Chtít od ní peníze na běh domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
7.8.14 13:08

No mě +9 let nepřijde jako malé dítě, některé taky jsou už maminkami a mají zodpověsnot..nevím, jeslti bych si řekla o peníze, ale logicky si myslím, že by měla přispět jak finančně - třeba sama nakoupit a i přidat ruku k dílů…
Onoměsíc je měsíc, neni to jenom prodloužený víkend..
Musím teda napsat, že jsem myslela, že se se jedná tak o 15,16 holku, ale u 19 dospělé - je to spíš jeji vizitka, že ji to neni blbé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
7.8.14 13:11

Po me segra nikdy nic nechtela, kdyz jsem byla u ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
7.8.14 13:11

Přidávám se k „táboru“, chtěla bych od ní alespoň příspěvek na jídlo. Pokud ne, ať si nakupuje jídlo sama a vaří si nebo si chodí po restauracích.
Za vodu a praní prádla, elektřinu a další energie bych ji nic neúčtovala, to se v celoročním vyučtování ještě „ztratí“. Ale jídlo dělá poměrně velkou položku…takže to bych po ní chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
7.8.14 13:12

Peníze bych po sestře nechtěla, ale trvala bych na tom, že mi pomůže s domácností dle dohodnutých pravidel, pokud máte hlouběji do kapsy, ať občas koupí jídlo. Ona bydlí u Vás, takže je na Vás, jaká pravidla si na stolíte. Na ní je pak je respektovat, nebo si najít jiné ubytování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.8.14 13:13

Já bych nechtěla v případě, že je na dně- finančně a přivydělává si, ale jak jsem četla peníze má nějaké plus vydělává, tak je prostě dospělá..
Já nevím, mě by ani nenapadlo takto myslet- beru to z druhé strany, k někomu -mámě, babičce, tetě se nastěhovat na měsíce a prostě nic nenakoupit, nic třeba neupéct, nepomoct..
Nebo aspoň třeba sobě kupovat jídlo - nemylsím obědy, ale nakoupit si ovoce, jogurty ats.
zakladatelko, jenom aby to bylo na měsíc :mrgreen: takto to měla švagrová, a po třech měsících se tak se sestrou pohádlaa, protože penízků měla hodně, ale líbilo se jí, že doma matka do ní nehučí, tam ma klídek servis..

Příspěvek upraven 07.08.14 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
7.8.14 13:16

Tvl.. moje domacnost, moje pravidla. Nelibi se to? Jdi…
asi tak nejak :nevim:
s moji povahou by ta holka asi slapala jak hodinky nebo uz si stezovala nekde doma.
Povesit si jen svoje pradlo, kde to jsme? Ona doma nemusi nic delat? 8o

Vasi to berou jako samozrejmost, zes ji k sobe vzala?

u nas beru na prazdniny (zimni i letni) 12let. sestrenici, nic nechci a babicka co ji ma v peci stejne nabali tasku - vejce, maslo, kure a da holce kapesny aby mela v zime na vlek, v lete na koupaky atd. to je jedna strana
z te druhe, ackoliv doma vychovavana svou babickou nemusi delat skoro nic, v podstate rozmazlene decko, tak u me se behem dvou dnu srovna (obcas mi i ujedou nervy) a maka a drzi hu. u a pristi rok se tesi zas :lol:
asi to nevypada, ale mam ji rada :lol: ale porad - moje domacnost, moje pravidla, zustat muzes jak dlouho chces, ale respekt chodu my rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
7.8.14 13:25

Ano, očekávala bych a chtěla bych, že přispěje na jídlo. Zbytek bych neřešila. Mohlo jí to trknout samotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
7.8.14 13:27
@kissi píše:
Na domácích pracích se nepodílí, sedí u pc, když příjde z práce, když něco i kdyby maličkost, je moc unavená - pomoct jsem chtěla o víkendu, kdy má volno - stačilo by navěsit prádlo… Navěsila svoje a moje nechala v pračce.

tak už k vůli tomuhle bych chtěla nějaký malý příspěvek, sestřička si nemůže myslet, že jí budou padat pečení holubi do huby.Asi je zvyklá z domu, že za ni maminka všechno udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.8.14 13:32
@kissi píše:
Na domácích pracích se nepodílí, sedí u pc, když příjde z práce, když něco i kdyby maličkost, je moc unavená - pomoct jsem chtěla o víkendu, kdy má volno - stačilo by navěsit prádlo… Navěsila svoje a moje nechala v pračce.

Tak to bych ji hnala, jako ze ty se staras a ona nic, v 19 letech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.8.14 13:33

No slečna má doma mamahotel a očekává ho i u vás, proč ne když ji nestavíte hranice. No sestra nesetra, jestli by po vyprání pověsila jenom svoje prádlo a zbytek ne, neprala bych jí - já si to tedy vůbec nedovedu představit, že by se takhle chovala moje sestra 8o
Ještě jednou bych s ní probrala pomoc v domácnosti a jestli nebude pomáhat fakt bych po ní chtěla peníze za jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
7.8.14 13:35
@SussieS píše:
Je mi 21, taky studuju a přivydělávám si na brigádách a tedy kdyby mi měl někdo poskytovat takovej full servis, tak se hanbou propadnu 8o Ze svého pohledu by mi vyhovovalo pomáhat v domácnosti - nádobí automaticky a na ostatní se ptát, jestli není zrovna něco potřeba, cestou z práce vzít občas nějakej nákup… to je v mých očích minimum.
Upřímně, doma jsem nikdy extra povinnosti neměla, ale přesto mi tohle přijde jako samozřejmost. Byť je to „jen“ u sestry…

Přesně. Já když jezdila k starší ségře, která už měla vlastní domácnost na prázdniny a bylo mi patnáct, tak mi taky přišlo samozřejmé jí pomoct s nádobím, věšením prádla a vysáváním.
Když k ní zajedem jednou za rok /bydlí teď daleko ;) / na víkend, tak taky nesedíme jako pecky a když nám všem navaří, tak prostě aspoň to nádobí umyjem. Nebo pomáháme při přípravě jídla, jako že očistíme brambory apod.
Jako mě zaráží, že je vůbec někdo vychovaný, resp. nevychovaný v tom, že ostatní jsou tu proto, aby mu posluhovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
7.8.14 13:37

@kissi Pokud to je tak, jak píšeš, nechala bych ji zapojovat. Vyprat, vyžehlit, vypnula bych jí počítač. Mohlo by jí to dojít samo, ale v současné době to mají děti nastaveno jinak.
V případě, že to nezabere, domluv se s ní, případně s mamkou.

My to máme zařízenou jinak - my si spíše peníze vzájemně vnucujeme :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.8.14 13:39

@Jannnča naprosto souhlasím, ale jenom mě zarazilo- děti.. Někdo v 19 letech má dítě, domácnost.. a tady slečna neumí ani sestře třeba pověsit prádlo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.8.14 13:42

Dala bych jí na vybranou, buď přistoupí na tebou stanovená pravidla, nebo si najde jiné bydlení. Její argument, jak je nadřená z práce, by mě nezajímal, chová se jak rozmazlený fracek. Plus případně příspěvek na jídlo, podle stavu vašich financí. její životní náklady jsou záležitost jejích rodičů, pokud studuje, takže jestli máte problémy vyjít s penězi vzhledem k rodičáku, myslím, že by měla přispět. Může si říct rodičům a řešit to s nimi, to už je pak na nich, co jí řeknou. Na tvém místě bych si promluvila i s vaší matkou, jí se to taky týká (resp. rodičů), aby byla v obraze a taky by mě zajímalo, za jakých podmínek ji sem poslali, když vyživovací povinnost je na nich.
Pokud bych neměla finanční potíže a sestra se chovala slušně (sem tam pomohla), tak bych neřešila nic. Ale vy jste evidentně v obojím v jiné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
7.8.14 13:46

@kvaček Proč ne?

Příspěvek upraven 07.08.14 v 17:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...