Chtít od ní peníze na běh domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5305
7.8.14 12:35

Ano po dospělé holce, která by měla vědět, že jídlo není zadarmo, bych chtěla příspěvek, jelikož celodenní stravování dospělého člověk už za měsíc dá slušnou částku, zvlášť pokud vy nemáte na rozhazování a ona si slušně vydělá, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.8.14 12:35
@kissi píše:
@Vickee @BohunkaP Holky, řešit se to snažím, ale kdykoliv to řeším začne se přít a hádat, ona dělá v práci a je unavená a nemůžu po ní něco chtít.

A ty teda dál radši neříkáš nic. :nevim:
Má tři možnosti:
1. necháš to tak, jak to je
2. promluvíš s ní a tentokrát se jejím hádáním nenechýš rozhodit a nastolíš svoje pravidla
3. nedohodnete se a ona se vystěhuje

Jednoduché jak facka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
7.8.14 12:36
@kissi píše:
@Vickee @BohunkaP Holky, řešit se to snažím, ale kdykoliv to řeším začne se přít a hádat, ona dělá v práci a je unavená a nemůžu po ní něco chtít.

Tak jsi sakra už matka a umíš si dupnout, ne? :D Co že se pře a hádá? Nelíbí se ti holčičko že máš pomoct? Najdi si hotel, tam nehneš prstem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.14 12:38

My hodne casto jezdime ke tchanum, nekdy tam jsme i vic jak 10 dnu v mesici a na nuic neprispivame. Ja treba jezdim na nakupy a tchyne mi to temer vzdy proplaci, nekolikrat jsem odmitla, ale stejne mi penize vnutila…ona pak dava ucty tchanoci a ten vydelava hodne, takze je mu to sumak a je rad, ze tam jezdime. Manzel mu ale hodne pomaha kolem domu a ja zas treba uklidim a navarim

• Citovat
  • Upravit
6525
7.8.14 12:39

Hele, jen ji například spočítej, kolik stojí meníčko na oběd v restauraci. Jenom oběd… kde jsou ještě snídaně a večeře…
Piskovat, že nemá vyprané to a to prádlo by zkusila jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
7.8.14 12:40
@kissi píše:

Hele, promiň, ale vždycky to jde řešit. Takhle budeš diskutovat se svými dětmi, až povyrostou a budou ti říkat, že nemůžou nic dělat a nechtějí a nebudou…??? :nevim:

Jsi dospělá ženská - jaké si to uděláš, takové to máš. Nevymlouvej se na sestru, jaká je - to Ty musíš nastavit pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
7.8.14 12:42

Tak pokial by povesila svoje pradlo a moje nechala v pracke tak to by ma nas*ala tak, ze by som si ju pekne posadila a vysvetlila by som jej, ze to ze som jej poskytla ubytko neznamena ze jej budeme robit sluzku urcila by som presne pravidla (jednym z nich by bolo ze bud neje mnou navarene alebo prispieva)… pokial by mala nejake namietky nech si hlada ubytovanie inde, moze si odskusat ci ju to na hotely s full servisom vyjde lacnejsie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.8.14 12:44

Souhlasim s alien21 taky to mame nastavene tak, ze si pomuzem bez reci a zaroven po sobe nechcem penize. Chapu, ze ji nechces posluhovat, ale bud rada, ze si uklizi aspon po sobe a nepridelava ti praci. O svoje deti by ses tak jako tak musela postarat. Asi bych apelovala na slusny chovani a trochu vdeku nebo pokory za to, zes ji poskytla azyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
7.8.14 12:48
@kissi píše:

Az bude mit svoji rodinu tak to bude dělat jak? To jen tak mimochodem…
Pokud nechce pomáhat a je ti opravdu hloupé si jí říkat o peníze, proste ji vyklid jednu poličku v lednicce a oznam jí, že si vaří sama. A její prádlo tě nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
7.8.14 12:51

Jsem jedinacek, ale v 19 letech uz jsem se zivila sama. Nicmene puvodne jsem chtela napsat, ze bych po nic nechtela. Pak jsem cetla o vasich pomerech a jeji chovani. Tak toto ne! Spocitala bych ji denni stravu napr. dle Menzy, pak eventualni cestu na brigadu z domova a zpet, vynasobila poctem pracovnich dni a predlozila ji to jako naklady, ktere ji setris. Takze bud ti da treba pulku nebo zacne pomahat v domacnosti a to automaticky. Jeste bych zminila, ze i voda na koupani a prani neco stoji, ale to uz pomines.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
7.8.14 12:51
@kissi píše:
Ahojky, moje sestra si našla na měsíc brigádu ve městě, kde bydlíme - no spíš jí to sehnal partner u sebe - a sestra se na celý měsíc usídlila u nás. A teď ta otázka. Chtěli by jste po ní příspěvek na běh domácnosti? Peru jí, koupe se, jí. Výdělek bude mít ne malý. Jí se tedy nelíbí, že by měla pustit chlup a já přemýšlím, zda mám po ní chtít něco. Děkuji

Po sestře bych rozhodně nic nechtěla. Nikdy nevíš, kdy budeš potřebovat pomoc od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
7.8.14 12:54
@jessikka píše:
Taky bych po ní nic nechtěla, ale trvala bych na zpojení do domácnosti - večer umýt nádobí, ráno vyskládat myčku, o víkendu pomoct s úklidem, vynášet koš… Prostě mít svou část, kterou bude dělat.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
7.8.14 12:56

Pokud by jaksi dal stavkovala a pomoc odmitala, tak priste by u me bydlet teda nemohla. Proste by se mi to nehodilo… a taky bych ji vysvetlila proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
7.8.14 13:03

Nic bych nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
7.8.14 13:07

Je mi 21, taky studuju a přivydělávám si na brigádách a tedy kdyby mi měl někdo poskytovat takovej full servis, tak se hanbou propadnu 8o Ze svého pohledu by mi vyhovovalo pomáhat v domácnosti - nádobí automaticky a na ostatní se ptát, jestli není zrovna něco potřeba, cestou z práce vzít občas nějakej nákup… to je v mých očích minimum.
Upřímně, doma jsem nikdy extra povinnosti neměla, ale přesto mi tohle přijde jako samozřejmost. Byť je to „jen“ u sestry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová