Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ta potratová pilulka se jmenuje RU-486, asi před rokem se o ní hodně psalo na netu ![]()
Pozor tady s v diskuzi motá - pilulka k zabránění po styku - Escapele, Postinor a Elaone nebo jak se to jmenuje - s potratovou pilulkou RU- 486
Od necháněného sexu uběhlo 5 dní v době ovulace. Postinor a to druhé je mi tedy k ničemu… Já o potrat nestojím a navíc se ho bojím (kdybych náhodou byla těhotná),jelikož v rodině máme problémy s početím ale hlavně máme nějaký špatný,,gen,, u kterého se mimi prostě neudrží a nastává potrat…Jenže přítel si to nepřeje. A vyčítá mi zapomenutou antikoncepci..Chápu, není vhodná doba ale ženský sami řekněte…Když mu řeknete ať to nepouští do vás, že ovulujete a on to za 5 minut stejně udělá, je snad problém na obou dvou stranách ne??!!!
![]()
@Vidrde Ne, je to tvoje chyba, protože ten penis strká do TEBE. Můžeš to podmínit třeba kondomem, pokud neumíš brát HA. Vždycky za tohle poneseš největší odpovědnost TY. Pokud to i přes tvůj ZŘETELNÝ nesouhlas udělá, pak je to znásilnění. Ale tak to jistě nebylo…
Po pěti dnech je ti tahle nouzová „antikoncepce“ k ničemu. Teď nezbývá než za dva týdny od sexu testovat a jít případně na miniinterupci. Nebo si ho nechat. Co je to za „gen“? V jakém stádiu ty potraty nastávají nejčastěji? Netuším, o čem je řeč. ![]()
@Litta Znásilnění to nebylo, o tom vůbec není zmínka, pouze jsem řekla aby to,,vyhodil,, někam jinam. Znásilnění znamená, co já vím, že jeden druhého nutí k pohlavnímu aktu, či ho prostě provede.. Nevím co je to za,,gen,, ale vím, že většinou v 6tt až 15tt žena většinou potratí. Moje prababička byla těhotná 6krát a porodila 2 děti, babička byla 7krát těhotná a vyšlo jí to 4krát a moje matka byla těhotná 3 krát a jsem na světě pouze já. Podle lékařů máme v těle nějakou,,látku,, (nevím jak to nazvat), která si myslí, že plod je,,parazit,, a napadá ho. Já osobně s potratama vůbec neslouhlasím a jsem zásadně proti nim.Ale s přítelem jsme se dohadovali jaké jsou metody. I kdybych těhotná byla, na interupci bych nešla, jelikož bych to asi psychicky neunesla..
@Litta Vím jaké to je, když se někdo snaží o dítě a pořád mu to nejde..A myslím si, že nejlepší řešení, když dítě někdo nechce nebo k tomu má nějaké důvody, je ho dát adoptovat hned po narození..
Holky, prosim anonymne.
Muzete mi nektera napsat jak probiha chteny potrat? Pujdu na gyndu, cetla jsem ze mi vypisou zadanku a stim pak do nemocnice nebo k obvodacce? Je jedno jakou si vyberu(nemocnici)? Plati se to pred zakrokem nebo po?
Prosim jen odpovedi k tematu…dekuji ![]()
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonymne.
Muzete mi nektera napsat jak probiha chteny potrat? Pujdu na gyndu, cetla jsem ze mi vypisou zadanku a stim pak do nemocnice nebo k obvodacce? Je jedno jakou si vyberu(nemocnici)? Plati se to pred zakrokem nebo po?
Prosim jen odpovedi k tematu…dekuji
U mého gyndare jsem řekla, ze chci na interrupci, vypsal mi zadanku,, poslal mne do nemocnice a tam jsem se s nima domluvila na termínu a bylo. Platila jsem před zákrokem.
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonymne.
Zajdi na gyndu, tam ti daji zadanku do nemocnice, u nas je vice gynekologu ve stredisku a kazdy z nich dela v jine nemocnici, tak asi zalezi, kde maji smlouvy a tak oni.
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonymne.
Na gynde ti daji zadanku, zajdes si s tim do nemocnice. Me doktorka doporucila kam, ale sla jsem do jine. Tam jsem prisla, zeptali se me jestli chci objednat na klasickou interupci a nebo jestli chci tu potratovou pilulku. Zaplatila jsem predem a jeste mi brali krev, aby zjistili rH faktor.
Gratuluji další mamince k likvidaci svého dítěte (myšleno ironicky). Můžeš být na sebe hrdá.
Miminko není samozřejmost, ale to asi každý nechápe..Je mi z toho smutno..Aby jste se jednou nedivila až budete chtít.. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.