Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, moje sestra si našla na měsíc brigádu ve městě, kde bydlíme - no spíš jí to sehnal partner u sebe - a sestra se na celý měsíc usídlila u nás. A teď ta otázka. Chtěli by jste po ní příspěvek na běh domácnosti? Peru jí, koupe se, jí. Výdělek bude mít ne malý. Jí se tedy nelíbí, že by měla pustit chlup a já přemýšlím, zda mám po ní chtít něco. Děkuji
@kissi
Ještě otázka - kolik jí je? Kde normálně bydlí?
Něco jiného by bylo chtít to po 18 leté holčině, co normálně bydlí u rodičů studujde/je po škole a je to její prvníé větší práce.
Něco jiného je to chtít po dospělé samostatné ženě.
Příspěvek upraven 07.08.14 v 12:08
@kissi zvážila bych víc věcí - věk, samostatnost, to, jestli je to nárazová záležitost atd.. Těžko odpovědět, protože něco jiného studentka, co si přijela vydělat na další rok, něco jiného někdo, kdo to prostě využil k většímu výdělku a jinak se má taky fajn.
@zvidavajanca Je jjí 19let, normálně bydlí u mámy a na internátu. Dos tává ještě alimenty.
Asi za praní žehlení, koupání bych nic nechtěla..
jen jídlo bud at přispěje, nebo si kupuje sama.. ![]()
Bud přispěje nebo by se mohla třeba stravovat sama. Je to jenom mesic, ale mohla by se naučit, ze vsecko něco stojí
Pokud by to bylo jen na měsíc, co bude mít tu brigádu a píšeš, že je studentka, tak bych nic nechtěla.
Za koupani a prani bych taky nic nechtela, ale nejaky to maso apod. my koupit mohla
mohlo by ji to samotnou trknout…mesic je mesic, kdyby tam byla tyden, tak bych to jeste zkousla ![]()
Mohla by ji na jídlo příspět máma. Po ní bych asi nic nechtěla.
Tak ono i záleží jak jste na tom finančně, což my netušíme. Jestli obracíte každou korunu tak další člověk v domácnosti je znát, podle toho bych se zařídila. Ale jak znám sebe a moji sestru tak sice bych nic nechtěla ale ona by mi třeba pomohla s dětmi, nebo vyvenčila psa:-), ono to nemusí být vždy finanční kompenzace.
Tk co vím vydělá si tam dost a dostává měsíčně přes 4tis na alimentech. Myslela sem, že bych řekla max o 2tis. víc asi né
@kissi Očekávala bych, že přispěje na jídlo, případně, že nakoupí… zbytek bych neřešila.
No, ona moc nepomůže upřímně. A ano, celkem otáčíme každou kačku.