Chvilky po porodu, jaký je to pocit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
6.1.19 04:44
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 no já právě vím, že jsem pořádná cíťa, proto jsem zmínila ty kondylomata, i když to byl malý zákrok, tak jsem dlouho nemohla chodit, jak jsem byla zvyklá.Uuu těším se ještě míň :,( i kdybych měla porod ok, tak stejně budu zkuhrat. A co ty noce? Budete sami s miminkem vedle cizích ženských, je to k zvládnutí, když přítel nikde? :roll:
Asi nejvíc se bojím, že po porodu budu hodně zesláblá, mám slabý tlak a jsem dost hubená
Co Když miminko bude plakat a já nebudu schopna se zvednout, abych ho nakojila/utišila. :,(

Neboj, zvládneš to, není to příjemné a bolí to, ale to štěstí pak za to stojí :srdce: teď mi tu vytuhla po kojení a pořád se na ni nemůžu vynadivat ;)
Ja měla na pokoji jednu paní a bylo to v pohodě a člověk si alespoň může popovídat a někym, kdo je na tom podobně, pohlídat si děti, když jdes do sprchy, pro čaj atd., člověk pak není tak nervózní, ví že v pokoji je někdo další :lol: ale také to je třeba náročné v noci, moje malá byla docela hodná a spinkala, kdežto malá moji spolubydlící plakala. Ale stejně bych asi znovu šla na sdílený pokoj…
A to starají o miminko, miminko k tobě daji, až když si schopna se o něj postarat. Pokud ne, nosí ho na kojení, přes den ti ho nechají třeba i na mazlení, ale mají ho „pod kontrolou“ a berou si ho k sobě, prebaluji ho sestry… A neboj, postarás se i bez partnera, prostě to je nějak v nás, budeš máma :) a vlastně v té porodnici je to fajn, kromě kojení a přebalování nic nemusíš, ficak začne až pak dojdeš domu a člověk si musí něco uvařit, pak začne řešit byt, praní a podobně… Takže z odd. šestinedělí určitě strach nemej ;)
Jo a ještě, v porodnici máš takové postýlky pro mimi, co si můžeš prirazit až k posteli, tak se ani kolikrát zvedat nemusíš, dosáhnes na něj z postele ;)
Uvidíš, bude to všechno v pohodě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
6.1.19 07:38

Rodila jsem před třemi týdny a dost dlouho - no byla jsem na konci jak prase po první ráně. Poslali mě do sprchy, ale podpíraly mě, pak ovložkovaly, vysvětlily co bude další den a zapřená o chlapa jsem se dobelhala na pokoj, malou jsem chtěla nechat co nejdýl u sester (bylo půl 3. ráno, bolesti jsem měla od večera před předchozího dne, doslova jsem padala na hubu únavou). Stejně mi ji dovezla hned ranní směna v 6, takže spánek nulový, mlíko nulové, malá měla energie na rozdávání…takže opravdu zlatý porod, ty dny po něm byly teprv děs, pro prvorodičku.

Ale samozřejmě každá to máme jinak, viděla jsem tam i maminky, které se 20 minut po návratu ze sálu dožadovaly miminka a čile pochodovaly :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85458
6.1.19 07:52
@pedigka píše:
Měla jsem to podobné (s komplikacemi). Skoncilo to cisarem. Přežila jsem, syn sice taky přežil, ale má následky :,( .
Pro zakladatelku:
Otázky, na které se ptáš, jsem měla taky (před porodem). Nakonec všechno skončilo jinak. Přeji ti rychlý nekomplikovany porod, hlavně ať jste oba v pořádku.

:hug: u nas to byl planovany cisar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
6.1.19 07:55

Po porodu prijde ta nejlepsi uleva na svete, obrovska eruforie. Aspon ja to mela u obou holek, par minut od vytlaceni pohoda. Hned bych vyskocila a sla. Jo jenze po prvnim jsem vstala po 2 hodinach, udelalo se mi zle. Ale vstala jsem a sla se umyt. Po druhe uz ne, omdlels jsem a musela jsem nekolik hodin lezet. Velka ztrata krve, Az jsem vstala a dosla na pokoj, potom mi dali dcerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
6.1.19 15:51

Můžeš si představovat hrozné scénáře, ale klidně taky můžeš mít uplně bezproblémový porod. Mně se honilo hlavou všechno, co tobě, plus mám fobii z jehel a nemocnic obecně, takže mi okamžitě vyletí tlak, jak se bojim. Ale kdybych veděla, že budu mít nakonec takový v rámci možností pohodový porod, tak bych si to těhotenství a těšení na příchod miminka určitě užila mnohem víc.
Můj porod byl rychlý, bolesti jen chviličku těsně před tlačením, žádné šití. A to nebyl malý žádný drobek, měl 3,7. Po samotné porodu mně nebolelo nic, ani další dny. Mohla jsem fungovat uplně normálně a z nemocnice jsem na vlastní žádost odešla hned druhý den ráno. Takže hlavu vzhůru, porod může mít stovky podob, ale nemusí to být vždy hrozný. A navíc ženské tělo a mozek se s tím všim umí poprat, aby to nakonec všechno stálo za to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
6.1.19 16:27
@Anonymní píše:
Ahoj, netuším zda tu něco takového je, na internetu jsem nic podobného nenašla, a i kdybych bloumala víc, asi by mi to ani nic moc neporadilo. :nevim:
Jsem v 8 měsíci a upřímně celé těhotenství jsem o tom ani trochu nepřemýšlela, a říkala si, že porod bude cajk, ale jak se to blíží, mám před sebou strašidelný obrazy a dokonce se mi o tom zdála i noční můra (radši nebudu říkat, ale zdálo se mi cosi o tom, že jsem měla stahy a rodila někde v kumbálu, no… :oops: )

Jaké jsou ty chvilky po porodu? Nebo je horší a bolestivější porod? Porodite miminko a zašijí vás… A sedíte na posteli v porodnici, jaké to je když se vám chce na malou? Nebolí to? Chůze je v pořádku? Jak dlouho to bolí? 8o

(Chápu, že otázky jsou možná až moc přehnaný, ale nějak mi to nedá, mám z toho děs. Podstoupila jsem operaci kondylomat, tudíž jsem měla tu dole dost bolestivou, a odchod na malou byl bolestivý. Tudíž radši anonym.)

Malý se narodil o dva týdny dřív. V půl šesté ráno mi praskla voda, žádné bolesti jsem neměla, manžel mě kolem 10 odvezl do porodnice, kolem poledne mi začaly bolesti a ve 13.20 bylo sluníčko na světě :srdce: dvě hodiny jsem ho měla na prsou, do sprchy a na pokoj jsem šla sama se sestřičkou.

• Citovat
  • Upravit
5913
6.1.19 22:59

Ahojky. Zrovna uspavam svou dvou a půl měsíční cacorku. Já na rozdíl od tebe měla z porodu dost velký strach, proto jsem také s dítětem moc nespechala. Na prvorodicku jsem měla porod relativně rychlý cca 9 hodin od první kontrakce do vytlaceni. Každopádně pokud jsi nerodila nic tě na to nepripravi a nemůžeš vědět jak to nakonec dopadne. Já byla na prášky celé tehu a před porodem jsem už měla vážně strach jak to zvládnu. Bolest moc nedávám. No a hele bolelo to strašně :D cca poslední dvě hodiny, epi mi dát nestihli a ke konci jsem byla bolesti už trošku mimo, po vytlaceni paráda úleva šílená. Siti už horší sil mě doktor cca půl hodinky a cítila jsem to ke konci už dost. Pak dvě hodinky na poporodním donesli jídlo, to zblazl manžel :D
Odvezli mě na posteli na pokoj, nemohla jsem hodit, před tím ještě curani do sprchy to bylo ok. Na pokoji nic moc siti dost tahlo, bolelo malou si vzali na novorozenecke a já se vyspala, konečně na břiše na to jsem se těšila :D pak jsem řekla že už ji chci a celou dobu v porodnici se starala. Dávala jsem ji sestrám jen na sprchu. Nemohla jsem sedět hodit bylo nepříjemné ale prostě musíš. Chtěla jsem být sobestacna až přijdu domů. Na pokoji sama ale byly tam zatahovaci dveře za kterými byla druhá maminka. Děti se občas budili ale to tak prostě je. Jinak jsem byla v menší porodnici a v noci na chodbě slychala ostatní rvouny :D malá byla v porodnici zlata pořád spinkala za to teď je to ďábel a po příjezdu z porodnice to bylo prvních 14dni na palici. Nechtěla spát, prdiky, do toho já rozbitá a to mé siti. Až po těch 14ti dnech jsem byla relativně ok. Jinak jít na velkou byl druhý porod, to jsem si došla až asi po týdnu od porodu ale preventivně jsem dávala laktulosu aby to nebylo moc tuhé… Jinak doporučuji kvalitní krém na bradavky já používám Purelan a opravdu jsem v porodnici byla za to ráda. Prsa se mi nalili až doma pořádně po těch 3 dnech po porodu, v porodnici ne a malá tahala jako blázen takže to byla další dost nepříjemná bolest. A když kojis co hodinu tak si ani neopocinou. No ale proto už má taky 6kg :D
Tak přeji bezproblémový rychlý porod a zdravé děťátko. Zbytek se nějak vyvrbi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
6.1.19 23:03

Jo a jinak nastrih je podle mě geneticky faktor plus rozhodnutí lékaře, můžeš ale epiziotomii také odmítnout. Já jim řekla ať udělají co musí… Malá 3kg a nastrih dost. Vedle mě na pokoji kočka dcerku 4,3kg a bez nastrihu i když už druhý porod. Každý jsme jiný. Jinak nastrih se mi kompletně zahojil po 6ti neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.1.19 02:04

Po porodu jsem cítila naprostou úlevu,že je moje dcera konečně na světě a že jsme obě v pořádku. První dvě hodiny jsi stále na porodním sále a vzhledem k tomu,že jsem měla porodu vyvolávaný a měla jsem i komplikace vůbec jsem se nesnažila se hýbat. Na pokoj ne odvezli na posteli a pouze se mi šíleně motala hlava,když jsem na tu postel musela přejít😀když jsem přijela na pokoj snažila jsem se hned čůrat,protože jsem porodila v pět odpoledne a celý den jsem nebyla na malé,protože to při kontrakcich vůbec nešlo a myslím,že když se moc snažíš jde to vždycky.. první čůrání nebylo příjemné,ale nebolelo (doporučuji celé šestinedělí čůrat do sprchy). Kdybys potrebovala nebo se chtěla na cokoliv zeptat tak napiš soukromou zprávu. Taky jsem byla vyklepana,ale nakonec to bylo krásné, protože sem porodila krásnou holčičku. Stojí to za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí