Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny
Mám dotaz. Existuje i jiná,,potratová,,či jakákoliv jiná metoda k zabránění těhotenství, než postinor, který se musí užít nejdéle do 72 hodin?? Přítel se se mnou hádá, že ano a já si tím nejsem jistá…
Jo ještě jedna pilule na způsob postinoru ale teď si nevybavim její název… ![]()
@zuzka131313 a do jaké doby po nechráněném sexu se může vzít??
@Vidrde je to stejne jak postynor.. Myslím těch 42h… jmenuje escapelle.. Je to úplně na stejný princip jen je snad šetrnější a nemá tolik vedlejších priznaku
A ještě je jedna myslím, co se může použít i v době miniinterupce, ale zatím se co vím moc nepoužívá. U ní by pak měla být žena v nemocnici na pozorování, kvůli krvácení.
@Aspera píše:
A ještě je jedna myslím, co se může použít i v době miniinterupce, ale zatím se co vím moc nepoužívá. U ní by pak měla být žena v nemocnici na pozorování, kvůli krvácení.
Mifegyne. Ale ten se dává asi až když je pozitivní test, bych řekla, ne takhle preventivně.
@Vidrde Od června je dostupná ještě pilule která se používá místo operační UPT, je to pilulka za 3500, s nástupem ráno do nemocnice a odpoledne po druhé propuštění…
Používá se místo instrumentálního UPT, u žen s pravidelnou MS do 8 týdne těhotenství…
Je jeste myslim ellen nebo tak nejak, stoji kolem 700 a je na zpusob postinoru ale m, uze s epouzit sna di do 5 dni myslim. A neni potratova ale zabranuje poceti
@JayLee píše:
jen postinor a escapelle nebo jak se to pise a zrovna nedavno jsem to resilacenove je to + - stejny stejne tak doba kdy to musíš uzit takze stejny princip a nic jiného není rikal mi to sam primar na gynekologii tady u nas v nemocnici
resp u nas v cesku je jen tohle co se da volne koupit a pouziva se jinak jina moznost není
Je, potratová pilulka, místo klasické interupce.
@JayLee píše:
jo ale to uz když je diagnostikovany tehu do urcityho tta to je pak na prepis a resi se to v nemocnici uz to uz pak není nic co si clovek muze osefovat sam
Já mám dojem, že tohle nebyla kritéria dotazu.
Ta potratová pilulka se jmenuje RU-486, asi před rokem se o ní hodně psalo na netu ![]()
Pozor tady s v diskuzi motá - pilulka k zabránění po styku - Escapele, Postinor a Elaone nebo jak se to jmenuje - s potratovou pilulkou RU- 486
Od necháněného sexu uběhlo 5 dní v době ovulace. Postinor a to druhé je mi tedy k ničemu… Já o potrat nestojím a navíc se ho bojím (kdybych náhodou byla těhotná),jelikož v rodině máme problémy s početím ale hlavně máme nějaký špatný,,gen,, u kterého se mimi prostě neudrží a nastává potrat…Jenže přítel si to nepřeje. A vyčítá mi zapomenutou antikoncepci..Chápu, není vhodná doba ale ženský sami řekněte…Když mu řeknete ať to nepouští do vás, že ovulujete a on to za 5 minut stejně udělá, je snad problém na obou dvou stranách ne??!!!
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.