Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Cuddy, před synem jsem to zkusila, vytřeštil na mne oči a říká, že je to hrozný. Samozřejmě na tuto metodu se mnou nereagoval. Čímž netvrdím, že když to zkouší s učitelkou, že to nemá efekt. Nedám ani Skákal pes přes oves. Jedničku z hudebky jsem dostala automaticky nebo za to, že jsem se naučila aspoň slova písničky případně za znalosti o B. Smetanovi.
Osobně jsem přesvědčena o adekvátnosti svého chování o adekvátnosti chování paní ředitelky nejsem v žádném případě přesvědčená.
A radši dej dítě do normální školky ať zbytečně nezabírá místo pro děti, jejichž rodiče chtějí s pedagogem spolupracovat.
To si mám opravdu nechat líbit chování jako s malým dítětem?!
Stěžovat si rozhodně budu. Takto se mnou nikdo mluvit nebude! Vždy jsem učitelky a paní ředitelku obhajovala (nemá moc dobrou pověst). Teď se jich jistě zastávat nebudu.
třeba na tebe vytřeštil oči ne kvůli tvému zpěvu (dětem je tohle srdečně jedno), ale kvůli tomu, že prvně slyšel maminku zpívat ![]()
A zauvažuj o změně školky, ať zbytečně nezabíráš místo pro děti, jejichž rodiče chtějí, aby jejich dítě mluvilo a spolupracují s pedagogem.
Příspěvek upraven 11.11.15 v 08:26
Vis, ma cenu si stezovat naneco objektivniho. Napr. neprijeti ditete, kdyz mladsi dite bylo prijato apod. Nebo kdyz se domluvi vic rodicu. Ale take bez v uvahu to, ze jak s tebou reditelka jedna, odrazi i to, jak jednas ty.
Ale stezuj si, na urade se zenske v kanclu pobavi.
Já tě náhodou chápu, sice děti nemám, ale zpívat neumím a NIKDY nebudu, ani s dětmi. Nic tak katastrofického, jako je můj zpěv nikdy nikdo neslyšel a já se už nikdy taky slyšet nechci
![]()
Pokud si chceš stěžovat, tak zřejmě na obci, nicméně já bych to neudělala. Co jim tam půjdeš říct? Že paní ředitelce vadí, že nejsi vdaná? Je to od ní hnusné a neprofesionální, vůbec nic jí po tom není, ale co si myslíš, že s tím udělají?
Jeste ze te pani reditelka neposlala umyt si ruce neb klecet do kouta
Ale jinak bych to asi nehrotila, i kdyz nas… bych byla taky poradne. Hlavne ze se dohodnes s logopedkou, reditelka je jen blba urednice, ktera nema na syna vliv. Nejakou stiznosti nic nedosahnes, byly jste u toho jen dve a nemas svedky, tak to bude tvrzeni proti tvrzeni a mne by se teda s babou nechtelo nekde hadat…
@Anonymní píše:
@Cuddy, před synem jsem to zkusila, vytřeštil na mne oči a říká, že je to hrozný. Samozřejmě na tuto metodu se mnou nereagoval. Čímž netvrdím, že když to zkouší s učitelkou, že to nemá efekt. Nedám ani Skákal pes přes oves. Jedničku z hudebky jsem dostala automaticky nebo za to, že jsem se naučila aspoň slova písničky případně za znalosti o B. Smetanovi.
Osobně jsem přesvědčena o adekvátnosti svého chování o adekvátnosti chování paní ředitelky nejsem v žádném případě přesvědčená.
Stěžovat si rozhodně budu. Takto se mnou nikdo mluvit nebude! Vždy jsem učitelky a paní ředitelku obhajovala (nemá moc dobrou pověst). Teď se jich jistě zastávat nebudu.
A kde ta výměna názorů proběhla, ve třídě před dětmi?
Ja to taky chapu. Kdyz zpiva moje sestra tak to je v jednom tonu, falesne. Z toho si nevezme nikdo nic ani melodii ani rytmus. Me rict nekdo at delam s ditetem kotrmelce tak je taky delat nebudu.
My teda do školky ještě nechodíme ale myslím, že paní ředitelka si tohle vůbec nemůže dovolit. Měla by být vyškolená jak jednat s rodiči ( i těmi nepříjemnými) Myslím, že se situace dala řešit v klidu a za poznámku typu, že nejsi vdaná bych jí poslala někam. O tom abych šla za dveře vůbec nemluvím. Taky bych si stěžovala. Jinak nemůže malý zpívat třeba s nějakým CD?
@efka127 píše:
Jeste ze te pani reditelka neposlala umyt si ruce neb klecet do koutaAle jinak bych to asi nehrotila, i kdyz nas… bych byla taky poradne. Hlavne ze se dohodnes s logopedkou, reditelka je jen blba urednice, ktera nema na syna vliv. Nejakou stiznosti nic nedosahnes, byly jste u toho jen dve a nemas svedky, tak to bude tvrzeni proti tvrzeni a mne by se teda s babou nechtelo nekde hadat…
Ředitelka MŠ je jen blbá úřednice?
![]()
Jsem se zasmála po ránu
![]()
Tak u nás (dcerka 4 roky, vývojová dysfázie) je zpěv stále dokola těch samých písniček (prší prší, skákal pes, kočka leze dírou) dá se říct jediná možnost, kdy moje dítě spojí dohromady víc jak 4 slova. Velice si toho vážím, jsem za to šťastná a ponoukám ji zpívat vždy, v autě, večer doma a je mi úplně šumák, jak u toho vypadám (zním).
Řekni ředitelce, ať si tvého dítěte vůbec nevšímá, nejlépe snad ať ho přeřadí do nespeciální třídy a věř tomu, že se najde dost maminek, které za logopedickou třídu budou vděčné.
Já to teda na stížnost nevidím, i když poznámka o vdavkách byla přes čáru a chápu, že tě to naštvalo. probrala bych to znovu s ředitelkou.
a odbočení… včera v tramvaji nastoupila třída s učitelkou, děcka sedla, učitelka si všimla staré paní o holi, děti postavila a paní říká, ať si sedne. ta nechtěla, tak jí říká „šup, sednout“. typická poznámka učitelky, věřím, že to nemyslela zle, ale je to náročná profese a prostě to v sobě mají zakořeněné.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.