Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, nedávno jsem slyšela v Receptáři o Chytré houbě, která by měla údajně požírat plíseň v bytě a zlikvidovat ji navždy, nevíte někdo, jak se konkrétně jmenuje? Ve vyhledávači mi to našlo jen chytrou houbu na plíseň na nohou
. Ještě jsem našla Chytrou houbu - Bio Repal, ale ta údajně funguje jen dočasně - jen cca rok, což je pro mě problém, doteď jsem používala Savo proti plísním do rohů, ale objevila se nám souvislá černá plocha plísně za skříní, plíseň tam potřebujeme zlikvidovat navždy, protože je složité skříň rozebrat
. Nevíte, jestli byla v Receptáři myšlena houba Bio Repal nebo jiná? Děkuji za odpovědi. Martina
seženeš ji v Hornbachu a funguje asi 3 roky, než tu plíseň sežere úplně, mám stejný problém s místností, kde topíme minimálně a sousedovu okapu, tak ji jdeme taky splašit stojí prý cca 500-600 kč
AHOJ.
Ano jedná se o houbu Bio repel .---taky sem to vyčmuchala v receptáři. ![]()
Tak a asi tě ..vás ,nepotěším.
Kupovala sem jí před měsícem a půl,objednala sem po netu–stojí 350 kč.
Aplikovali jsme dle návodu,topíme jak zběsilý a po měsíci vykoukla plísen znova.Takže už 6 den chodim a čumim,jak se zase černý obr kola ukazujou !!
![]()
Je fakt,že v návodu se píše,že pokud je prostě byt -u nás kuchyn-celej roh- vlhkej,nebo když to bude nějaký jiný druh plísně–tak je prý možné,že se to bude zjevovat pořád.
No nicméně to necháme zatim být,a uvidíme co bude dál.
Na jaře zkusíme zase celou stěnu strhnout,naaplikovat a třeba se zadaří.
Ale moc tomu nevěřím-u nás totiž nefunguje nic,ani to savo nepomáhalo-teda pomohlo ,ale jen na chviličku.
![]()
VELKÝ ZDAR PŘI LIKVIDACI !!! ![]()
Mi ta houba nepomohla
Jen to savo a plíseň sme měli opravdu dost ![]()
Tak to nevím o jakou houbu se jedná.Ale my jsme si ted koupily Ceresit odvlhčovač,je to i na plísen,proti mlžením oken a zas to není tak finančně náročný,jen se dokupují tablety,ale ta tableta je dost velká a vydrží přes dva měsíce.
hm to asi pomáhá jen lokálně na páry to je na bázi solí, ale to je jen na odvlhčení, proti plísni a sporám to chce něco tvrdšího ![]()
To jsem četla, že Bio Repel pomůže na chvíli, proto jsem doufala, že je něco jiného, ale asi ne
. Známý mi poradil přetřít stěnu normálním Savem,že plíseň sežere, tak to asi zkusíme a pak možná dáme do kuchyně ten Ceresit, protože jinde to jde - sem tam roh, ale kuchyně je tragická, vlhko z vaření, z koupelny, … Vím, větrat, ale neumím si představit, že na vykoupanou rodinu pustím mráz
.
Blanulina píše:
Tak to nevím o jakou houbu se jedná.Ale my jsme si ted koupily Ceresit odvlhčovač,je to i na plísen,proti mlžením oken a zas to není tak finančně náročný,jen se dokupují tablety,ale ta tableta je dost velká a vydrží přes dva měsíce.
Můžu se zeptat, kolik stojí Ceresit plus náplně?
Já to před 1,5 měsícem řešila taky. Táta mi doporučoval právě ty houby. ale jako první pomoc jsme použila Savo Prim - to bylo doma (čili ne proti plísni) a musím zaklepat, stačilo to 2× Savem… a zatím je klid…
Markit.Hl píše:
Já to před 1,5 měsícem řešila taky. Táta mi doporučoval právě ty houby. ale jako první pomoc jsme použila Savo Prim - to bylo doma (čili ne proti plísni) a musím zaklepat, stačilo to 2× Savem… a zatím je klid…
Já vím, že Savo funguje, používám ho do rohů, ale údajně plíseň neodstraní, jen vybělí a není to řešení pro celou zeď za skříní ![]()
právě já to tak za skříní měla a hodně… a zatím to vypadá dobře. Hlavně ale už víc větrám a na sušení prádla střídám 2 místnosti.
kmacek píše:Blanulina píše:Můžu se zeptat, kolik stojí Ceresit plus náplně?
Ceresit s jednou tabletou je za cca 279 korun, náhradní náplně - dva kusy za cca 200 korun. Ale dá se to koupit v akci levněji, třeba teď v dm drogerii mají slevovou knížku za 50 bodů, ve které je Ceresit - strojek s tabletou za 209,–. A tablety teď měli u nás zlevněné za 179,–
Livlin píše:kmacek píše:Ceresit s jednou tabletou je za cca 279 korun, náhradní náplně - dva kusy za cca 200 korun. Ale dá se to koupit v akci levněji, třeba teď v dm drogerii mají slevovou knížku za 50 bodů, ve které je Ceresit - strojek s tabletou za 209,–. A tablety teď měli u nás zlevněné za 179,–Blanulina píše:Můžu se zeptat, kolik stojí Ceresit plus náplně?
Tak to docela jde, když vydrží jedna tableta na 2 měsíce ![]()
Markit.Hl píše:
právě já to tak za skříní měla a hodně… a zatím to vypadá dobře. Hlavně ale už víc větrám a na sušení prádla střídám 2 místnosti.
Když já mám zkušenost, že Savo je na pár měsíců a pak je plíseň zpátky a přemístit skříň bude docela fuška, je na míru - široká, vysoká, přesně do výklenku, myslím, že se bude muset celá rozšroubovat. Tohle opravdu nechci absolvovat častěji ..