Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pincenza píše:
Panebože to je hrozný.
Jo je, prostě zkouší co vydrží a je hodně vytrvalý.
@Gzuza nerozčiluj se… naopak já z tvých příspěvků spíš čtu, že na „soutěžení“ kašleš a myslíš jen na dobro syna. A to je správné a moc ti fandím… Bohužel znám ze svého okolí holky, které své děti štvou proti macechám…
Zkus si to tak nebrat, @Bábrdl to napsala dobře - ty jsi jednička, i když to tak třeba nevypadá, jste jedna krev ![]()
@terien píše:
Jo je, prostě zkouší co vydrží a je hodně vytrvalý.
Tohle je už extrém..
@mayerka píše:
@Gzuza nerozčiluj se… naopak já z tvých příspěvků spíš čtu, že na „soutěžení“ kašleš a myslíš jen na dobro syna. A to je správné a moc ti fandím… Bohužel znám ze svého okolí holky, které své děti štvou proti macechám…
Zkus si to tak nebrat, @Bábrdl to napsala dobře - ty jsi jednička, i když to tak třeba nevypadá, jste jedna krev
Moc dekuju
já opravdu nesoupeřím jen jako matka to tak ted citim a zabolelo me to…macechu mám ráda je to fajn holka a jak rikam nebyt jí tak syn by na tom byl zle… a budu v koutku duse doufat že opravdu to postupem casu vymizí ![]()
@Gzuza píše:
Tohle je už extrém..
Asi jo, já bych ho seřezala. Nedělá to pořád nebo každý den, ale když ho to chytne tak se zastaví až když vidí mámu brečet.
@terien hmm, na citový vydíračky jsem dost háklivá.. Asi bych byla drsná matka, nejspíš by se asi první rozbrečel on.. ![]()
@Gzuza tebe bych brala za ex ![]()
Můžu nabídnout svůj druhy pohled. Mám dvě nevlastní, cérečka 5 a chlapeček 3. Malé byly tři roky, když jsem ji poznala a ona si mě v podstatě přivlastnila. Maminka se jí před tím hodně věnovala (ani si nedokázala hrát sama s panenkou) a u nás si užívala té plné pozornosti. V podstatě až teď se docela srovnala s tím, že se chvíli mazlím s ní a chvíli s bráškou. Ex se má teď narodit další dítě a malý to začal teď silně vnímat. Nevím co se u nich doma změnilo, ale poslední měsíce je neuvěřitelně umazlený.
A co s tvým synkem udělá další sourozenec? Jestli je maceška fajn, tak ho na to připraví sama. A když nějak radikálně nezmění své chování, tak si malý zvykne.
Nedávno jsme se s manželem a malým byli v kuchyni, povídali si a zeptali se malého, jestli by chtěl bratříčka nebo sestřičku. Rozbrečel se a utekl do druhého pokoje. Zůstali jsme na sebe hledět s otevřenou pusou.
Malá už to všechno bere v klidu. Už si zvykla, že se musí o své dospěláky dělit a nějaký sourozenec sem nebo tam, je jí už docela jedno a teší se, že bude pomáhat…jen podotknu, že s manželem jsme docela přísní ve výchově a děti k nám jezdí rády, ikdyž se u nás musí poslouchat. Tvůj malý zkouší hranice, vydrž!
@Mainada píše:
@Gzuza tebe bych brala za ex
Můžu nabídnout svůj druhy pohled. Mám dvě nevlastní, cérečka 5 a chlapeček 3. Malé byly tři roky, když jsem ji poznala a ona si mě v podstatě přivlastnila. Maminka se jí před tím hodně věnovala (ani si nedokázala hrát sama s panenkou) a u nás si užívala té plné pozornosti. V podstatě až teď se docela srovnala s tím, že se chvíli mazlím s ní a chvíli s bráškou. Ex se má teď narodit další dítě a malý to začal teď silně vnímat. Nevím co se u nich doma změnilo, ale poslední měsíce je neuvěřitelně umazlený.
A co s tvým synkem udělá další sourozenec? Jestli je maceška fajn, tak ho na to připraví sama. A když nějak radikálně nezmění své chování, tak si malý zvykne.
Nedávno jsme se s manželem a malým byli v kuchyni, povídali si a zeptali se malého, jestli by chtěl bratříčka nebo sestřičku. Rozbrečel se a utekl do druhého pokoje. Zůstali jsme na sebe hledět s otevřenou pusou.
Malá už to všechno bere v klidu. Už si zvykla, že se musí o své dospěláky dělit a nějaký sourozenec sem nebo tam, je jí už docela jedno a teší se, že bude pomáhat…jen podotknu, že s manželem jsme docela přísní ve výchově a děti k nám jezdí rády, ikdyž se u nás musí poslouchat. Tvůj malý zkouší hranice, vydrž!
No myslím že maceška je ráda že mě má…:D jinak u me je ta vychova prece jen prisnejsi..a tam asi až tak ne no…jakoze syn je na mladsiho brasku hodný má ho mooc rad, ale asi to dava takhle najevo tu žarlivost a práve si myslím že proto se tam i tak teší a dává mi to pěkně sežrat ![]()
@Gzuza až zas jednou bude mluvit o macešce, tak zkus se k němu „přidat“. Třeba, když uvidí, že s ním souhlasíš, a že ji máš ráda, tak postupně mu zmizí páka na tebe. Hrát jeho hru se svými pravidly ![]()
@Mainada píše:
@Gzuza až zas jednou bude mluvit o macešce, tak zkus se k němu „přidat“. Třeba, když uvidí, že s ním souhlasíš, a že ji máš ráda, tak postupně mu zmizí páka na tebe. Hrát jeho hru se svými pravidly
To právě dělám a on na mě kouká jak puk…on to proste cítil že jsem byla z toho vseho smutná a tak to na mě zkoušel… ted už se nesmím dát..:)
@Gzuza píše:
To právě dělám a on na mě kouká jak puk…on to proste cítil že jsem byla z toho vseho smutná a tak to na mě zkoušel… ted už se nesmím dát..:)
Děti vědí, kam kousnout, aby to pořádně bolelo.
Asi si budeš muset zvyknout. Uvidíš, jak to bude, až se i druhé rodině narodí miminko.
Já jsem si taky od syna leccos vyslechla. Asi je nejlepší to fakt neřešit, i když je to hrozně těžký. Kdo to nezažil, nebo kdo je hodně splachovací, to nemůže pochopit
.
Mám bráchu, je taky rozvedený, má kluka 8 let a holčičku 2,5 roku. Když si pro děti přijede, malá řekne mámě čau a už se hrne tátovi do auta… Je to drsný. Třeba pro mě při mé povaze je lepší toto, než aby mi dítě viselo na noze a řvalo, že k tatínkovi nepojede
.