Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dle meho pani reditelka prestrelila pouze poznamkou o vdavani. Jinak veta o chozeni za dvere mozna je jak z materske skolky, ale my jsme u toho nebyly, nevime, jak moc jsi kricela a ja bych se s tebou pote nebavila jiz vubec.
A kde jsi nechtela zpivat, na nejake hodine pred ostatnimi nebo doma?
Promin, ale musim se smat
kdyz si predstavim, jak ti pani reditelka rika at jdes za dvere a prijdes az se uklidnis. Pani reditelka ocividne neumi prepinat a neuvedimuje si, kdy jedna s detmi a kdy s dospelymi
Mas jit za dvere?!!! Dela si p.del? Navrhla bych pani reditelce nejaky kurz jak se chovat. Nektery statni zamestnanci se chovaj hrozne. Kdyby to udelali v soukromem sektoru tak si nevydelaj ani na slanou vodu ![]()
Pani ředitelka nebyla profesionální, ale taky zpivam falesne, ale pred dětma to teda vuuuubec neřeším.
Příspěvek upraven 11.11.15 v 08:20
Stěžovat si? Byly jste tam jen vy dvě?
No nevím.
Jen si uvědom, že chce asi pro syna to nejlepší. A že neumíš zpívat? Já taky ne, ale s dětmi doma mi to nevadí.
Pokud by to po mně ale někdo chtěl na veřejnosti, to bych se asi taky bouřila:-)
A stezovat si muzes mozna tak svemu partnerovi nebo kamaradce, ale umis si predstavit, ze jdes na urad se stiznosti, ze te poslala pani ucitelka za dvere a dala ti osklivy zapis do denicku? Nechce se spis zamyslet, jestli nema pani ucitelka pravdu? Jestli pokud zpivani pomuze, tak ho nezkusit? Ne na hodine pred vsemi, ale v klidu se synem, doma. To nedas ani Skakal pes, pres oves?
Jinak doma bych s klukem zpivala, preci nejde o to, aby byl zpev uplne perfektni
sorry, mi to přijde vtipné - jděte za dveře
to je jednání jak s malým děckem. Co se týče plnění úkolu - mohla jsi to zkusit - synovi je fuk, že zpíváš falešně
ten zbytek? že mam jít za dveře nebo cosi o tom, že je normální se vdát, by mi řekla jednou, stručně jasně bych vysvětlila, co si o tom myslim
ale je otázkou, jestli ses chovala adekvátně aji Ty ![]()
@Cuddy píše:
Dle meho pani reditelka prestrelila pouze poznamkou o vdavani. Jinak veta o chozeni za dvere mozna je jak z materske skolky, ale my jsme u toho nebyly, nevime, jak moc jsi kricela a ja bych se s tebou pote nebavila jiz vubec.A kde jsi nechtela zpivat, na nejake hodine pred ostatnimi nebo doma?
Vidím to stejně.
A pokud zakladatelka zvyšovala hlas ve třídě, kde byly na doslech děti, tak se ani nedivím poslání za dveře. Ale nebyla jsem u toho
.
Jinak bych nebrala, že řiditelka něco nařizuje, ale spíš doporučuje.
@Cuddy, měla jsem lehce zvýšený hlas. Když křičím, tak opravdu křičím. I to se mi nelíbí. Nejsem malé dítě. A pokud se paní ředitelce zdálo, že křičím, měla říct něco jiného. Jsem dospělý člověk a očekávám, že se mnou tak bude jednáno!
Zpívat jsem měla doma. Zpívat opravdu neumím - nechytnu žádnou melodii ani rytmus. Kdybych se přihlásila do Superstar, tak jsem jasný vítěz hvězdné pěchoty. V takovém to případě, se domnívám, že tato metoda je neefektivní. Výsledek může mít jen s někým kdo zpívá. Takto jsem své dítě opravdu vyděsila.
Jednala jsem opravdu velmi slušně.
Vždy tak jednám ve víře, že i se mnou bude jednáno ve slušnosti!
Dej syna do peveckeho souboru pro nejmensi a mas vyreseno
moje mamka to tak se mnou udelala. Naucila jsem se mluvit a zpivani mi vydrzelo 20let
To mě pobavilo
Obě jste se chovaly adekvátně - jako ve školce ![]()
@Anonymní píše:
@Cuddy, měla jsem lehce zvýšený hlas. Když křičím, tak opravdu křičím. I to se mi nelíbí. Nejsem malé dítě. A pokud se paní ředitelce zdálo, že křičím, měla říct něco jiného. Jsem dospělý člověk a očekávám, že se mnou tak bude jednáno!
Zpívat jsem měla doma. Zpívat opravdu neumím - nechytnu žádnou melodii ani rytmus. Kdybych se přihlásila do Superstar, tak jsem jasný vítěz hvězdné pěchoty. V takovém to případě, se domnívám, že tato metoda je neefektivní. Výsledek může mít jen s někým kdo zpívá. Takto jsem své dítě opravdu vyděsila.
Jednala jsem opravdu velmi slušně.
Vždy tak jednám ve víře, že i se mnou bude jednáno ve slušnosti!
taky zpívám příšerně, ale klukovi to vůbec nevadí a v mluvení dělá pokroky. Ono je dobrý dát na radu zkušeného kantora, který ví, jak s dětmi s poruchou mluvení pracovat než na vlastní hlavu ![]()
A jinak podle mýho jste přestřelily obě. Ty tím, že nechceš spolupracovat s pedagogem a paní učitelka zmínkou o manželství.
Pokud si chceš stěžovat na ředitelku, pak u zřizovatele školky - nejspíš obec.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Raději anonymně.
Syn navštěvuje logopedickou třídu ve školce. Dostal za úkol trénovat plynulost řeči a to pomocí zpěvu. Řekla jsem paní učitelce, že zpívat nebudu, protože zpívám falešně a nechytám rytmus.
Poté se v deníčku objevil zápis, že si myslí, že bych ve jménu svého syna měla podstupovat i tyto metody. Autorem (i onoho úkolu) byla paní ředitelka. Šla jsem za paní ředitelkou toto řešit. Opravdu se mě tento zápis dotkl. Vnímám jej jako překročení jistých hranic.
Očekávala jsem dialog a vyřešení situace. Mimochodem logopedka se několikrát pozastavovala, proč toto řeší. Prý to není aktuálně potřeba řešit. Nicméně mi navrhla jinou alternativu.
Bohužel paní ředitelka si neoblomně stála za svým. Že je to jediná efektivní metoda, jinak synovi tento způsob řeči zůstane apod. Když jsem se opakovaně ptala, z jakého postu mi chce určovat, co musím nebo ne podstupovat pro svého syna. Ona si stále vedla svou. Pak jsem již zvýšila hlas.
Paní ředitelka hned na mě zaútočila, že prý na ni křičím a prý MÁM JÍT ZA DVEŘE A PŘIJÍT AŽ SE UKLIDNÍM!!!
Tak jsem jí odpověděla, že takto se mnou hovořit nebude, že nejsem malé dítě. Ona to ještě zopakovala. Tak jsem zopakovala to svoje.
Poté mi vytkla, že prý se synem netrénuji řeč. Max. jednou týdně. Prý to říkal syn. Stane se, že vynechám (mám dva dny v týdnu dlouhé a chodím opravdu pozdě večer domů a nestíhám). Ale rozhodně to není o tom, že bych se synem trénovala 1× za týden.
Dále ještě okomentovala skutečnost, že nejsem vdaná. Prý normální je se vdát a mít stejné příjmení!
Domnívám se, že paní ředitelka velmi přestřelila a chci si stěžovat. Poradíte kde? Na odboru školství na městském úřadě, na inspekci?
Jak to vidíte vy?
Jsem naštvaná, je mi líto, že jsem syna dala do této třídy/školky (mám obavu, že když si dovolí takto hovořit s rodičem, jaký je pak přístup k dítěti).
Dnes se mi ani nechtělo syna vést do školky.
Zvažuji přestup, nicméně to nebude ze dne na den. Bohužel.