Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi by záleželo jako finanční situaci máte doma. Možná nějaký menší příspěvek na jídlo.
Ale nic závratného.
Já bych po ní peníze chtěla, i kdyby to byla studentka. Neříkám chtít po ní 10tis., ale pokud u vás spotřebovává energie a jídlo a nepřijde jí hloupé vám nic nedat, tak ať si sežene bydlení jinde… Sestra, nesestra, nejhorší vztahy dělají nevyřešené peníze v rodině ![]()
No to je masakr.
Jak tě tohle může vůbec napadnout? Nechtěla bych po ní peníze. Mohla by tak maximálně trošku pouklidit, ale peníze bych si od ní nebrala.
Kdyby ji napadlo třeba samu, něco málo nakoupit, tak ok, ale rozhodně bych jí o to neříkala…
@kissi praní a koupání (pokud úmyslně nestojí pod sprchou hodinu) bych neřešila. Jídlo dle toho, kolik toho sní
třeba po mém chlapovi bych to chtěla, to je kyselina.
Ale jinak pokud jsem já takhle někde byla, tak to po mě nikdo nechtěl, ale já jsem byla vychovaná tak, že na návštěvě jen nutnosti, takže žádné plýtvání, jídlo, co dostanu atd. a to i u příbuzných ![]()
Tak je to segra, co si chce neco vydelat…penize bych po ni asi nechtela(tady bych asi brala v potaz, jestli je to pro me podstatnejsi zasah do rozpoctu, kdyz je u vas na mesic), ale asi bych ji rekla, ze by mohla treba udelat nakup a zaplatit ho, to ji snad neubude
@kessi22 píše:
Určitě by se měla podílet na chodu domácnosti
Presne, mela by s necim pomoct a pak bych se s ni domluvila, ze me pozve treba do kina, nebo ze pohlida deti, kdyz si budeme chtit s partnerem nekam vyrazit. Penize za jidlo bych po ni nechtela, mesuc neni tak dlouha doba
@kissi asi bych volila variantu, jak tu někdo už psal - za jídlo ano, jinak asi ne ![]()
@kissi No tak jestli si užívá „full servis“ a nepomůže, o peníze bych si řekla. Nebo bych jí minimálně zapojila do práce. Vytřít, vysát, vyžehlit… Je jí 19 to by měla dávat levou zadní…
@kissi píše:
Ahojky, moje sestra si našla na měsíc brigádu ve městě, kde bydlíme - no spíš jí to sehnal partner u sebe - a sestra se na celý měsíc usídlila u nás. A teď ta otázka. Chtěli by jste po ní příspěvek na běh domácnosti? Peru jí, koupe se, jí. Výdělek bude mít ne malý. Jí se tedy nelíbí, že by měla pustit chlup a já přemýšlím, zda mám po ní chtít něco. Děkuji
Ne, nechtěla - pokud je to jenom na měsíc, tak mi připadá samozřejmost v rodině takto vypomoci.
Občas bych ji poslala na nákup, pochopitelně, nějaké podílení se na běžných domácích pracech a podobně… jako další člen rodiny.
Taky bych po ní nic nechtěla, ale trvala bych na zpojení do domácnosti - večer umýt nádobí, ráno vyskládat myčku, o víkendu pomoct s úklidem, vynášet koš… Prostě mít svou část, kterou bude dělat.
Ano pozadovala bych prispet na chod domácnosti. Tim ji neublizis ba naopak pomuzes - jen at se uci zodpovědnosti a ze nic neni zadarmo. Navic ty nejsi jeji matka, ale sestra tudíž nemas vyzivovaci povinnost.
Na domácích pracích se nepodílí, sedí u pc, když příjde z práce, když něco i kdyby maličkost, je moc unavená - pomoct jsem chtěla o víkendu, kdy má volno - stačilo by navěsit prádlo… Navěsila svoje a moje nechala v pračce.
@kissi píše:
Na domácích pracích se nepodílí, sedí u pc, když příjde z práce, když něco i kdyby maličkost, je moc unavená - pomoct jsem chtěla o víkendu, kdy má volno - stačilo by navěsit prádlo… Navěsila svoje a moje nechala v pračce.
tak to myslím že dva litry je to nejmenší..
kdyby měla dojíždět nebo bydlet jinde bude to mít dražší..
nejdřív bych si s ní promluvila o těch pracech pomoci atd..a pokud by nechtěla, chtěla bych peníze za jídlo, nebo at si kupuje sama.. ![]()
Ja bych nic nechtela. Kdybych byla ale v jeji situaci, tak bych urcite nabidla zaplatit nakup nebo pohlidat deti ![]()