Chtěla bych studovat psychologii, ale bojím se. Je to těžké?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
26.9.18 13:34
@Anonymní píše:
Ano souhlasím :)

tak at se daří, s pravopisem i s hledáním uplatnění :kytka: Ono se to nezdá, ale někdy je to safra těžké, najít si tu správnou, ideální profesi :think: A ne vždy se to podaří :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.9.18 14:29
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď, ano, o toho terapeuta mám právě zájem a chtěla jsem vědět, co to všechno obnáší.

Obnáší to hromadu let studia, praxe za pár šušní a než se k tomu prokoušeš, zaplatíš za to mraky peněz. K tomu není jisté, že to dáš jako pomáhající pracovník a nevyčerpáš se po prvním půl roce. Něco jiného jsou vymalované sny a něco jiného realita. Mám vystudovanou jednooborovou psychologii Bc. Studia mě vyšla s jízdama do školy na cca 200 tisíc. Před studiem jsem byla už 6 let v pomáhající profesi. Za prestižní psychoanalytický sebezkušenostní výcvik dala spolužačka cca 400 tisíc, možná i trochu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.18 14:41
@Enmamma píše:
Obnáší to hromadu let studia, praxe za pár šušní a než se k tomu prokoušeš, zaplatíš za to mraky peněz. K tomu není jisté, že to dáš jako pomáhající pracovník a nevyčerpáš se po prvním půl roce. Něco jiného jsou vymalované sny a něco jiného realita. Mám vystudovanou jednooborovou psychologii Bc. Studia mě vyšla s jízdama do školy na cca 200 tisíc. Před studiem jsem byla už 6 let v pomáhající profesi. Za prestižní psychoanalytický sebezkušenostní výcvik dala spolužačka cca 400 tisíc, možná i trochu víc.

Tak to jsou teda pálky. To teda překvapeně zírám 8o
Kde jsi tu školu studovala? To bylo dálkové studium?

• Citovat
  • Upravit
5708
27.9.18 14:50
@Anonymní píše:
Tak to jsou teda pálky. To teda překvapeně zírám 8o
Kde jsi tu školu studovala? To bylo dálkové studium?

Ano, dálkové. Protože jsem studovala při práci, trvalo mi studium déle. Splácela jsem byt a tak jsem pracovala celé dny a na studium jsem měla málo času. Studium jsem si proto postupně natáhla na 6 let. Platila jsem jízdy vlakem do školy, ubytování na kolejích a když bylo plno, ubytování v hostelech nebo hotelech, k tomu jsem si platila nadstandardní služby, kdy mi škola koupila i učebnice a zajistila vše potřebné, na co jsem neměla čas, platila jsem i respondentům za rozhovory - do výzkumu do bakalářky, jinak by mě sociálně slabí respondenti poslaly k čertu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.9.18 14:56
@Enmamma píše:
Ano, dálkové. Protože jsem studovala při práci, trvalo mi studium déle. Splácela jsem byt a tak jsem pracovala celé dny a na studium jsem měla málo času. Studium jsem si proto postupně natáhla na 6 let. Platila jsem jízdy vlakem do školy, ubytování na kolejích a když bylo plno, ubytování v hostelech nebo hotelech, k tomu jsem si platila nadstandardní služby, kdy mi škola koupila i učebnice a zajistila vše potřebné, na co jsem neměla čas, platila jsem i respondentům za rozhovory - do výzkumu do bakalářky, jinak by mě sociálně slabí respondenti poslaly k čertu atd.

jaké jsi měla téma práce (aspon popisově), že jsi potřebovala výpovědi sociálně slabých občanů?
Jink tedy koukám, že i já jsme si studium psychologie představovala dost idealisticky 8o Dcera dříve zvažovala, nevyšlo to a koukám, že by stejně ten nápor asi nezvládla, resp nedotáhla by to do konce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.9.18 14:57

Na magistra jsem se dostala bez problémů, ale když jsem si uvědomila, kolik za to dám dalších peněz a budu jen sotva v půli cesty k cíli a to přitom tu samou práci už dávno dělám, vzalo mi to vítr z plachet. Tou dobou jsem už věděla, že chci být pěstounkou. Po třech měsících, co jsem už měla doma v péči jednoho drobečka, jsem si uvědomila, kde je má priorita a do čeho chci vrážet peníze a se školou jsem sekla. Nelituji. Teď už mám doma dva drobečky. A vydělat umím víc než jako psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.9.18 15:06
@Enmamma píše:
Na magistra jsem se dostala bez problémů, ale když jsem si uvědomila, kolik za to dám dalších peněz a budu jen sotva v půli cesty k cíli a to přitom tu samou práci už dávno dělám, vzalo mi to vítr z plachet. Tou dobou jsem už věděla, že chci být pěstounkou. Po třech měsících, co jsem už měla doma v péči jednoho drobečka, jsem si uvědomila, kde je má priorita a do čeho chci vrážet peníze a se školou jsem sekla. Nelituji. Teď už mám doma dva drobečky. A vydělat umím víc než jako psycholog.

jsi šikulka a udělala jsi chvályhodné rozhodnutí :palec: „Vlastní“ děti máš, nebo je pěstounství prioritní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.9.18 15:16
@pe-terka píše:
jsi šikulka a udělala jsi chvályhodné rozhodnutí :palec: „Vlastní“ děti máš, nebo je pěstounství prioritní?

Děkuji. Mám jen ty dvě zmíněné dětičky a zatím mi to stačí :mrgreen: Zlobí jako draci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.9.18 16:19
@Enmamma píše:
Děkuji. Mám jen ty dvě zmíněné dětičky a zatím mi to stačí :mrgreen: Zlobí jako draci. :mrgreen:

to věřím :lol: Tak at se vám daří a tobě přeji hooodně lásky a trpělivosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.9.18 16:31
@pe-terka píše:
to věřím :lol: Tak at se vám daří a tobě přeji hooodně lásky a trpělivosti :kytka:

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.12.23 00:49

Agarafobie, deprese, strach - nova studie z roku 2023

Titulek: Implikace Silných GABA Blokátorů Jako Benzodiazepan

Abstrakt:

Benzodiazepiny, jako léčiva modulující gamma-aminomáselnou kyselinu (GABA), představují významnou skupinu psychofarmak. Mezi běžně předepisované benzodiazepiny patří léky jako Diazepam, Lorazepam, Alprazolam a Neurol. Tyto léčivé přípravky jsou primárně využívány pro své anxiolytické, sedativní, hypnotické a myorelaxační účinky.

V kontextu kognitivních funkcí má benzodiazepinová terapie negativní dopady, zejména na paměť, agilitu a úsudek. Značný výzkum ukazuje, že tyto léky mohou indukovat anterográdní amnézii a ovlivnit pracovní paměť, což má za následek sníženou schopnost zapamatovat si nové informace a zpomaluje kognitivní procesy.

Jedním ze specifických efektů benzodiazepinů je redukce agresivity, která je přičítána jejich uklidňujícím účinkům na centrální nervový systém. Toto snížení agresivity však může vést k paradoxnímu zvýšení strachu a úzkosti v sociálních situacích. V důsledku dlouhodobého užívání těchto léků byly pozorovány případy, kdy se u pacientů rozvinuly symptomy zvýšeného strachu z běžných činností, jako je nakupování nebo komunikace s ostatními.

Zvláště znepokojivým důsledkem dlouhodobého užívání benzodiazepinů je možný vývoj agorafobie, což je porucha charakterizovaná strachem z míst, odkud by mohlo být obtížné nebo trapné uniknout nebo získat pomoc v případě náhlého úzkostného záchvatu. Tento stav může vést k výraznému omezení denních aktivit a kvality života pacientů.

Tato studie poukazuje na potřebu pečlivého monitorování a možná omezení dlouhodobého předepisování benzodiazepinů, zvláště vzhledem k jejich potenciálním negativním dopadům na kognitivní funkce a duševní zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze