necha dite s cizi zenskou nez s mamou, ale hlavne ze ma stridavou :poblion:.

Jako v klidu.. Já to Takhke dělala do nástupu na Md.. A on se staral o moje kluky.. Teď maka on.. Ale u nás je to v pohodě, protože máme s deckama oba skvělý vztah a bereme je za vlastní.. Okolnosti tomu tak chtěli, že je to takto.. A je to o domluvě, ne, že bych musela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí