Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já se vyjádřím jen k autu, 12letá dcera už by přece neměla potřebovat podsedák - jedině by byla enormně malinká
Neboj, to bude dobry takovy pocity jdou normalni
gratuluju k tehotenstvi. A 12 leta dcera uz podsedak potrebovat nebude ne?
@Anonymní píše:
@stinga jo..to je…ma 140cm a myslim 28kg
aha, tak to do porodu nestihne tolik vyrůst, aby podsedák nemusela
@Anonymní píše:
Jsme manzele 13let..dceri bude 12, syn 8.Ja jsem prvni prisla s tim, ze jeste jedno…jsem relat. mlada(34),manzel 40.
No a ono se povedlo tak, jak prvni dve..vlastne hned.
Moc si preji aby vsechno dobre dopadlo..
Mam radost…ale prevladaji obavy. Mozna jsme meli vic premyslet..jenomze ja byla uplne posedla touhou…
Dum mame dost velky pro 3deti…auto nevim…2 podsedaky a vajicko jestli se vejde..
Manzel je moc hodny, vzdy pomahal doma…koupal deti, fakt vsechna cest.
Nevim.aj financne..ja jsem vydelala 20tis. manzel cca 45tis.kdyz budu mit RP 7000kc…pro miminko nic nemame, vsechno od zacatku..i kdyz mi nevadi koupit po nekom…nemam s tim problem. nasetrenych mame cca 50tis.
Bojim se ze budu nervozna, mam sileny strach z porodu…po tolika letech to bude jak prvni porod…takova jsem nesva..
Mam ze vseho strach
Deti mame moc hodne sikovne, ze chceme mimi vedely, tesi se, „schvalily“nam to..asi jsem se potrebovala vykecat…
Jsi mladá holka, chlap ještě realativně taky. Děti už máš větší, s ledasčím ti pomůžou.
Bude to super.
To chce klid… našetřeno teda zrovna nic moc nemáte, ale myslím, že s takovým příjmem to v pohodě zvládnete… nám se do auta vejdou dvě autosedačky i s vajíčkem, nebo dvě autosedačky a podsedák… i když dvanáctiletá už ho asi brzo potřebovat nebude, takže by to mělo být v pohodě…
Nenervuj se, užívej si čekání na miminko, bude to dobré… jen teda nechápu, proč by to mělo být jako první porod… vždyť to nemáš ani nějak extra po moc dlouhé době… a na druhou stranu, i první porod může být brnkačka… nevyšiluj, těš se… bude to tak, jak to má být… když to tak krásně vyšlo, tak ať vám to vychází i dál… držím palce… ![]()
@Anonymní píše:
@stinga jo..to je…ma 140cm a myslim 28kg
už to čtu dál… jejej, tak to je fakt maličká… naše devítiletá je o fous větší… ![]()
Tenhle pocit znám
naše bylo taky chtěne ale stejně převládaly obavy.Asi hormony
Zvladnes to uvidíš, bude to super ![]()
Nasetreno mame 100tis ale predelavame dum tak tech 50 tam musime investovat jeste
@Anonymní píše:
Jsme manzele 13let..dceri bude 12, syn 8.Ja jsem prvni prisla s tim, ze jeste jedno…jsem relat. mlada(34),manzel 40.
Mam radost…ale prevladaji obavy. Mozna jsme meli vic premyslet..jenomze ja byla uplne posedla touhou…
Dum mame dost velky pro 3deti…auto nevim…2 podsedaky a vajicko jestli se vejde..
Nevim.aj financne..ja jsem vydelala 20tis. manzel cca 45tis.kdyz budu mit RP 7000kc…pro miminko nic nemame, vsechno od zacatku..i kdyz mi nevadi koupit po nekom…nemam s tim problem. nasetrenych mame cca 50tis.
Bojim se ze budu nervozna, mam sileny strach z porodu…po tolika letech to bude jak prvni porod…takova jsem nesva..
Mam ze vseho strach
Deti mame moc hodne sikovne, ze chceme mimi vedely, tesi se, „schvalily“nam to..asi jsem se potrebovala vykecat…
Je to jen prvotní šok, že je to opravdu tady, neboj, za měsíc už se budeš těšit. My jsme neplánovali a třetí čekáme taky, šok to byl o to větší, ale už se strašně těším. Je fakt, že po těch letech to bude zase změna od odrostlých dětí k mimču, ale naskočí to taky rychle, když máš starší děti o 4 roky od sebe, tak už přece víš, taky to určitě byla změna od školkového dítěte k miminku. Teď máš naopak dva pomocníky, prostě ideální si miminko užít s těmi zkušenostmi co máš po prvních dvou a v relativním klidu, protože ty starší už se o sebe postarají.
@xxpav.ka ano..dekuji.deti mame opravdu sikovne..jak ve skole…tak pomahaji i doma…obcas starsi uz papuluje, ale kdo z nas byl v jejim veku jiny?
Devcata, moc vam dekuji.je mi lip…
![]()
@Anonymní píše:
Mam ze vseho strach
Zarazily me ty finance. Ted mate mesicne 65 tis. a nasetreno jen 50?
Materskou budes mit slusnou, rodicak jak pises 7 tis., to je s manzelovym platem 45+7 52 tisic mesicne. To jako myslis vazne, ze financne nevyjdete? A za co tolik utracite?
Jinak kdyz odhlednu od financi, tak pokud jako rodina fungujete bez problemu, tak budete dobre fungovat i s miminkem ![]()
Mam ze vseho strach