Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Příspěvek na domácnost bych určitě chtěla. Být ona k něčemu, nabídla by ti ho sama automaticky!!
Moje ségra bydlela u mě 3 roky a nikdy jsem po ní nic nechtěla.
Ta peníze bych od ní nechtěla, ale logicky by se měla zapojit do domácnosti, když tam bydlí…
@Jannnča tak já mám 30 let, ale pamatuji si, že od těch 19 snad každá buď bydlela jinde- - za prací, nebo teda okolo 20 měla rodinu, ale dodělaná matura a prostě neznám takto nikoho, tak mi to přišlo divné no- jako dítě ![]()
Já v těch letech vedla domácnost, protože máma směnovala a jezdila ráno 8 z noční a spala třeba do 1 tak jsem vařila a tak celkově.
A to jsem vedle ostatních holek začínala poměrně pozdě!! kamarádky takto ot měly od 15, že se dokázaly postarat jak o malé sourozence a domácnost..
Myslím u rodičů..
@kissi píše:
@Vickee @BohunkaP Holky, řešit se to snažím, ale kdykoliv to řeším začne se přít a hádat, ona dělá v práci a je unavená a nemůžu po ní něco chtít.
Mamce taky nepomaha? Vysvetli ji, ze nejsi mama ani hotel, jednou bude taky bydlet sama a tohle vse za ni nikdo neudela. Za bydleni a jidlo je pomoc to nejmensi. Nadobi,, kos, povysavat… ruce ji jiste neupadnou.
@kissi 2
A jeste… vytridit z pracky jen svoje… tak ji vypnu pocitac a suse odeslu dodelat i zbytek. Jako male decko, kdyz se do te role tak tlaci sama… u nas taky nejsou pohadky, dokud neni uklizene lego a kostky. ![]()
@BellinkaX píše:
@kissi 2
A jeste… vytridit z pracky jen svoje… tak ji vypnu pocitac a suse odeslu dodelat i zbytek. Jako male decko, kdyz se do te role tak tlaci sama… u nas taky nejsou pohadky, dokud neni uklizene lego a kostky.
Tak to já bych asi vzala takovou tu zásuvku s měřičem odběru a do jní ji připojila notebook a pověsila visací zámek na lednici ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak to já bych asi vzala takovou tu zásuvku s měřičem odběru a do jní ji připojila notebook a pověsila visací zámek na lednici
Zapomnela jsi jeste osefovat odber vody…
muzu zapujcit hrnecek s odmerkou ![]()
Očekávala bych, že občas nakoupí. Jinak bych po ní peníze nechtěla.
Peníze bych od normálně se chovající (zahrnuje běžnou pomoc v domácnosti a např. občasný nákup- třeba kus masa nebo zákusky pro celou rodinu po nedělním obědě apod.) mladší sestry- studentky nechtěla, ale pokud se chová takto, to bych jen tak nenechala. Jak tu už bylo psáno, dala bych na vybranou buď finanční příspěvek nebo pomoc v domácnosti. A ani nezáleží na tom, jestli jste nebo nejste bohatí, tady jde o princip, o vychování, které se jí zjevně nedostalo, o neschopnost dospělého člověka se dospěle chovat, být za sebe zodpovědný.
Nechtěla bych nic, ale zároveň bych při tak dlouhé návštěvě očekávala, že se kolem ní nebude skákat jako kolem návštěvy, ale že so obslouží sama - když má hlad, otevře si ledničku a sama si to ohřeje,… a taky bych čekala, že mě třeba někdy pohlídá děti, vezme si je ven,… pokud ne, klidně bych si o to řekla. ale o peníze ne.
@kissi píše:
Na domácích pracích se nepodílí, sedí u pc, když příjde z práce, když něco i kdyby maličkost, je moc unavená - pomoct jsem chtěla o víkendu, kdy má volno - stačilo by navěsit prádlo… Navěsila svoje a moje nechala v pračce.
ta je drzá! to bych po ní tedy něco chtěla, voda není zadarmo, kort když nepomůže.