Chování syna ve školce

Anonymní
7.6.18 21:38

Chovani syna ve školce

V lednu mel syn 3 roky. Od zacatku brezna do konce dubna chodil jen na dopoledne a po obědě sem si ho brala domu. Ze začátku byl nadšený, ale postupně jak zjistil, ze je to pravidelné uz se mu moc nechtelo. Od dubna sem zacala rozesilat zivotopisy a chodila na pohovory. Od kvetna zustavat i na spani aby si zvykal, az zacnu pracovat. To s drivejsiho ranniho nadšení stal plac a debaty, ze do skolky nechce. Zatim na otazky když se ho na neco ptam moc neteaguje. Jen na některé otazky. Zkousela sem ho při oblékání zabavovat, ptat se ho na to, co ve skolce kreslil, co delal nebo mu zpivam. Ale stejne jde do skolky jako k umučení. A ja se vzdy klepu any nedostal hysterak, abych hondo skolky dostala v čas a stihla vlak do práce.
Od doby co pracuji, ho zacal vyzvedavat ze skolky misto me manzel. Od te doby zlobi s večerním usínáním.
Ve skolce i doma si hlida vsechny cleny. Když sme treba vsichni doma a rozhodnem se, ze jdeme treba na prochazku. Musime jit vsichni cintu sme, jinak hysterak a rve jeste tata jeste tata. Doma se nam to podařilo odbourat, když mu rekneme treba „papa táta ted zustava doma“. Ve školce si hlida ucitelky, kdyz jedna jde pro jidlo a zbyde jen jedna, zacne brecet ze ztam neni. Nechce chodit na školkovou zahradu, pritom tamnnikdy pred tím nebýval a je tam hodne skluzavek a dalších věcí, co ma rad.
Nekdy kvůli němu raději na zahradu nejdou.
Nevím, co s ním dělat. Ucizelka se nas ptala, zda sme teď někdy nepřestěhovala postýlku do jiné mistnosti nebo sme se mu jako menšímu neschovávali, a nic z toho není pravda. Zacinam se citit divně, ze nevim co s ním delat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
7.6.18 21:44

Moc se to asi nenosí, ale podle mne je tříleté dítě na celodenní docházku male. Není možnost pracovat na částečný úvazek a vyzvedavat ho po obědě? Aspoň na rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 21:48

Mám částečný uvazek s tim, ze jeden den v tydnu mam volny a ten si ho chci nechat doma a užít si ho. Kdybych si castecny uvazek rozdelila do 5 dnu, stejne ho kvuli dojizdeni nestihnu vyzvedavat po obede. A nikdo jiny z rodiny taky ne. Leda bych se musela vzdat teto orace, ktera je pro zkusennosti dobra, ale jedna se jen o zaskok za materskou.

• Citovat
  • Upravit
4071
7.6.18 21:52

Vase dite pravdepodobne neni na celodenni docházku ve statni skolce zralé. Pockala bych s prací, pokud by mi to financni situace dovolila. Syn spí ve skolce od 2 a 3/4. Naprosto nadseny ze všeho a nechce kolikrát domů. Chodí totiz do lesní skolky, kde je uplne jina pece, mene detí na pocet ucitelek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
8.6.18 04:44
@Tichošlápek píše:
Moc se to asi nenosí, ale podle mne je tříleté dítě na celodenní docházku male. Není možnost pracovat na částečný úvazek a vyzvedavat ho po obědě? Aspoň na rok?

Souhlasím, taky jsem zastancem toho do školky později.

Zakladatelko, jaké máš moznosti práce v místě bydliště? Je to celé na zvážení. Kdo s ním bude o prázdninách? Nebo bude taky ve skolce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
8.6.18 05:14

Tak podle me je to dite od ditete. Moje dcera chodi do soukr. skolky od 2,5 let a uplne v pohode. Sice je celkem casto doma, protoze to pritelova prace umoznuje ale zase jsou dny, kdy proste do skolky musi a zadne sceny nedela, takze pausalizovat, ze dite je ve 3 letech na skolku male je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.6.18 06:37

@xkoup21 soukromá školka je ale také neco úplně jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
8.6.18 07:16

@xkoup21 naprostý souhlas.

Náš chodí do jeslí už od dvou a naprosto bez problémů, chodí v pohodě ráno tam i odpoledne domů. Je společenský už od mala a když nemá kamarády, zabaví se i sám. V jeslích se naučil spoustu věcí včetně kontaktu s dětmi, ví, kdy má poděkovat, poprosit, zná základní pravidla chování… možná je to výchovou, možná geny, ale každopádně bych také nepaušalizovala potřebný věk dětí na vstup do školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.18 07:26

Zakladatelka

syn to samé, taky společensk, vyhledává kontak s dětmi, hned se skamaradí, vyhraje si i sám. Umí poprosit i poděkovat. Po 2 měsících ve školce toto začalo.

• Citovat
  • Upravit
2064
8.6.18 07:34
@Anonymní píše:
Zakladatelkasyn to samé, taky společensk, vyhledává kontak s dětmi, hned se skamaradí, vyhraje si i sám. Umí poprosit i poděkovat. Po 2 měsících ve školce toto začalo.

Každý si musí projít určitými fázemi v životě (děti i dospělí). Pokud se ve školce chová normálně a jen se prostě musí v to hle období srovnat s realitou odchodu a příchodu blízkých osob, tak bych to ještě nějakou dobu vydržela. Pokud by se to zhoršovalo až do nepřiměřené úzkosti, pak bych to už řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.6.18 07:44

Někteří třílěťáčci po rodičích ani nevzdechnou a baví se v kolektivu a někteří ještě potřebují to hnízdečko na které jsou zvyklé. Je mi bobečka malého líto. Blíží se prázdniny a on trošku dozraje. Uvidíš jak v září :-)
:hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
8.6.18 07:51

Nejsem nějaká zasloužilá máma 5děti abych mohla radit, mam zatim jedno 2leté ale co mě napadlo jako prvni když jsem četla tvuj příspěvek, je to, Že celý den je pro syna prostě moc, někdy si myslime že ve 3letech už je 'velký" „dost starý na“ a není to tak.Asi bych se pokusila pracocat jen částečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí