Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kissi píše:
Na domácích pracích se nepodílí, sedí u pc, když příjde z práce, když něco i kdyby maličkost, je moc unavená - pomoct jsem chtěla o víkendu, kdy má volno - stačilo by navěsit prádlo… Navěsila svoje a moje nechala v pračce.
Tak to bych teda po ní pomoc chtěla.
Asi bych jí příště JEJí nevyprané prádlo vyndala z MOJí pračky, kdyby se chovala tímhle stylem.
Jako to, že jí jaksi nedochází, že ty na ni máš náklady na bydlení u dnešních mladých docela chápu, jsou to prostě vyžírkové a mají dojem, že všichni jim musí pomáhat.
Na druhou stranu, já bych třeba po sestře nic nechtěla, teda finančně, zvlášť, když je to její první brigáda. Ovšem pomoc v domácnosti ano. Jako… nejste mama hotel ala zadarmo.
Příspěvek upraven 07.08.14 v 12:27
Penize bych po studentce nechtela, mesic neni zase tak dlouha doba, aby nas snidane a vecere zruinovaly. Uvitala bych ale pomoc v domacnosti nebo hlidani deti.
@kissi píše:
Na domácích pracích se nepodílí, sedí u pc, když příjde z práce, když něco i kdyby maličkost, je moc unavená - pomoct jsem chtěla o víkendu, kdy má volno - stačilo by navěsit prádlo… Navěsila svoje a moje nechala v pračce.
V takovem pripade bych si s ni vazne promluvila, ze pokud tam chce byt celou dobu brigády bude muset přehodnotit svuj postoj. Uz neni dite.
U nas i vikendova navsteva pomaha, na tom neni nic divneho!
Rozhodně bych po ní chtěla, pokud nejsi fakt prachatá že by tě třeba 2000 nevytrhnou. Je jí 19 a nevím proč by jsi ji měla sponzorovat.
Být to manželova sestra, nechtěla bych po ní já nic, být to moje sestra, normálně bych si s ní sedla a vyříkala.
„Buď budeš pomáhat v domácnosti, pomůžeš uklidit, dojdeš na nákup, na který ti dám peníze a nebo si užiješ full servis a budu na tebe hodná, dokonce levnější než hotel, 80,– na noc a nemusíš hnout prstem. Můžeš si vybrat, kterou variantu chceš.“
@Black Cat No, nejednou koukala jak makam, uklízim jak šroub a ona seděla u počítače a aby nás nemusela poslouchat zacpala si uši sluchátkama. Rušil jí vysavač. Jo, jednou mi pohlídala holky, jinak se nezapojuje. Nádobí? Jen po sobě. Lux? Na ten nesáhne. Prádlo? Jen pyskuje, že nemá vyprané to a to prádlo.
@kissi píše:
No tak o by neexistovalo. ROzhodně bych slečně neposluhovala.
Mimochodem, pravidla jste si měly domluvit předem.
Nicméně teď bych si s ní večer sedla, vysvětlila jí situace, zdůraznila jí, že jí tam máš ráda, ale že se do domácnosti zapojit musí. Dospělý člověk to pochopí.
Nic bych po no nechtela. Ale cekala bych od ni slusny chovani. Ne ze si povesi jenom svoje. Porad je to tvoje sestra nevim jaky mate vztah. Ale prijde mi to jako kdyby mi prijela mama a ja po ni chtela penize hanba by me fackovala.
@kissi píše:
@Black Cat No, nejednou koukala jak makam, uklízim jak šroub a ona seděla u počítače a aby nás nemusela poslouchat zacpala si uši sluchátkama. Rušil jí vysavač. Jo, jednou mi pohlídala holky, jinak se nezapojuje. Nádobí? Jen po sobě. Lux? Na ten nesáhne. Prádlo? Jen pyskuje, že nemá vyprané to a to prádlo.
Ale to musíš řešit s ní ![]()
@kissi píše:
Pokud si neumíš nastavit pravidla fungování vlastní domácnosti a baví Tě dělat služku, tak holt… ![]()
Finančním příspěvkem to nevyřešíš - služku budeš dělat dál a vztahy v rodině budou o to napjatější.
@kissi píše:
No tak holt jsi to nezvládla. Myslím komunikaci. Nestěžuj si na EM a něco s tím udělej.
@Vickee @BohunkaP Holky, řešit se to snažím, ale kdykoliv to řeším začne se přít a hádat, ona dělá v práci a je unavená a nemůžu po ní něco chtít.
Je to celé o tom, jaký máš se setrou vztah…Moje sestra je o 6 let mladší a kdyby nastala tahle situace, nic bych po ní nechtěla, ale zároveň jsem si stoprocentně jistá, že by se sama nabídla, že nám nějaké peníze dá a rozhodně bych ji nemusela prosit o pomoc v domácnosti. Stačí když přijede na dvoudenní návštěvu a až mě kolikrát je trapně, když po jídle (vaříme automaticky spolu) řekne, ať si jdu odpočinout, že to umyje. Ptá se, jestli nechic něco pomoct, vyžehlit…Já to po ní nechci, připadala bych si blbě, když přijela na návštěvu, ale je to od ní hezký. My máme fakt krásnej vztah a jsem za to vděčná. Mít to tak, jako ty se ststrou, asi bych ani nepřistoupila na to, aby u nás měsíc bydlele, vždyť jsi musela vědět, jakí je… ![]()
Jo, jo večer bych si s ní sedla a řekla jí, jak si pomoc představuji. Jako, aby si umyla nádobí jen po sobě…
Ale jídlo, cos navařila pro všechny si dá, že?
Jako drobná pomoc, že trošku uklidím, chopím se vysavače nebo utřu prach určitě tobě pomůže a potěší a jí teda ruce určitě neupadnou…
Ano po dospělé holce, která by měla vědět, že jídlo není zadarmo, bych chtěla příspěvek, jelikož celodenní stravování dospělého člověk už za měsíc dá slušnou částku, zvlášť pokud vy nemáte na rozhazování a ona si slušně vydělá, jak píšeš.